Cookie- og Privatlivspolitik

Star Wars: The Rise of Skywalker

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og actionfyldt stemning - afvekslende med passager med en mørk og dyster undertone. Der er mange dueller med lyssværd, forfølgelser, tilfangetagelser og voldsomme kampscener med eksplosioner og drab. Filmen foregår imidlertid i et velkendt og uvirkeligt science fiction-univers, volden er ikke udpenslet og der er også komiske optrin. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
18.12.2019
| |
2 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars: The Rise of Skywalker
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, 4DX 3D, Babybio 2D
|

Science fiction-filmen 'Star Wars: The Rise of Skywalker' følger efter handlingen i Star Wars: The Last Jedi, hvor den unge kvinde, Rey, modtog Jedi-træning fra selveste Luke Skywalker.

Opgørets time er kommet! En stemme fra fortiden sætter spillet i bevægelse, og Rey gør sig klar til den endelige kamp mod Kylo Ren og Den Første Orden.

'Star Wars: The Rise of Skywalker' afslutter handlingen fra ni film men med fokus på de karakterer, vi stiftede bekendtskab med i Star Wars: The Force Awakens. Instruktøren bag den film, J.J. Abrams, er tilbage, ligesom filmen også byder på gensyn med den ikoniske Lando Calrissian spillet af Billy Dee Williams.

Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega og Oscar Isaac leder igen rollelisten, som tæller en række overraskelser, der ikke skal afsløres her.

Star Wars: The Rise of Skywalker er nomineret til 3 Oscars. (Copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (454 votes)
4.4
3.9

Instruktør

Relaterede nyheder

8 måneder siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'Star Wars: The Rise of Skywalker' er blevet en overbudsforretning af såkaldte fan service-scener ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... uanset hvilke anker man måtte have mod 'Star Wars: The Rise of Skywalker', er det altså bare små fluer i en ellers fortrinlig suppe, og hvor filmen måske ikke byder på noget afgørende nyt eller banebrydende, så gør den det, den skal - og er en fortrinlig afslutning på en milepæl i filmhistorien." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "[Længden] ikke alene svækker de stærke, intense øjeblikke, men også den af publikum krævede årvågenhed og ubrudte koncentration for bare at kunne følge nogenlunde med i den indviklede handling." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "... flot iscenesat er det, og går man ind på blockbusterens præmisser, så serveres popcornunderholdning ikke meget mere spektakulært end her. [...] i bund og grund er der tale om en værdig afslutning på et af de største filmeventyr nogensinde." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det pumper derudaf, og det ser til tider helt fantastisk ud, og [...] jeg er i princippet vild med det, men grundlæggende har vi set det før. Og mere opfindsomt." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "'Star Wars: The Rise of Skywalker' er noget nær den fuldendte afslutning på Skywalker-sagaen." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Det er sikkert og velproduceret – og enormt underholdende – men når vi nu er i finaleøjeblikket i et familiedrama mellem jedier og sither, [...] føles det tæt på kujonagtigt, at det kun er de allerede døde, sidste-øjebliks-konvertitterne og alle de navnløse, der er i spil." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Karismatiske Adam Driver viser atter, at han på alle tænkelige måder fylder ud på et lærred, men filmens virkelige hovedperson bliver Rey. En heltinde til tiden, som Daisy Ridley får gjort til en sej skikkelse, der formår at gribe om selv den gamle anmelders hjerte af sten." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Jeg er sikker på, at sagaen finder en måde at fortsætte på, men for nu er den lukket med stil og manér. Det sidste hyperspring i historien er et af de smukkeste afsnit." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nina

Wauw, sikke en fuldstændig fantastisk afslutning...

Og kæmpe ros til skuespillerne Daisy Ridley og Adam Driver for deres præstation.

Den får 6 stjerner af mig.

Skynd jer ind og se den..

Thomas

Formidabel StarWars film. Den behøver man ikke læse en masse analyserede anmeldelser om - den skal simpelthen bare opleves!
Nyd den for pokker og oplev de fantastiske storslåede scenarier og effekter helt ned i mindste detalje.

Tag med på en fantastisk rejse med en spændende fortælling om Rey, som prøver at finde sin egen identitet og samtidig skal bekæmpe det onde.
Filmen skildrer også det følelsesmæssige forhold mellem Rey og Kyle Ren på en rigtig fin måde, hvor vi også får indsigt i Kyle Rens (Bens) indre konflikt med sig selv.

Filmen er absolut ikke den sidste StarWars film. Bare rolig der kommer flere. Men den får afsluttet Leia og Luke m.fl. på en meget fornem måde så en ny æra kan begynde. Der er lagt i kakkelovnen til en ny fremtid for StarWars - og mulighederne er mange. Præmissen er selvfølgelig altid den samme; det gode er stærkere end det onde. Det tror jeg også at det er fremover.

Rigtig god fornøjelse, hvis du skal ind og se den i biografen. :)

maiuser/505959

Fra episode 7 har det da været underholdende at se,men Starwars sjælen har manglet.De første 6 episoder vil man se igen og igen.Har lige genset episode 8,for at huske hvad der egentlig skete.Men det er ligegyldigt.Synes faktisk denne episode 9 er den dårligste.Når 2½ time føles lang til en starwarsfilm,er det fordi der mangler noget.Selvom den var fuld af alt,men alt for meget stjernekrig,og alt for lidt sjæl.Trods alt virkelig godt spillet af Rey og Kylo Ren,som bar filmen.Men absolut værd at se

Mia

Episk og fantastisk. kort og godt. Den SKAL ses!

Frank Nielsenuser/20712

God afslutning trods alt
men hvorfor skulle de kvinder kysse i slutningen

IM STEPH

Last Jedi ødelagde efter min mening alt setup JJ bygget op.
Så jeg var spændt på hvordan han ville fikse det.

Jeg synes JJ fik skabt en spændende og høj intens film.
Filmen er lidt forhastet så man skal helst ikke over tænke den.

Nåede man ikke kan tage fra filmen er de flotte action scener

Johnnyuser/385285

Jaja.. Der har været megen kritik af de 2 første film i denne trilogi.
Og det har naturligvis været et must at følge lidt op på disse mindre heldige valg fra fortiden.
Men det sagt er denne film et BRAG af en film.

Vi blev taget med storm, vind, vand og dufte i Lyngby bio's sal 11, hvor den blev vist i 4DX.

Hold nu KÆFT en film, hvilke effekter og for det meste gode DX ting.

Vi blev bogstaveligt talt kastet rundt i sædet, sprøjtet til med vand osv på de rigtige tidspunkter.
Eneste ting der ikke helt spillede var at duften var den samme i skoven og på den styrtede dødsstjerne..

Nå men filmen...
Vi var VILDE med de små referencer til tidligere film.
At man afslutter Leia på en flot måde.. nå ja og Luke også faktisk...

At man lige giver Chewie hvad han fortjente og ikke mindst at man er tro mod historien.

Jow.. Man tænker en gang imellem at der er lidt genbrug fra Return, men det holder sgu (især set i lyset af at det er sådan man hele tiden har gjort)

ENESTE rigtige Disney moment, som ikke holder er 2 kys.
Et mellem 2 hovedroller og et mellem 2 kvinder, som er placeret lidt for meget "feminist" agtigt
Det sidste skulle have været lidt mere almindeligt og ikke så showoff/påtaget.

Alt i alt, er denne film for os der så den, helt oppe i toppen af alle 9 film, well 11 film faktisk...
Den er sammen med Empire og måske Return den bedste at dem alle.. Skarpt forfulgt at New hope og Rough one..

Men der er mange ting i filmen som henviser til ting der er godt at vide på forhånd.
Så tag en SW maraton og vær opdateret inden du ser denne.
Så får du en oplevelse ud over det sædvanlige

PS.. Og den formår også at tage røven på en et par gange.. Og det er altid dejligt ikke at tro man ved alt :-D

May the force be with Disney, SW and you… ALWAYS!

Nikolaj

Hvad skal man dog sige til den? Hmmmm...

Positivt først: Det føles ihvertfald som Star Wars. Man når ikke helt at kede sig. Skuespillet er ret godt, især fra Daisy Ridley og Adam Driver og første halvel var pænt underholdende og havde gode effekter.

Det Negative: Alt andet- plottet er så tyndt, og jeg mener tyndere end de to forrige film. Reys Twist i starten kunne jeg faktisk godt lide(Uden at spoile for meget) Men til sidst er det som om det ikke betyder noget for historien. Hvem er skurken i hele den her trilogi. Kylo-Snoke eller en helt tredje? Jeg fatter hat. Kylo Ren føler jeg stadig er den bedste karakter i den her trilogi, men hele hans motivation i den film blev mere og mere uklar, og han bliver dsv nærmest helt ligegyldig ligesom alle de andre karakterer. Det hele bliver en CGI fest, det gode mod det onde. Men hvorfor ligner det Return og The Jedi så meget? Og hvad i alverden laver Richard Grant og Dominic Monaghan i den?

Mads

Den får jar jar binks til at se god ud.

S. Rico

For dem der har undgået trailers til filmen (og det kan klart anbefales), så er det noget af en overraskelse, at man allerede i de indledende gule rulletekster ser Palpatine's navn. Ok, så er vi igang! Det er super fedt igen at høre The Imperial March og få filmhistoriens ondeste og bedste skurk tilbage.

Det mest interessante ved filmen er uomtvisteligt Rey og Kylo Rens rejse. Alt andet er for mig bare fyld. Jeg havde ikke behøvet hverken C3PO, R2D2, Chewie, Lando eller Han Solo. De hører de gamle film til. Det ville have været meget bedre at bruge tid på at udvikle de nye karakterer Poe, Finn og Rose. Men fordi der skal være plads til både de nye og de gamle, så er der ingen af dem, der når at brænde igennem. I stedet får man en rodet omgang, hvor humor, punchlines og nostagien falder til jorden.

J.J. Abrams prøver virklig at please sit publikum. Jeg kan normalt godt lide fanservice, men her er det bare ALT for meget "in your face". J.J. Abrams kunne lære en ting eller to fra sin gamle ven fra "Lost", Damon Lindelof, som med den nye Watchmen tv-serie viser, hvordan man på mesterlig vis sagtens kan fodre fans med masser af callbacks, og samtidig gøre det på en super elegant og subtil måde.

I The Last Jedi så vi nye måder at bruge The Force på, herunder især Leias overaskende kræfter. I Rise of Skywalker får vi serveret endnu flere spændende ting, som man kan med The Force. Noget af det var svært at købe i starten, men filmen skal have ros for at udvide universet på denne måde. Desværre tager det noget af spændingen ud, når folk nu kan genoplives til højre og venstre. At Palpatine er tilbage syntes jeg var fedt - også selv om det jo faktisk betyder, at hele historien i episode IV-VI bliver undermineret. Det skal man vist bare lade være med at tænke over. I stedet kan man bare nyde den imponerende og ganske forrygende afslutning. Selv om der er meget fyld undervejs i filmen, så kan man bestemt ikke anklage de 2 timer og 20 minutter for at være kedelige.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter