Cookie- og Privatlivspolitik

De særlige

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har i de fleste scener en let stemning. Den indeholder dog scener, hvor psykisk handicappede personer bliver utrygge og angste og reagerer overraskende og voldsomt. I en scene fx går en psykisk handicappet dreng pludselig amok, overfalder og slår en plejer, så plejeren får næseblod. Da scenerne er af kortere varighed og ingen personer kommer alvorligt til skade, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
23.01.2020
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hors normes
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Det franske feel good-drama 'De særlige' er den nyeste film fra instruktørerne bag publikumshittet De urørlige.

Deres nye film handler om to særlige mænd, der er ret forskellige. Bruno er en midalderende single jøde. Malik er en muslimsk familiefar.

De har dog en ting til fælles. De giver alt de har for at hjælpe unge autister, og ikke de nemme sager. De unge mennesker som staten giver op over for, sendes nemlig afsted til Bruno og Malik, som på alternativ vis underviser og støtter patienterne samt deres familier.

'The Specials' fik verdenspremiere ved filmfestivalen i Cannes, og er med sit hjertevarme budskab yderst sammenlignelig med filmskabernes forrige film. Mange af de medvirkende i filmen er desuden amatør-skuespillere med tilknytning til autisme.

I rollerne som Bruno og Malik ses to af fransk films førende mænd, Vincent Cassel og Reda Kateb. (Copyright: kino.dk) 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (71 votes)
4.7
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "... filmen [oser] af hjerteblod og er så bundsympatisk og feel-good-agtig, at den er svær ikke at holde lidt af." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... Nakache og Toledano [...] har skabt en hjertevarm, helt igennem sober, kun lidt kunstig og konstrueret film, ud af et meget svært emne. Se, det er en rigtig feel good-oplevelse." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... en film om autister til de pårørende, og den er samtidig en ode til ildsjæle i socialt arbejde. Er der plads til den slags som fiktionsfilm i biografen? Et stort ja til det spørgsmål. Også selv om vi må trækkes med lidt sødsuppe undervejs i den velsmagende feel good-menu." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "'De særlige' er en feel good-film, men langt det meste af vejen også en velgørende realistisk og relevant en af slagsen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er alt sammen fint – og blue collar-rollen klæder Cassel – men facit er givet fra begyndelsen. 'De særlige' er en dramatisk rekonstruktion af et forløb, man hellere så skildret i en film uden filter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Michelle

En skøn film med noget på hjertet. Filmen viser fint de mest udsatte i samfundet og deres udfordringer med masser af humor og varme.

INGRIDuser/329937

Meget rørende, sjov og med indhold, som får en til at tænke over tilværelsen..

Simon

En film som har hjertet med hele vejen undervejs, den formår at blande den barske virkelighed sammen med et rørende mix af føelser, humor og drama.

Musikken i samspil med montage giver den et særpræget udtryk og som publikium kan man ikke andet, end at hav estof til eftertanke efterfølgende, samtidig med et smil på læben.

Janeuser/794312

"De særlige" tager os med på en sand historie om nogle af de skæve elementer, vi alle ser, møder, hører om i vores hverdag. Som "De urørlige" er det en sand fortælling, som sætter rammen og derfor ikke nødvendigvis gør filmen særlig. Men karaktererne og fortællingen fortjener denne film. Fantastiske skuespillere bidrager til sympati for den enkelte karakter. En god film, der fortjener et publikum.

Helle L. Brasenuser/292766

Jeg er ikke så god til franske film, men efter De Urørlige er jeg mere åben overfor om der kunne dukke flere perler op fra Frankrig.

Og det gjorde der da så sandelig med De Særlige.

Baseret på 2 ildsjæles liv for at hjælpe nogle af de svageste i samfundet, som systemet ikke har plads til.

Lavet og spillet med kærlighed og humor, masser af grin undevejs i filmen og en lille tåre.

Jeg kan varmt anbefale denne film til alle der godt kan lide at se gode varme, vigtige og rørende film.

Tina Stig

Endnu een gang var jeg heldig at blive inviteret til en #kinotur forpremiere. Det er altid en fornøjelse, da jeg deltager med et åbent sind og kun læser lidt om filmen på forhånd og ellers hellere vil lade mig overraske.

Jeg får mulighed for at se nogle film, som måske ellers ikke ville være øverst på min liste.

Igår så jeg den franske film De Særlige af instruktørerne bag den helt fantastiske film De Urørlige.

Filmen er baseret på en virkelig historie om 2 ildsjæle, der hjælper børn og unge med diagnoser eller andre svære problematikker, som ellers er opgivet af de traditionelle behandlingstilbud.

Og de gør derfor en kæmpe forskel for den enkelte og ikke mindst de dybt ulykkelige og frustrede familier.

Filmen rørte mig bare ikke rigtig og jeg er ellers lidt af en tudeprinsesse og bliver normalt nemt meget rørt. Men jeg syntes faktisk, at den blev en smule langtrukken. Jeg tror også at jeg fandt det lidt usansynligt, at disse unge med skulle få det bedre i de lettere kaotiske omgivelser og umiddelbart manglende ro og struktur.

Min datter på 16 år var dog meget begejstret både over filmen og musikken.

Joan D

en god film, der giver stof til eftertanke, bade med humor og godt skuespil.

ShinyNathan

De urørlige-folkene har denne gang lavet en rørende film om nogle af samfundets mest udsatte mennesker og nogle af de ildsjæle, som kæmper for at give dem bedre forhold, når de normale institutioner må give op.

Filmen balancerer fint det socialrealistiske med humor og stærkt og vedkommende drama, så man skal være lavet af sten, hvis man ikke er rørt, når man forlader biografens mørke.

De særlige er baseret på virkelige personers arbejde i Paris, og det gør bestemt ikke filmen mindre vedkommende.

Per Chr. Halling

Januar og februar måned er månederne, hvor der kigges tilbage på det foregående års film på både den lille skærm hjemme, og det store lærred ude. Diverse blade kommer med deres bud på de bedste filmoplevelse, og diverse priser uddeles i stor stil, og det er alt fra Bodil, BAFTA, Golden Globe til Robert og Oscar blot for at nævne nogen af dem de fleste kender. Det gør også at diverse selskaber gør lidt ekstra ud af at fremhæve lige dem de synes bør vinde - deres egne naturligvis – når diverse nomineringer offentliggøres. Visse biografer tager enkelte film op igen, eller giver dem ekstra reklame, hvis de er udkommet på en streamingtjeneste.

Midt i alt dette får der stadig nye og ofte ikke så omtalte film premiere i de danske biografer. Hvis de ikke tidligere har gjort sig bemærket på festivaler eller på anden måde, kan disse derfor hurtigt blive overset, og ufortjent ikke få den opmærksomhed de burde. En af disse er den franske film ”De Særlige” (Hors Normes) som er lave af de samme folk som stod bag filmene som ”Samba”, "C'est la vie!" og ikke mindst ”De Urørlige” nemlig Olivier Nakache og Eric Toledano. Jeg hørte om filmen første gang, da den lukkede filmfestivalen i Cannes, og troede ærligt talt ikke at den ville komme op i de danske biografer. Så jeg tænkte at det ville nok være en som kom på en festival som fx CPH PIX eller i forbindelse med Franske Film Mandage i Grand eller Øste for Paradis.

Filmen er blevet sammenlignet med ”De Urørlige” (Intouchables). Den er Fransk – Ja. Den har hjertet på rette sted – Ja. Den har et stærkt budskab – Ja. Den er baseret på en sand historie - Ja. . . men så er det også at sammenfaldene stopper. Det er en anden film. Historien er en helt anden og de personer den skildre er meget anderledes. Handlingen skal der ikke røbes for meget af for den skal man opleve og mærke i hjertet. Den er uden de store overraskelser og plot twist. Men der er hverken kedelig eller langtrukken, for den har masser af lune og humor i både dialogen og det som sker. Den er sin helt egen, og den har faktisk et endnu stærkere budskab.

Filmen taget det meget vigtige emne op omkring, hvad gør vi med nutidens unge, både dem med og dem uden diagnose. I en kold tid, hvor folk meget nemt bliver puttet i bokse og ikke altid få den støtte og understøttelse, som burde følge med. Eller hvad med de unge som har andre talenter, men som af en eller anden grund ikke er så boglige, eller på anden måde fagligt stærke på det tidspunkt. De har jo også ret til et godt liv med kærlighed, job og så videre. Filmen forholder sig på ingen måde neutral til emnet, men virker aldrig bitter, og gør det på en fin måde gennem sine billeder og en velskrevet dialog.

Skuespillet er i top både fra dem man kender fx Vincent Cassel - Utroligt så mange sider den mand kan vise på film, og Reda Kateb - Herhjemme nok mest kendt fra Django: The King of Swing, Profeten og Flugten til frihed, men også dem som spiller de unge, både dem med og uden diagnoser. Alle spiller både så ægte og troværdigt, at man til tider glemmer, der er tale om en spillefilm og ikke en dokumentarfilm. Dette understøttes af en stærk billedside og et rigtig godt lyddesign, så vi virkelig er med personerne, og både føler og mærker det de oplever på tætteste hold.

Den er baseret på virkelige hændelser og personer, men den vælter sig ikke i tomme klicheer og kalorielette løsninger. Derfor fremstår den både stærkt, klart, ægte og oprigtig i sit budskab. Filmen fik velfortjent et bifald og klap med på vejen, da efterteksterne begynde at rulle. Ikke noget man oplevelser så tit i de danske biografer.

Ja, du skal se ”Parasite”, ”1917”, ”Jojo Rabbit” og sikkert også mange af de andre nominerende til diverse priser, men glem nu ikke alle de små film, som også får premiere i de danske biografer året igennem, også selvom de på papiret måske ikke lyder som noget stort, de ikke får den store omtale og måske får premiere på ”skæve” tidspunkter. Denne film er en af dem. Jeg giver den 5 ud af 6 stjerner.

Tak kino.dk og Scanbox for en god og rørende tur i biografen.

#kinotur #franskfilm #DeSærlige #HorsNormes

Lisbethuser/9247

De særlige er en virkelig rørende og varm film om gribende næstekærlighed til personer med særlige behov.
Er så glad for der er personer i verden der kæmper for dem der ikke selv kan
Bestemt en film man skal se

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.