Cookie- og Privatlivspolitik

Dobbeltspil

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en anspændt og realistisk grundstemning præget af usikre forhold i Mellemøsten. Filmen indeholder en række autentiske optagelser af bombeeksplosioner og krigsofre, herunder lig af både voksne og børn i gaderne. Endvidere indeholder filmen dramatiske scener, blandt andet en scene hvori en mand køres ihjel og han efterfølgende ses ligge livløs på jorden, mens blodet strømmer fra hans hoved. I en anden scene skydes to personer ned, imens de forsøger at flygte fra bevæbnede mænd. Da filmens fremstilling af vold er realistisk og til tider udpenslet fremstillet, vurderes det, at de yngste i aldersgruppen 11-15 år vil kunne blive skræmt. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
18.01.2018
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Backstabbing for Beginners
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|

Filmen 'Dobbeltspil' (Backstabbing for Beginners) er inspireret af den sande historie om danskeren Michael Soussan, der fik job i FN’s humanitære hjælpeprogram Oil for Food i 1996.

Jobbet, der er en regulær drømmestilling for Soussan, medfører usædvanligt hårdt arbejde, da han bliver sendt fra FN-hovedkvarteret i New York til kaotiske Bagdad, hvor ustabilitet og korruption hersker.

Magtkampen om at tjene penge på Iraks olie foregår på alle samfundet niveauer mellem diplomater, lobbyister og politikere. Pilen peger ikke mindst indad i De Forenede Nationers egne rækker.

Michaels idealisme sættes på en voldsom prøve, da han må overveje, om han skal afsløre alt med den risiko, at han mister sin karriere, kvinden han har forelsket sig i og måske endda sit liv.

'Dobbeltspil' er baseret på Michael Soussans selvbiografiske bog 'Bedrageri for begyndere'. Danske Per Fly (Bænken) står i spisen som instruktør, mens rollebesætningen er international ligesom det autentiske tema om den største korruptionsskandale i FN’s historie.

Rollen som danske Soussan udfyldes af englænderen Theo James, som man kender fra Divergent-filmene, og Oscar-vinderen Sir Ben Kingsley spiller hans chef og mentor, Pasha. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (197 votes)
4.2
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Dobbeltspil' fungerer bedst som en beskrivelse af korruptionens væsen, hvor al moral er sat ud af kraft, fordi der ikke findes en eneste retfærdig sjæl tilbage ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Man mærker simpelthen ikke, at den kommer fra Flys hånd, ligesom man heller ikke rigtig kan mærke de ellers gode skuespillere - Theo James, Ben Kingsley og Jacqueline Bisset." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "'Dobbeltspil' er dog først og fremmest Kingsleys film. Han leverer en af sine bedste præstationer i mange år som den tvetydige, pragmatiske og iskolde Pasha ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det mest originale træk er Pasha, spillet af Ben Kingsley, og hans spøjse vane med at bande ’fæck!’ ved enhver lejlighed." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... filmen lever slet ikke op til materialets muligheder og spiller en alt for stor del af tiden som en humørforladt tv-film." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Den gamle kyniker over for den unge idealist er et klassisk opgør. Men i 'Dobbeltspil' forbliver det en ulige kamp." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en sober, solid og velmenende film, der vil bruge thrillerens sprog til at udrede svære problemstillinger og engagere publikum følelsesmæssigt. Desværre er det skønne spildte kræfter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En stærk politisk thriller, hvor vi ser Per fly lave en god fortælling om en dansk person som blev lokket ind i et spil hvor verden blev forandret.
At se Ben Kingsley spille så overbevisende er fantastisk godt.

Jeg håber virkelig meget på at Per fly få lov til at lave flere af den slags film

Liseuser/504495

En rigtig god film, der fortæller om de dobbeltmoralske og kyniske magtspil, der normalt gemmes bag "gode viljer"

Benny

Fabelagtig god thriller. Ben K. er som altid sk... god

Line FS

Det er godt nok en langtrukken omgang, hvor ca halvdelen af filmen kunne være klippet ud. Derudover så er der noget dårligt skuespil over Ben Kingsley, som virker som om han bare læser manus op.
Historien er ellers interessant nok i sig selv.

Henriette69

I vil forstå titlen på mit opslag når/hvis I ser denne fantastiske film om moralens og de gode intentioners fald.
Så filmen til et særarrangement i Grand med efterfølgende interview af Per Fly og Michael Soussan. Og det har muligvis farvet mit syn på filmen lidt. Især Soussan var fantastisk at høre på. Fortalte levende og spændende og hans tanker dengang og om hans overvejelser med at sige ja til Flys filmatisering.
Filmen giver et, nok for de fleste af os, lidt tørt og kedeligt politisk spil en levende og spændende stemme, og giver, synes jeg, stof til eftertanke. For er det virkelig ikke muligt at have velgørende diplomati uden korruption? Og starter al korruption med velmenende tanker?
Som Soussan sagde flere gange så er det “de magtfulde der snyder de magtesløse”
Især Kingsley er helt fantastisk i sin portrættering af Pasha. Man anse ikke om man skal elske eller hade ham, selvom han egentlig er “skurken”, som startede ud med de gode intentioner og endte som korrupt embedsmand. Kun fordi “alle de andre også gjorde det”....

Karoline

Det var da den mest uambitiøst sammensatte film jeg nogensinde har set. Skuespillet, især fra hovedpersonen er alt for trættende at glo på. Handlingen er mærkeligt struktureret. Det eneste plus er, at filmen er hurtigere glemt end husket. Jeg kedede mig bravt..

jeanette

God film uden afbrydelser :)

Jan Engel

Udmærket true story inspireret thriller. Spændende forløb om et vigtigt emne.

Per Fly kan sit kram, og det er altid en fornøjelse at se hans film.

"Certified Fresh"

Jeg er ikke just den store fan af instruktøren og finder værker såsom Bænken og Drabet stærkt overvurderet. Dobbeltspil er dog et skridt i den rigtige retning, men stadig langt fra at være god. Skuespillerne gør det dygtigt, og det kan ses at han har haft ambitionerne med sig under produktionen, men det hele landede ikke hos mig, fordi filmen i helhed var vildt tør og hurtigt glemt

charlotte1319

Man kunne håbe på at det blot havde været et fiktivt plot, historien her var bygget op omkring, men nej - den er baseret på virkelige hændelser, og så er det en virkelig modig mand, Michael, der har været på spil her. Han lader til at kunne have bibeholdt sin integritet og filmen balancerer fint i dette. En god film, enkelte fejl og uvirkelige aktioner, men thumbs up Per, Ben Theo etc

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.