Cookie- og Privatlivspolitik

Knives Out - Var det mord?

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder scener med voldsomme skænderier og opgør, hvor personerne er vrede og aggressive. Den indeholder desuden flere dramatiske scener med overfald, forgiftninger, knivstikkerier og mordforsøg. I en scene ser man fx en forgiftet og dødende kvinde forsøge at fortælle, hvem der har overfaldet hende. I en anden scene bliver en af personerne overfaldet af en person med en kniv. Da scenerne er af kortere varighed og afløses af scener med et lettere indhold, vurderes filmen til kun at virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
05.12.2019
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Knives Out
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Knives Out - Var det mord?' er et moderne mordmysterium, hvor den skyldige skal findes.

Da den rige krimiforfatter Harlan Thrombay dør aftenen efter sin 85-års fødselsdag under mystiske omstændigheder, er hele familien mistænkt!

Det er nu op til den excentriske privatdetektiv Benoit Blanc at kortlægge begivenhederne. Hans opklaringsarbejde bringer dog alle familiens skeletter ud af skabet.

'Knives Out - Var det mord?' opdaterer på humoristisk og underholdende vis Agatha Christies mordhistorier med en veloplagt Daniel Craig som den Hercule Poirot-inspirerede detektiv.

Instruktøren bag filmen er Rian Johnson, der i 2017 stod bag den ottende film i Skywalker-sagaen Star Wars: The Last Jedi. Udover James Bond-skuespilleren Craig består den stærke rollebesætning af både erfarne og unge stjerner som fx Christopher Plummer, Jamie Lee Curtis, Chris Evens og Ana de Armas.

Knives Out er nomineret til Oscaren for bedste originale manuskript. (Copyright: kino.dk)

Hvis du er medlem af Biografklub Danmark, skal du reservere billetten i stedet for at købe. Du fremviser din rabatkupon i biografen, når du henter billetten. Når du bestiller til Nordisk Film Biografer, kan du indtaste koden fra rabatkuponen direkte, når du køber billetten på kino.dk.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (236 votes)
4.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Underholdende er dette let maniske og forglemmelige amokløb af kløgtigt plot og fjollede urimeligheder i instruktøren Rian Johnsons muntre leg med genren, som aldrig skal tages rigtig alvorligt, men som alligevel overholder konventionerne formfuldendt." (Jakob Steen Olsen)

 • BT

  "Det er til tider en kende langt i spyttet, men også langt hen ad vejen både sjovt og opfindsomt, og trods skønhedsfejl fungerer 'Knives Out' som en fin modernisering af klassiske krimier a la Hercule Poirot og Miss Marple." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "Det her er simpelthen solid underholdning. Og selvom man sagtens kunne have håbet på mere, når rollebesætningen i 'Knives Out - Var det mord?' på forhånd ligner 2019’s mest interessante, så er det faktisk lige netop castingen af skuespillere, der gør filmen til en udmærket oplevelse." (Casper Hindse)

 • Jyllands-Posten

  "'Knives Out – Var det mord?' er ekstremt lækkert filmet og iscenesat. Det store palæ, hvor historien udspiller sig, er et scenografisk mesterstykke [...]. Det har sjældent været så morsomt at være med til at opklare et mord." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Krimigåden skal være charmerende gammeldags med et ironisk tvist, men virker mest anstrengt. Primært fordi Daniel '007' Craig er et frygteligt valg som Hercule Poirot-skikkelsen Benoit Blanc." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Knives Out' er en opdatering af puslespilskrimien fra Agatha Christie. En nostalgisk modernisering, ville [Benoit] Blanc (Daniel Craig) sikkert sige. Han er fremragende, når han tænker højt over sagen, der er som en donut med en donut mere i midten." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martin

Rigtig fin film, men ikke umiddelbart en man bør se i biografen. Castingen af skuespillere trækker scoren op.

S. Rico

Man er i eminent godt selskab i dette who-done-it krimidrama. Det ligner fra starten af en typisk klassisk fortælling om et mord, der skal opklares af en genial privatdetektiv. Men filmen tager nogle uventede og sjove drejninger undervejs. Første store overraskelse er, da man forholdsvis tidligt får at vide, hvem "der gjorde det". Eller gør man? Man får selvfølgelig ikke hele sandheden serveret på én gang, og det viser sig hen af vejen, at plottet er meget mere kringlet end som så.

Det er både filmens styrke og svaghed. Det er herligt med de mange sjove og uventede drejninger. Men det bliver i længden for søgt og føles som twist med twist på. Da man kommer til den obligatoriske lange forklaring til sidst, hvor detektiven sætter det hele på plads, så var jeg ærligt talt blevet træt i ørene af at høre på Daniel Craig. Han er ganske sjov og underholdende i det meste af filmen, men til sidst bliver det bare for meget. Og jeg orkede næsten ikke at koncentrere mig om den endelige forklaring.

Peruser/694587

Jeg har ingen, eller meget ringe, indsigt i Agent 007, Daniel Craig, Agatha Christie og Hercule Poirot.

Jeg synes der blev taget tilpas meget pis på det hele - på en en sjov og kærlig måde.

Det er i det lys, jeg tror, man skal se filmen.

Meeen, den ku' ha' været strammet ½ times tid op...

Henriette69

Ok underholdning på en kold og blæsende torsdag i december, mens vi venter på juleaften.
Daniel Craig er dog totalt fejlcastet til denne rolle. Eller i hvert fald er hans karakter temmelig malplaceret. Mest af alt er hans overdrevne drævende sydstatsaccent r.. møg irriterende og latterliggør figuren.
Må være frygten for, at kisten skal løbe tør for guldmønter, efter han har sagt nej til flere Bond-film, der har fået ham til at sige ja til denne rolle

Peter

Se en krimi i tv i stedet og spar billetpengene.

bambiexplorer

Før aftenens film i onsdags besluttede vi at spise en spicy dinner på Wok Shop på Lyngby Hovedgade efterfulgt af en kop varm chokolade på Café Picasso. Det skulle vise sig at være et godt valg … og et valg der var langt bedre end beslutningen om at gå ind og se Knives Out. Vi så filmen i Supreme-salen (sal 1) i NFB Lyngby, som altså er en rigtig god sal. Salen var fyldt op (minus de obligatoriske forreste rækker), og stemningen var af en eller anden grund overdrevet god før filmen … Som tidligere nævnt, byder Supreme på en form for udvidet og overdrevet Philips Ambilight. Det var dog ikke noget denne film benyttede sig af, hvilket var godt det samme.

Knives Out er lidt af en Agatha Christie whodunnit-wannabe! Patriarken i en familie som primært består af forfattere, dør en voldsom død. Var det mord, selvmord eller et uheld? Den knastørre privatdetektiv Benoit Blanc tilkaldes for at bistå politiet med at opklare sagen. Fra første scene af filmen hvor vi ser en halvtotal af huset uden for Boston, får jeg straks mine bange anelser. Den isnende fornemmelse af mangel på nerve og stemning sniger sig ind på mig ;) Blanc opfører sig kejtet excentrisk og med en totalt overdreven sydstatsaccent (tror jeg det er). Well, alle i filmen opfører sig som noget de ikke er. Hvilket naturligvis er en skuespillers fornemmest opgave, hvis det altså virker …

KNIVES OUT – I’M GONNA BORE YOU TO DEATH!
Filmens tempo er MEGET langsomt, plottwistsne er alt for gennemskuelige og andet akt er så kedeligt at man sidder og kæmper for ikke at falde i søvn. Man sidder i den grad og håber på at selve opklaringen af sagen byder på et løft i tempoet. Og der er et tempoløft i sidste tredjedel som gør at man lige akkurat ikke ryger i drømmeland. Den sorte humor amerikanerne påstår der gemmer sig i filmen, set jeg kun meget svage tegn på, og det samme gælder samfundskritikken, som er der, men som man vist skal være indfødt, for at for alvor at bide mærke i.

CAST & CREW
Castet er da meget godt, men så fantastisk er det altså heller ikke. Når man seks dage tidligere har set The Irishman med Al Pacino, Robert De Niro og Harvey Keitel, er imponatoreffekten ved Knives Out altså begrænset. Daniel Craig og Chris Evans er store stjerner, Christopher Plummer, Don Johnson og Jamie Lee Curtis har været store, men nu falmende, stjerner, mens Toni Collette aldrig har været en stjerne, selv om hun spiller som en sk*de diva. Præstationerne fra alle medlemmer af castet virker overspillet, sært overgearet og helt forkert …

Rian Johnson har tidligere instrueret den glimrende SciFi-film Looper, Star Wars VIII og rygter vil vide at han skal instruere Star Wars I. Jeg formoder at vi taler om en reboot? Star Wars-sagaen droppede jeg efter Star Wars VI i 1983, så jeg ved stort set intet om det univers mere. Princess Leia var topnuser der omkring 1980, men hun døde her for et par år siden. Og Han Solo var sej, og Jabba the Hut var en klam fætter. Nå, det var et sidespring. Jeg mener at Rian Johnson burde holde sig til SciFi, og holde nalderne langt væk fra thrillere, suspense og privatdetektiver!

BILLEDE & LYD
Filmarbejdet i Knives Out er heller ikke noget at råbe hurra for. Der er tale om standardarbejde på det absolut jævne … grænsende til talentløse. Soundtracket … tja, der er da noget musik, men jeg kan ikke genkalde mig en eneste tone. Det er som om at ALT skal virke ligeså gråt, kedeligt og intetsigende, det gælder også filmens “biljagt”, som den nærmest døde Bostonforstad som handlingen udspinder sig i.

KONKLUSION – KNIVES OUT
Nogen David Suchet bliver Daniel Craig, trods alle sine kvaliteter, aldrig! Han er god som 007, og kan faktisk også fungere i andre roller, som fx den på grænsen til total opløsnings-ramte politimand McLoughlin i Minette Walters The Ice House som vist nok var den første film (miniserie) jeg så Craig i. Men som Poirot-klon fungerer han slet ikke. Jeg lå på vippen mellem at give Knives Out 2 eller 3 stjerner … jeg valgte at blive på vippen, og dermed de to stjerner.

blog.nilsbuch.dk

harun

filmen ser ret god ud og fordi jeg elsker skuespillerne så jeg skal 100 procent se den

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.