Cookie- og Privatlivspolitik

They Shall Not Grow Old

Tilladt for børn over 15 år
Dokumentarfilmen veksler mellem en rolig og miserabel grundstemning. Den indeholder talrige scener indeholdende autentiske arkivoptagelser og restaurerede, farvelagte optagelser i 3D af skyttegravs-scener fra 1. Verdenskrig. Her ser man mange døde, blodige og lemlæstede soldater og heste, eksplosioner, maskingeværsalver og giftgasangreb. Der er grusomme arkivfotos af døde soldater, der hænger på pigtrådshegn, i massevis af døde soldater i skyttegrave, der er gået i forrådnelse og angribes af fluer og rotter. Der ses billeder og film af hårdt sårede soldater og nærbilleder af blå og sorte fodstumper, der har været udsat for frostskader. Billedsiden akkompagneres af arkivinterviews med krigsveteraners hårrejsende beskrivelser af krigens gru og rædsler. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
28.02.2019
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
They Shall Not Grow Old
|
Versioner: se alle
2D (u/ undertekster), 3D (u/ undertekster)
|

I dokumentarfilmen 'They Shall Not Grow Old' har Ringenes Herre-instruktøren Peter Jackson tilføjet de nyeste restaurations- og farvelægningsteknologier til århundredgamle optagelser, som er nøje udvalgt fra hundredvis af timers optagelser fra Første Verdenskrig.

Beretningen, der er blevet udvalgt fra over 600 timers arkivinterviews, kommer udelukkende fra vidnesbyrd fra Første Verdenskrigsveteranerne, hvilket har resulteret i en gribende beretning af ”The War to End All Wars,” set fra soldaternes perspektiv.

Ved at restaurere de originale optagelser til en enestående standard, fremstår menneskerne fra Den Første Verdenskrig med levende klarhed gennem tidens tåge. Jackson indfanger soldaternes daglige oplevelser og afslører krigens realitet for dem, der stod på frontlinjen: deres holdning til krigen; deres kammeratskab og deres behov for humor under krigens rædsler; de daglige funktioner i skyttegravene; og hvordan deres liv var i perioderne udenfor skyttegravene.

'They Shall Not Grow Old' er en gribende, fordybende og autentisk filmisk oplevelse, hvor Jackson både mindes og hædrer en generation, der for evigt er forandret af krig, ved at gøre brug af banebrydende teknikker til at forvandle hundredår gamle billeder til optagelser, der kunne have været optaget i dag.

Filmen vises uden undertekster.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (52 votes)
5
4.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Første Verdenskrig vækker minder om duften af støvede historiebøger fra bibliotekets fjerneste lagre og gamle, hakkende sort-hvid-optagelser af menneskeskæbner fjernt fra vores tid og eksistens, men det bryder Peter Jackson [...] med i 'They Shall Not Grow Old' ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Jeg har aldrig følt mig så fysisk tæt på mudderet før, og jeg har aldrig i den grad glemt den intellektuelle distance." (Joakim Grundahl)

  • Weekendavisen

    "Filmen er et vellykket æstetisk eksperiment, og 3D-virkningen giver billederne et præg af levende stereoskopi." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En absolut fremragende film, som alle med den mindste smule interesse for historie bør se.

Michael

Sjal bare ses, glæder mig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.