Cookie- og Privatlivspolitik

Sonic the Hedgehog

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en dramatisk og let spændingspræget grundstemning. Den indeholder mange scener med eksplosioner og forfølgelser, og i flere dramatiske scener bliver hovedfigurer truet, jagtet og beskudt. Da filmen også indeholder flere rolige sekvenser, humor, positive forløsninger, og da den er delvist animeret, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
13.02.2020
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sonic the Hedgehog
|
Versioner: se alle
2D, 3D, 4DX 2D, Babybio
|

Familiefilmen 'Sonic the Hedgehog' er baseret på SEGA-spillene af samme navn med det blå, lynhurtige pindsvin.

Sonic er lige kommet til Jorden fra en fjern verden, da han møder den lokale politimand Tom. Det umage makkerpar bliver hurtigt venner, og det får de også snart brug for.

Det onde geni, Dr. Ivo Robotnik, har nemlig planer om at overtage verdensherredømmet, og kun Sonic og Tom kan stoppe hans gemene planer.

'Sonic the Hedgehog' så første gang lyset i et spil til konsollen SEGA Mega Drive (i USA: Genesis) i 1991, og han blev hurtigt ophøjet som spilfabrikantens svar på Nintendos maskot Super Mario. Populariteten medførte adskillige spil-efterfølgere, tegnefilm og tegneserier som følge.

Jim Carrey er tilbage i den type komiske rolle, der gjorde ham til Hollywoods sjoveste mand i 1990erne som Dr. Robotnik, og James Marsden spiller Sonics menneske-makker Tom. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (145 votes)
4.6
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Nuttet-væsen-der-bliver-forfulgt-af-ond-type-og-morsomme-situationer-opstår er et usædvanligt generisk plot, og der er absolut intet nyt at hente i denne film." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "... filmens videospils-hysteriske action-vold [er] lettet med både lidt sødme, lidt sjov og en god del stupiditet." (Helle Sihm)

 • Filmland P1

  "... i langt de fleste af sine 99 minutter er den besynderlige fortælling om det superlynhurtige, blå pindsvin fra en fjern planet, der bliver ven med en landbetjent i Montana, forrygende underholdning." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... der er ikke kun et kækt tempo i filmen om det lille pindsvin, der lever som usynlig i Green Hills, Montana. Der er også en meget stor portion velgørende humor og ikke mindst satire i filmen om både superhelte og væsner fra det ydre rum." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Carrey giver den gas som den onde videnskabsmad Doctor Robotnik, men trods strejf af forne tiders respektløse vanvid og gakkede ondsind ligner det mest af alt lidt blandede bolsjer fra posen med velprøvede tricks." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Og en fed og fantastisk jeg elsker sonic filmen og spilet

S. Rico

Der er ret så delte meninger om denne film. Og det helt afgørende i den sammenhæng er, om man synes det lille blå pindsvin er sjovt og charmerende - eller ej.

Jeg faldt ikke for humoren og synes faktisk, at Sonic er en smule irriterende. Men dog ikke så voldsom irriterende som Jim Carreys skurkerolle. Han er som taget ud af en overkarrikeret 90’er film. Den type overspil passede fint til The Riddler rollen i Batman, som i forvejen er et karrikeret univers. Men i Sonic skal det forestille, at vi befinder os i den virklige verden (mere eller mindre). Og det bliver fuldstændig ødelagt af Jim Carrey karakteren.

Anja

7 års ventetid, endelig venter jeg ikke mere. Denne film overgik helt mine forventninger, især til en familiefilm. Der er en hel del vittigheder for ældre publikum, og de rammer ganske godt. Virkelig tro mod arven fra Sonic The Hedgehog-franchisen, mens den er sin egen separate ting fra spil og tegneserier.

Valentin

Alle dør:-)

Lasse Møller

Det blå Sega pinsvin Sonic the Hedgehog har endelig hoppet ind fra Spil verden og ind til Film verdenen. Det var risikabelt men, jeg vil sige en naturlig udvikling for vores favorit pinsvin. Filmen fokuserer rigtig meget på hvordan Sonic er kommet til vores verden, og tager ikke vejen med at han er blevet født på jorden. Dette giver en meget bedre mere flowing historie at arbejde med. Sonics personlighed er heldigvis blevet beholdt fra spillende så fans der var nervøse for at han vil have end anderledes personlighed kan ånde lettet op. Sonic the Hedgehog er en rigtig god film for både børn og for folk som er fans af Spillende.

Jeg giver Sonic the Hedgehog 4/6 Stjerner.

Kevin

Filmen var ok

Gert

Var lige ved at gi den 6 af 6. Der er nogle ting der kunne være lidt bedre, men overall en rigtig god film. Havde det været min datter der skulle give karakterer havde det været den 6 af 6

Rasmus/Musen

Så fik jeg endelig set Sonic the Hedgehog i biografen i dag sammen med mine to brødre.

Jeg synes det er sjovt i første ende, at man overhovedet kan tænke sig til, at populære spilkarakterer fra 1990’erne skal op på det store lærred. Men efter min mening, så var det faktisk slet ikke så tosset alligevel. Jeg synes, at filmen var sjov. Jeg elskede Sonic og hans karakter, som jeg også har gjort i spillene. Og så var Jim Carrey som Dr. Robotnik(AKA Eggman) også meget sjov til det, som han nu gjorde. Det eneste lidt tynde ved filmen er måske historien, men så slem var den nu heller ikke igen. Filmen er efter min mening ikke lige så god som spillene(det ville også være svært at slå, når der er lavet ca. 90 spil i alt i serien siden 1991(mange små spil selvfølgelig, ;-)). Men jeg vil altid blive ved med at elske Sonic så længe, som jeg lever(og kan løbe efter ham, måske?).

Sonic: Gotta go FAST!
Mig: Jamen så lad os gøre det. YEARH!
:-) ;-)

Thomas

Inden filmen havde jeg ikke rigtig nogle forventninger. Men jeg var ret positiv efter filmen, jeg synes filmen var meget sjov hele vejen igennem, plus jeg synes den holder spændingen. Og så bringer den også minder fra da man selv har spillet Sonic spillene. Så alt i alt en god og flot film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.