Cookie- og Privatlivspolitik

Parasite

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er et sort komediedrama. Den har en humoristisk, men også tiltagende ildevarslende og dramatisk stemning. Der er en række voldelige og blodige scener, hvor mennesker bliver overfaldet, taget til fange, skubbet ned af trapper og stukket ned med kniv. Nogle bliver hårdt sårede, andre dør. Selvom det brutale indhold er indlagt i en grotesk ramme, er volden blodig og udpenslet i flere scener. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2019
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gisaengchung
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ eng. undertekster), Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Den sydkoreanske film 'Parasite' handler om en fattig familie af småsvindlere, der bor i ubeskriveligt slum i Sydkorea.

Familiens to store børn er dog begge lige så handlekraftige som forældrene, så da drengen får mulighed for at undervise en rigmands-datter i en godtroende familie, begynder en større overtagelse, hvor hele hans familie snart snyder sig ind som medarbejdere.

'Parasite' er en original, kulsort og til tider dybt forstyrrende komedie om klasseskel. Midt i komikken bliver det dog til tider meget mørkt og langt fra morsomt, men handlingen er så kuleskør, at man er underholdt ud over det sædvanlige.

Mesterinstruktøren Joon-ho Bong, som tidligere har stået bag 'The Host', 'Mother' og Snowpiercer, har med denne titel opnået karrierens hidtil højdepunkt.

'Parasite' modtog fire Oscars, bl.a. for Bedste film og Bedste instruktør, og den blev hædret med Guldpalmen på Cannes Filmfestival 2019.

Filmen er siden blevet udgivet i en sort-hvid-version, som vises i biografen med engelske undertekster. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (463 votes)
5.1
5.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmåret slutter med et brag: Bong Joon-Hos 'Parasite' er rig på overraskelser, spænding a la Hitchcock og barok, kropslig humor." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Joon-Ho Bong kender tydeligvis både sin Hitchcock og sin Tarantino, men er alligevel helt sin egen og balancerer dygtigt mellem thrillerelementer, sort humor og en politisk kommentar om den utrolige forskel på den rigeste og den fattigste procent." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Da 'Parasite' samtidig har et fantastisk manuskript – også af Bong Joon Ho (med makkeren Won Han Jin), hvor alt hænger sammen og bruges til noget – ligegyldigt hvor grotesk og aparte det virker i situationen, er der kun et at sige om filmen: Den er mesterlig!" (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "Legende humor, spraglet fantasi, virtuos action og intens spænding. En suverænt underholdende fortælling." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Parasite' er en masterclass i filmhåndværk – en lydefri fusion mellem velproduceret, plotdreven mainstream og konsekvent konfronterende kunstfilm." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Hyper-intelligente og dybt flabede 'Parasite' er groft underholdende. Sjov, makaber og stilsikker som bare pokker." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oliver

Årets film, uden tvivl.
1917. JoJo Rabbit, Marriage Story, The Irishman, fantastiske gode film indenfor hver deres genre.
Parasite er dog uden genre. Den blander komedie, drama, gyser og thriller. Uforudselig og utrolig. 6/6 stjerner.

Piauser/710688

Denne film indeholder alt det der skal til for at få en helstøbt morsom, tragisk og underholdende film. Lidt lang.

Niels

Jeg havde ikke særlig høje forventninger, men blev positivt overrasket. Dejligt. KH.

Carsten

Så denne film for et par dage side.
Virkelig en special film, men på den gode mode. Sort humor og meget stilistisk speciel.

Ulrichuser/887499

Om man lige behøver se den i biografen, ved jeg ikke. Vil fungere fint på tv. Men dejligt med en ny type historie. Synes slutningen er lidt for far out. Men en film man husker

Wayne

For mig var det en hæmsko, at filmen har vundet de Gyldne Palmer ved årets Cannes festival - og desuden er udråbt som Oscarfavorit.

Jeg havde med vilje ikke læst ret meget om filmen, men vidste dog at det handlede om en sydkoreansk familie som hustlede sig gennem tilværelsen med plat og svindel.

Alt i alt betød det at jeg begyndte filmen, med at spejde efter alle detaljer som kunne retfærdiggøre den store buzz.

Og til at starte med fandt jeg ingenting. Jeg syntes ikke at skuespillet var mere end middel, og måden familien hustlede på - var heller ikke imponerende.

Faktisk var det først da familien helt var etableret i en ny situation, og begyndte at have noget på spil at niveauet hævede sig - men så var det også bare med en stejl kurve op at alt skete herefter.

Film om forarmede fattige personer, har det med at tale til vores bedre jeg - og det sker ofte at der trækkes et barnekort, som i Kapernaum eller Slumdog Millionaire - som udnytter "nuttethedsfaktoren". Det sker slet ikke i denne film, hvor familien består af far, mor og to næsten voksne børn - og der er absolut intet nuttet over nogen af dem!

Familien har absolut ingen moral - sandsynligvis tvunget af omstændighederne. Tværtigmod støtter alle i familien 100% op, når mulighederne for et nyt fupnummer opstår.

Talenter er der rigeligt af, og man kan undre sig over at de ikke for længe siden har arbejdet sig ud af den slum de befinder sig i. Men det siger måske også noget om den forskel der er i Sydkorea på rig og fattig.

Som sagt tager filmen en voldsom drejning, da alt næsten går for nemt. Man forventer også at noget vil ske, men ingen kan forudse den række af begivenheder som indtræffer herefter.

Det er et vanvid af komik, gys, håb, forundring og overraskelser - som sammen med fantastiske kameravinkler, betagende arkitektur og masser af geniale påfund og modsætninger, skaber en helt vidunderlig film.

Samtidig er det en politisk manifestation - som i klare ord fortæller historien om rig og fattig - og i særlig grad udstiller de rige som uvidende,naive og onde.

Amerikaniseringen af Sydkorea får også et par solide drag over nakken.

Det er absolut ikke en film som ligner nogen, jeg har set - og mange steder er den virkelig stor kunst.

Det er i planlægningen det går galt - da drømmene bliver for store, så medfører hybris nødvendigvis nemesis.

9/10 - 5/6

Spidermanuser/166287

En flot film og en film der skal ses.
USA er gode til film det ved vi, men Korea viser tænder her og fortjener en Oscar næste måned.

Mikkel S

Virkelig en god film! Sjov og grotesk historie og så har den nogle virkelig overraskende momenter.
En film der bare SKAL ses.

Cecilie

Synes virkelig at det er en formidabel film. Har set den flere gange og bliver virkelig ikke træt af den.

Johanne

Den er virkelig god. Så den forleden og blev meget positivt overrasket. Havde ærligt talt ikke troet at den var noget for mig, men Oscar statuetten var fuldt fortjent.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.