Cookie- og Privatlivspolitik

1917

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er et krigsdrama. Den har en truende og angstpræget grundstemning, og indeholder talrige scener fra skyttegrave og slagmarker. Her ser man adskillige døde, blodige og hårdt sårede soldater og heste tæt på. Der er flere scener med nærkampe og soldater, der bliver skudt og stukket ned med kniv. I en længere scene forbløder en soldat. I en anden scene begraves en soldat i murbrokker efter en eksplosion. Det skræmmende indhold forstærkes af chokeffekter, løbende rotter og en ildevarslende og voldsom lydside. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
02.01.2020
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
1917
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|

Krigsdramaet '1917' handler om de to unge, britiske soldater Blake og Schofield, der bliver stillet overfor en umiddelbart umulig mission en dag under Første Verdenskrig.

Blake og Schofield bliver sendt dybt ind på fjendens territorium for at advare deres egne mænd om et skæbnesvangert baghold.

Hvis de to unge soldater fejler, vil 1600 mænd miste livet.

'1917' er skudt som én lang sekvens, hvor kameraet næsten uden at klippe følger de to soldater gennem skyttegrave, pigtråd og eksplosioner.

Fotografen Roger Deakins modtog en Oscar for cinematografien, der byder på både storslåede action-sekvenser og naturens rolige skønhed. Samtidig vandt '1917' Oscars for Bedste lydmiks og Bedste visuelle effekter.

Filmen er instrueret af Sam Mendes, som tidligere har stået bag film som Skyfall og American Beauty, og har bl.a. Colin Firth, Benedict Cumberbatch og Mark Strong på rollelisten. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (355 votes)
5.2
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Sam Mendes giver os med denne smukt slebne juvel en tiltrængt og tidløs mulighed for at lade den store krig komme under huden på moderne seere, en gave som på sigt meget vel kan have en enestående kulturel værdi, der rækker langt ud over økonomiske gevinster ved produktionen." (Søren Staal Balslev)

 • Børsen

  "... hvis man elsker krigsfilm, er der masser af spændende scener. Ligeledes er det forfriskende, at Sam Mendes tager livtag med Første Verdenskrig, som slet ikke har fået den samme filmiske opmærksomhed som Anden Verdenskrig. Men slutresultatet er, at '1917' først og fremmest er en overfladisk film." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Sjældent har en film turdet være så makaber, så dyster og alligevel så smuk i sine billeder, som tilfældet er her." (Casper Hindse)

 • Ekstra Bladet

  "Tidsfaktoren og vigtigheden i opgaven giver '1917' et nærmest thrillerlignende præg, og man sidder bogstavelig talt på kanten af sædet i samfulde to timer." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... krig [bliver] malet op med et helt nyt greb i '1917'. Det projekt lykkes i imponerende grad." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Mendes har fuldkommen gehør, og der er ingen falske toner i '1917', end ikke i de scener, der i mindre ferme instruktørers hænder kunne kamme over i klægt melodrama. '1917' er en mesters værk, der ligner en født krigsklassiker." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'1917' er en hvileløs tour de force gennem ikoniske scenarier fra Første Verdenskrig, hvilket Sam Mendes udnytter til et filmsprog af så skiftende stilarter, at kun soldaten i centrum synes at binde det sammen." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'1917' føjer sig smukt til kongerækken, men den ændrer ikke spillets regler, som jeg tror, at Sam Mendes havde til hensigt. Det er smuk, pædagogisk historiefortælling. Men vi bliver faktisk ikke klogere på, hvordan det var eller hvorfor vi var der." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
August

1917 er en god veludtænkt krigsfilm fra sam mendes. Hvis jeg skal starte med at beskrive sam mendes arbejde med filmen, så ville jeg sige at han har gjort et fantastisk arbejde, da historien i filmen kommer fra breve fra de forskellige lejre i krigen og fra sam mendes bedstefar som var med i krigen, så i forhold til en temmelig simpel historie som de har indsamlet fra breve, har sam mendes virkelig gjort det til en spændende film.

Filmen har nogle fantastiske hjertebankende scener, og giver også et godt indtryk på den trauma soldaterne har haft, og hvor forfærdelig krigen var.

Jeg ville til sidst lige understrege at der godt nok ikke er specielt meget historie i filmen, og da filmen var slut troet jeg at den var halvejs igennmem. rigtigt fedt at filmen er lavet uden nogen krydsklip. Musikken i filmen er også god.

(Den skal helst ses i biografen for at opnå den bedste oplevelse)

Aleksandr

Rigtig god film meistro

S. Rico

1917 er fra start til slut en vild og fantastisk flot opvisning i production design og kameraføring. Man kan bare læne sig tilbage og nyde det tekniske arbejde. Ulempen er, at man ikke kan lade være med at sidde og sammenligne one-take gimmicken med Birdman. Og det tog mig ud af filmen ift. engagement med hovedkaraktererne.

Historien er da heller ikke voldsom genial. Rutchebaneturen på lærredet fik mig til at tænke på en Super Mario forhindringsbane, hvor man skal føre spilleren igennem og over alverdens fysiske forhindringer, undgå at blive skudt, og indimellem selv dræbe de onde "bowser".

Manglen på historie og engagement kan dog ikke fjerne det faktum, at det en en mesterlig lavet film. Sceneriet mod slutningen, hvor vores helt løber på tværs af slagmarken, mens alle andre charger fremad, fremstår som de vildeste og flotteste billeder, jeg har set i lang tid. 4½ stjerner.

MArCuS

Den bedste krigsfilm jeg har set til dato!

Jens Kirk

1917 er vanvittig flot og velspillet. Der er tid og rum til at følge de 2 britiske soldater Blake og Schofield på deres færd igennem den forladte slagmark. Opgaven er ligeså svær, som den er enkel. Gå igennem forladt fjendeland og aflever et brev til jeres kammerater på den anden side af fjendeland. Mere om selve handlingen skal ikke lyde fra min hånd, men på trods af en rolig film, med tid til at dvæle og med tid til eftertanke og refleksion, så holder spændingen hele vejen igennem. Hjertet sidder oppe i halsen. Grunden til, at jeg ikke kommer helt op at ringe med 6 stjerne er, at det ikke står klart for mig, hvorfor filmen skulle laves. Filmen bidrager ikke med ny viden om 1. verdenskrig, eller med en ny fortolkning af allerede kendt viden om 1. verdenskrig. Samtidig er der heller ikke noget efterskrift der kan kaste lys over, betydningen af Blake og Schofield og deres mission. Og det er måske også netop det helt store spørgsmål jeg sidder tilbage med, ovenpå filmen, for er der tale om en historie, baseret på virkelige begivenheder, eller er der tale om et rent fiktionsværk. Jeg ved det ikke. Jeg gik fra biografen med en underlig uforløst fornemmelse, og netop derfor kommer jeg ikke helt op at ringe med 6 stjerner. Men 1917 gav mig til gengæld helt eminent skuespil, utrolig flotte billeder og en vanvittigt spændende historie. Og det er jo ikke så ringe endda.

Rigmor

Jeg har set mange film om de to verdenskrige og jeg mener, at 1917 er den film, der er værd at se.

Hans

Nervepirrende fra start til slut, men virkelig ambitiøst lavet.

Pernille Krag

Virkelig en god film! Spændende og flotte billeder, og skuespillet er helt i top.

Larsuser/473770

At "1917" netop har vundet en Golden Globe for bedste film er bevis for at disse priser uddeles på baggrund af rygklapperi og underholdsaftaler. Historien er tam og uinteressant, skuespillet middelmådigt og på intet tidspunkt når den at blive autentisk/troværdig i sin billedgengivelse. To timers ørkenvandring, skån jer selv for dette makværk.

bambiexplorer

Så fik jeg prøvet Big Bio Nordhavn. Sådan en fugtigkold dag i starten af januar er hverken biografen eller området særlig spændende. Bevares, biografsalene og stolene er rigtigt fine, men selve biografens miljø er ikke just ophidsende, specielt sammelignet med områdets anden biograf, MovieHouse Hellerup. Man må da håbe, især håbe for de personer som har købt lejlighed til DKK 80.000+ pr. m2 i Nordhavn, at området bliver bedre (hyggeligere?) med tiden. At de bor MEGET tæt, kan der der så ikke lige ændres på! Anyways, Big Bio har kun haft åbent i få dage, så forholdene i selve biografen kan, og skal, nå at ændre sig til det bedre, hvis de vil have flere besøg fra mig. Desværre er slikbutikken lige så kedelig som i Empire Bio. De har kun Pepsis kedelige drikkevarer, og slikken er lige så standardagtig. Som trenden byder, er der unisex- (kønsneutrale) -toiletter på stedet, hvor man bliver underholdt af Hella Joofs stemme ;)

Første verdenkrig er gået ind i sit næstsidste år, og de engelske tropper kæmper er barsk skyttegravskrig mod tysken i Frankrig. Da general Erinmore får opsnappet at en forestående offensiv mod tyskerne i virkeligheden er et bagholdsangreb, som risikerer at kunne koste op til 1.600 engelske soldater livet, bliver han nødt til at få bragt denne information frem til colonel MacKenzie ved fronten. Korporal Schofield og korporal Blake bliver sat på opgaven, hvilket kræver at de bevæger sig gennem fjendeland til en lille fransk by hvor fronten ligger. Første del af deres tur virker relativt nem. Først skal de bevæge sig gennem mere eller mindre tomme skyttegrave, dernæst gennem nogle udbombede områder hvor det flyder med lig. Men da de nærmer sig den første, tilsyneladende tomme, franske landsby, begynder problemerne …

1917 – THEY ARE WALKING INTO A TRAP …
I 1917 føler man, især i filmens første tredjedel, at man er blevet smidt lige ned i et computerspil. Man følger de to hovedpersoner tæt på og hele tiden, samtidig med at kameraet hele tiden bevæger sig rundt om de to. Til at begynde med virker det ret lækkert, men efter få minutter begynder det faktisk at blive en smule belastende. Men naturligvis har vi at gøre med et af filmhistoriens svageste plot, så Sam Mendes har måtte finde på noget “sjov” for at gøre filmen seværdig. Efter en mængde film om anden verdenskrig gennem de sidste mange år, kunne man godt have ønsket sig at 1917 var en film der gav os et nyt blik på denne krig. Det få vi desværre på ingen måde!

CAST & CREW
De to hovedpersoner George Mackay (Captain Fantastic og Pride) og Dean Charles Chapman (GoT), er for specielt for førstnævntes vedkommende, glimrende unge skuespillere. De får dog slet ikke lov til at vise hvad de kan i denne film, hvor kameraet er hovedpersonen. Benedict Cumberbatch (Sherlock og Doctor Strange), Andrew Scott (Sherlock og SPECTRE) og Colin Firth (Kingsman: The Secret Service og Kingsman: The Golden Circle) er alle tre med i så kort tid, at det slet ikke er værd at skrive om ;)

Engelske Sam Mendes har instrueret glimrende film som Skyfall, SPECTRE, Revolutionary Road og American Beauty, så han kan godt noget. Det viser han så ikke rigtigt i 1917. Først i filmes sidste tredjedel få vi noget der minder om filmkunst, og ikke bare kamerakunst.

BILLEDE & LYD
Bag kameraet har vi den yderst kapable Roger Deakins (Blade Runner 2049, Sicario og MANGE andre fede film), og hans kamera er da også 1917‘s egentlige hovedperson. Desværre i så høj en grad, at man ofte bliver lidt for opmærksom på kameraet. I starten af filmen er det helt galt, mens det hen i mod slutningen bliver mindre udtalt. I starten er det også som om at det vigtigere at vi sidder med følelsen af at hele filme er lavet i et take, mens der bliver blødt lidt op omkring det dogme i filmens sidste del. Musikken i filmen spiller desværre slet ikke op til Big Big Nordhavns fine Dolby Atmos setup, så om det rent faktisk fungerer efter hensigten ved jeg endnu ikke.

KONKLUSION – 1917
Jeg har set flere film hvor one take-illusionen fungerer bedre og mindre påtrængende end i 1917. Eksempler på dette er Hitchcocks Rope fra 1948, den eminente åbningsekvens fra A Touch of Evil (1958) og den fine åbningsekvens fra SPECTRE. Kan man leve med at kameraet er hovedpersonen (hvem sagde computerspilsnørder), er filmen helt sikkert glimrende. Jeg, derimod, synes at det blev for first person shooter-agtigt, og dermed lander jeg på de lidt ærgerlige tre stjerner, med en forsigtig pil opad :)

blog.nilsbuch.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.