Cookie- og Privatlivspolitik

Aretha Franklin - Amazing Grace

Tilladt for alle
Filmen har en gennemgående glad stemning præget af smil og gospelsang. Kun i en scene ses en kvinde, som ønsker at komme hen til sangerinden, blive ført bort af sikkerhedsfolk. Da der i øvrigt ikke forekommer voldsomheder i filmen, vurderes det, at den ikke indeholder elementer, som vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
16.01.2020
| |
1 time 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Amazing Grace
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Babybio, Seniorbio
|

Koncentfilmen 'Aretha Franklin - Amazing Grace' følger indspilningen af Aretha Franklins album "Amazing Grace".

Mens soul-sangerinden planlagde sit album, besluttede Warner Brothers at filme begivenheden. Over to aftener i 1972, den 13. og den 14. januar, indspillede Aretha Franklin albummet i en kirke i det sydlige Los Angeles. 

Warner Brothers og den i dag afdøde mesterinstruktør Sydney Pollack forevigede begivenheden, og filmen lå hen i mere end 35 år. Først nu... 47 år senere, og året efter Aretha Franklins bortgang, er filmen blevet færdiggjort. 

Koncertfilms-genren tæller andre titler som The Last Waltz og Monterey Pop, mens Aretha Franklin snart skildres i portrætfilmen Respect med Jennifer Hudson.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (52 votes)
4.6
4.7

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "Et fantastisk tidsbillede, et superfunky band, et kor, der synger som englene, og en sangerinde, der synger som en gudinde." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Amazing Grace' er en smuk tidslomme af en koncertfilm, der på alle måder fortjener at være kommet frem i lyset. Og især frem til vores øjne, da musikken ret beset altid har været der." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "At høre og se den unge Aretha Franklin få englene til at synge med, mens tårene triller om kap med sveden, er bogstavelig talt en oplevelse af en anden verden." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Amazing Grace' emmer af stolthed og glæde. Taget løfter sig, stemmerne stiger, det må være selve sjælen i gospel. Franklin ville lave noget, der blev stående. Det er lykkedes med dette posthume værk." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
lisbet

Lidt langtrukken og ja optaget under dårlige forhold

Isakuser/936554

Dårlig lyd, elendige amatøroptagelser...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.