Cookie- og Privatlivspolitik

The Gentlemen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er en actionkomedie. Den har en spændingspræget og kynisk stemning med en gennemgående humoristisk undertone. Der er en række voldsomme scener med skyderier på klos hold, nærbilleder af blod, der sprøjter op på personer, lig, dødsulykker og voldsomme opkastninger. Der er endvidere brugt chokeffekter. Historien er imidlertid fortalt med sort humor, der skaber en distance til den brutale vold og hovedkaraktererne. Endvidere er de voldelige og blodige scener kortvarige. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke grænseoverskridende og skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15 år. Den får derfor en 15 års grænse.

Se mere på medierådet.dk
27.02.2020
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Gentlemen
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Gangsterfilmen 'The Gentlemen' handler om narkokongen Mickey Pearson, der ønsker at skille sig af med sit marihuanaimperium.

Mickeys lyssky forretning har gjort ham til en magtfuld mangemillionær med forbindelse til den britiske adel, så da rygterne lyder, at han nu vil sælge sit livsværk, står både hans forretningsforbindelser og fjender i kø for at overtage.

Midt i det hele befinder privatdetektiven Fletcher sig. Han forsøger at afpresse Mickeys håndlanger Ray for 20 mio. pund baseret på en række oplysninger om hans chef. Snart ender sagen i en omgang hvem-snyder-hvem.

Med 'The Gentlemen' er instruktøren Guy Ritchie tilbage i den legesyge form, der kendetegnede krimi-komedierne Lock, Stock and Two Smoking Barrels og Snatch. Der er således smarte replikker, kækkere gangstere og chokerende voldshandlinger i hobetal.

Rollelisten er spækket med navne fra øverste skuespillerhylde med Matthew McConaughey i front som Mickey Pearson, Charlie Hunnam som Ray og Hugh Grant som Fletcher, der også fungerer som filmens fortæller. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (144 votes)
4.7
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Både tøj og tungebånd er skåret skarpt, og klipningen og musikken er virtuos, så man griner af upassende jokes og stereotyper. Det er stil over dybde, men hvilken stil! Det er en fest i herreværelset, som ikke vil ret meget andet end at underholde skamløst. Og gør det. That's entertainment." (Stephanie Caruana)

 • BT

  "... 'The Gentlemen' er grundlæggende skidesjov og mageløst underholdende igennem samfulde 113 minutter." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "I adskillige lag, med fup, dril og snyd inden for såvel som uden for handlingen og med ind- og underforståede hentydninger til Storbritannien lige nu, opruller Ritchie, som både har udtænkt handlingen, skrevet manuskript, medproduceret og instrueret, sin vanvittigt voldelige, eksplosivt energiske og ustyrligt indviklede historie ..." (Helle Sihm)

 • Jyllands-Posten

  "Det hele er langt ude, men vil krybe dybt ind og kildre den indre drengerøv. Kriminalitet betaler sig ikke. Kun når der laves blodsprøjtende sjov med det på film af Guy Ritchie." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Her lader [Guy Ritchie] en lusket privatdetektiv (Hugh Grant) være alvidende fortæller og tage ansvaret for den racistiske og sexistiske humor. Men hvorfor skulle han dog det?" (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonas

Interessant film, der hiver tæppet væk under fødderne igen og igen.

Emilie Lolk

Interessant anderledes take på gangsterfilm genren. Underholden og overraskende. Fantastiske skuespillere og præstationer. Tak for en god #kinotur!

Kristine

Hvis man kan lide Guy Ritchie, kommer man til at elske denne! En solid action-komedie, fuld af vilde og voldsomme scener, med en del suveræne punch lines ind imellem. Helt klart et kig værd hvis man leder efter noget let underholdning!

Efter en lidt forvirrende start begynder den forskudte tid at give mening, og den konstante dialog mellem Hugh Grants og Charlie Hunnams karakterer skaber en sjov og solid bund til den vilde historie der leder op dertil.

Den er fuld af skæve personligheder, god action og gode grin!

christina

Filmen levede fuldt ud op til mine forventninger. Havde forventet gode grin, lidt action og skæve personligheder- og det fik jeg.
Efter en lidt forvirrende start med flere historier, som starter op på samme tid og en del dialog, begynder man så småt at være med og forstår det hele.

Skuespillet er også godt. Var særligt vild med Hugh Grant og Charlie Hunnams karakterer.

Helt klart en film jeg vil anbefale folk at se.

Trine

The Gentlemen er perfekt til en aften, hvor du skal have et godt grin og bare koble af. The Gentlemen er meget aktionpræget og med et stjernespækket cast. Jeg var godt underholdt hele vejen igennem, men man skal være opmærksom på at humoren er til laveste fællesnævner. Den spiller desuden ofte på ret racistiske jokes (eks. den asiaske James Bond med 'ricens' to kill), hvilket sagtens kunne have været udladet.

Laurine

Var I går i Palads for at se The Gentlemen.
Filmen var tung i starten, men skuespillerne rigtig gode.
Der var megen humor i filmen og skete mange uventede ting.
Hugh Grant var rigtig god i en uvant rolle.

Mathias

Jeg var d. 19/2-2020 på #kinotur i Palads, hvor den stod på The Gentlemen af Guy Ritchie.

Filmen blev gradvist bedre og bedre efterhånden som flere karakterer blev introduceret og castet var formidabelt. Måden historien blev fortalt på fungerede bare.

Matthew McConaughey, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Henry Golding, Jeremy Strong og Michelle Dockery bidrog hver især med en masse fede scener, god dialog og humor; særligt Colin Farrell stjal hver eneste scene han var med i. Derudover var det fedt at se både Hugh Grant og McConaughey i lidt atypiske (for dem) roller, der klædte dem helt vildt godt.

Katja

Jeg så Ritchies 'Snatch' for nyligt og var blown away over karaktererne, handlingen og dialogen. Så, jeg var af gode grunde ret spændt, da jeg skulle se The Gentlemen.

Heldigvis levede filmen op til mine forventninger. Det var dejligt forfriskende at se skuespillere som Matthew McConaughey og Hugh Grant - som begge er skuespillere, jeg forbinder med good guys og romantiske film - i rå og skurkeagtige karakterer. Yay for det!

Janni

Super god og underholdende film. Lidt tung at komme i gang med og en anelse forvirrende, men den kommer godt efter det og der er action og masser af grin i filmen.. Godt skuespil

Spidermanuser/166287

Tak til Kino.dk og Scanbox for et godt arrangement i Palads. Hvad angår filmen så er jeg desværre skuffet og ikke så ivrig som de andre her på sitet.
Filmen har hvad der skal til med tjubang og action men selve plottet og skuespillet har jeg set bedre. Havde håbet på en god film udfra hvad jeg læste om handlingen men må indrømme andre film kommer først i rækken

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.