Cookie- og Privatlivspolitik

Joker

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og ildevarslende stemning, og den indeholder adskillige scener med brutal vold og drab. En psykisk ustabil person udsættes for flere voldelige overfald og udøver også selv vold mod andre. I flere scener ses blodigt udpenslede drab. Den brutale vold optræder flere gange i kombination med chokeffekter. Det vurderes derfor, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
03.10.2019
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Joker
|
Versioner: se alle
2D, 70MM, 2D IMAX, Babybio, Event, Seniorbio, Særvisning
|
Joker plakat

Filmen 'Joker' handler om oprindelseshistorien bag Batmans ærkefjende, der i filmen går under det borgerlige navn Arthur Fleck.

Gotham City er i oprør, gaderne er fulde af kriminalitet, og spændingerne mellem de velhavende og den fortabte underklasse er på højdepunktet.

Arthur Fleck, der har sine egne dæmoner at kæmpe med, forsøger at finde mening med galskaben gennem et job som klovn med en drøm om en dag at blive stand-up-komiker. Men omverdenens fjendtlighed og hans psykiske sindstilstand sender den ustabile Fleck ned ad en mørk rute, hvorfra der ingen vej er tilbage.

Jokeren er en af tegneserieverdenens mest kendte superskurke, men hans forhistorie er aldrig blevet fortalt på denne måde. Instruktøren og manuskriptforfatteren Todd Phillips tager nemlig ikke udgangspunkt i et eksisterende forlæg, men opfinder sin egen oprindelseshistorie.

Dog er der masser af referencer til fortællingerne om "the Clown Prince of Crime", der på film tidligere er blevet portrætteret af bl.a. Jack Nicholson, Heath Ledger og Jered Leto.

Joaquin Phoenix er nyeste skuespiller til at portrættere titelpersonen i en method acting-præstation, der kan sammenlignes med Robert De Niros i klassikeren Taxi Driver – en film der stilmæssigt lånes en del fra. Skuespilleren modtog både en Oscar, en Golden Globe og BAFTA for sin hovedrolle.

'Joker' fik desuden hovedprisen på den prestigefyldte filmfestival i Venedig. Endelig blev filmens komponist, Hildur Gudnadottir, som den første kvindelige solokomponist hædret med en Oscar for sin filmmusik. (Copyright: kino.dk)

Stream filmen nu på Blockbuster.dk:

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1113 votes)
5.3
5

Instruktør

Relaterede nyheder

8 måneder siden
12 måneder siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Da [Jokeren] er en skurk, der tidligere er blevet bragt til filmlærredet med bravur af hæderkronede skuespillere som Jack Nicholson og Heath Ledger, kan man med rette spørge, om der er plads til mere manieret galskab fra denne karakter? Joaquin Phoenix beviser, at det er der." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Hvis Oscar-komiteen gerne vil være lidt på forkant med tingene, kan de roligt begynde at indgravere Joaquin Phoenix' navn i en statuette allerede nu." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Den forsøger ikke at være en god biografoplevelse. Den vil være en virkelig rå og grum mavepuster af en film. Du skal være rystet, når du forlader biografen. Det skal gøre ondt. Det er ikke underholdning, det her. Det er sgu kunst." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "Det er længe siden, at jeg har set en skuespiller kaste sig så uforfærdet ud i mørket, som Phoenix gør i 'Joker'. Bevares, han er ikke ligefrem kendt for at holde igen, men der er en styrke og på én gang en uskyld og en dæmoni i Arthur Fleck og Joker, som er ganske frygtindgydende." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Joaquin Phoenix har aldrig været bedre, end han er som superskurken i 'Joker'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Jeg vil vove den påstand, at hvis du ser 'Joker', vil du aldrig glemme Joaquin Phoenix's ansigt som Arthur Fleck ..." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Joker' demonstrerer, hvad superheltegenren kan bruges til, hvis man eksperimenterer med stoffet og lader det ånde, i stedet for at hælde flere digitale effekter og mere CGI-mainstream på." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Handichelp

Virkelig en god film, der samtidigt får dig til at få det lige så ubehageligt i kroppen som efter man har set 'Requiem for a Dream'. 5/5

Bukselak

Jokeren møder Bruce som barn. Øhhh det vil sige når Bruce/Batman bliver en mand er jokeren tudsegammel.. sådan er det ikke i A Dark Knight.

Alle ved åbenbart hvem Jokeren er af navn, ingen ved det i A Dark Knight. Ingen fingeraftryk, på trods af han har været indlagt på galeanstalten.

Utroligt, at han uden problemer kan tage en pistol med til et talkshow, når det skal forestille og være en barsk by Gotham City.

Bort set fra disse ting, er skuespillet meget godt, men jeg føler ikke helt han lever op til Heath Ledger, hvilket nok nærmest også er umuligt. Der var flere steder, hvor jeg savner han virkelig spiller skuespil, hvor det virker som om han har tabt pusten, som gør at Jokeren taber sin troværdighed.
Det er synd.

Udemærket film, men ikke årets bedste film.

Nicholasuser/774728

Den her film foregår ikke i samme univers som Nolans. Ligesom de gamle batman film heller ikke gør det. ;-)

Bukselak

Den spiller jo lige som op til Nolans film i slutningen. Sååå jeg vil nu ikke mene, at jeg er galt på den. ☺️ Men ja vi har hvert vores syn på filmen.

Det var stadigvæk en udemærket film, men den nåede aldrig klimaks efter min mening.

mia

Årets film. Den bedste jeg har set....og den mest skræmmende og forfærdelige.

leneuser/485229

Årets film

Nina

Et MESTERVÆRK....!

Lars

God

Daniel

Jeg vil anbefale "Joker" til alle, det er simpelthen en super fed film og som altid er Joaquin Phoenix fantastisk!

Anders

Virkelig god film - fedt at den var så "virkelighedsnær" og ikke så overnaturligt. Overnaturligt var skuespillet dog godt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter