Cookie- og Privatlivspolitik

Sorry We Missed You

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående trøstesløs og dyster stemning. Der er adskillige scener, hvor centrale figurer skændes og græder i desperation. Der er også scener med vold, hvor mennesker er i håndgemæng, hvor en voksen slår en ung og en scene, hvor en central figur bliver slået ned og sparket med blodige konsekvenser. Dette udspiller sig i et realistisk og genkendeligt miljø. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
12.12.2019
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sorry We Missed You
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Særvisning
|

Filmen 'Sorry We Missed You' handler om parret Ricky og Abbie Turner, som har kæmpet med økonomien siden finanskrisen i 2008.

Rickie får muligheden for at genvinde noget frihed med en ny varevogn og chancen for at blive fragtmand.

Jobbet er hårdt, for der er ikke plads til de mindste forsinkelser, og Abbies arbejde i hjemmeplejen er paradoksalt nok blottet for den medmenneskelighed, der ellers er krævet.

Familien holder sammen i tykt og tyndt, men med eskalerende udfordringer på både jobbet og i privatlivet, når de snart bristepunktet.

'Sorry We Missed You' er endnu et eksempel på den engelske mesterinstruktør Ken Loachs øje for socialrealisme og samfundskritik.

Filmen kan ses som en viderebygning af de emner om arbejdsmarkedet, teknologisk udvikling og den pressede ”lille mand”, der også blev behandlet i Cannes-vinderen Jeg, Daniel Blake fra 2016. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (64 votes)
4.7
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Man føler vrede, men Ken Loach er så vedholdende pessimistisk, at filmen kommer faretruende tæt på at fremme magteløsheden." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... det er både hjerteskærende og frustrerende at se, hvordan to hårdtarbejdende mennesker, der vitterligt gør deres bedste, slet ikke kan få en hverdag til at hænge sammen på grund af et system fokuseret på profit frem for mennesker. Du efterlader biografen dybt rørt og med knoer, der er hvide af raseri." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "'Sorry we missed you' er en vigtig film i 2019. Det er en film, som både tilhængere og modstandere af den mest ekstreme form for markedsøkonomi bør se. Den sidder i kroppen og i hjernen i lang tid. For sjældent har en film haft mere på hjerte." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Hele tiden er blikket rettet imod uretfærdighederne, og det virker, når familiens medlemmer er i billedet, mens alle andre i fortællingen er for unuancerede. Det betyder, at 'Sorry We Missed You' aldrig helt bliver en Loach-klassiker. Men derfor er det nu alligevel en ret fremragende film." (Casper Hindse)

 • Jyllands-Posten

  "Det er ikke Loachs bedste film, men en god Loach er stadig bedre end så meget andet – og 'Sorry We Missed You' burde være obligatorisk pensum i denne tid, hvor black friday-pakkerne ankommer i hobetal, leveret af usynlige, men formentlig hårdt pressede hænder til dørtrin og postbokse." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Som 83-årig har Ken Loach [...] lavet en af sine bedste film, der er lige så frisk og humoristisk sprudlende som tidligere storværker som 'My Name is Joe' (1998) og 'Sweet Sixteen' (2002) og lige så dirrende af social indignation og lige så ubesværet fortalt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "'Sorry We Missed You' er samfundskritik af den gamle, fingerpegende skole, men filmen er klokkeren og stringent. Et forsvar for gammeldags arbejdsgivere og fagforeninger, som kunne gå til modangreb. [...] Det er en bevægende film, som især formår at fange familiefølelsen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Brohuser/276024

Trist film som beskriver virkeligheden i dagens UK, der efterhånden tenderer amerikanske tilstande, og det bliver desværre nok ikke bedre fremover.

Mette

Fænomen film, som jeg var inde og se med min mand. Vi sendte farmor af sted med barnet i den bedste barnevogn og tog ind og så filmen. Det er vi begge SÅ glade for. Vi fik noget at tænke over, og vores snak fortsatte flere timer efter. Og igen dagen efter.

Befriende med så relevant (og samfundskritisk) budskab. Se den, før du fortryder!

S. Rico

Hvis man synes, at ens eget liv er hårdt, så skal man bare se en Ken Loach film. Man går måske ikke ligefrem opløftet og smilende ud af biografen bagefter, men man får i hvert fald sat sin egen tilværelse i perspektiv, og man får noget at tænke over.

Sorry We Missed You er til at starte med ikke nær så gribende som Ken Loach's forrige værk "I, Daniel Blake", hvor man fra første scene følte inderlig sympati med hovedpersonen i hans kamp mod uretfærdighed. Hans nye film starter noget blidere ud. Her følger vi ikke en enkelt person, men en hel familie bestående af de hårdtarbejdende forældre Ricky og Abbie, deres problematiske teenagesøn, og deres ansvarsfulde 10-årige datter.

Selv om de har travlt, går det nogenlunde ok. Ricky får en slags succes med at købe sin egen varevogn og bringe pakker ud for et franchise firma. Og Abbie gør det godt og er vellidt af sine "klienter" i hjemmeplejen. Man sidder dog konstant som på nåle og frygter, at det snart vil gå galt. Når Ricky balancerer med den dyre scanner ovenpå en stor pakke, tror man, at han vil tabe den. Og når han "kommer til" at skælde en kunde ud, så tror man, at han vil blive fyret.

Men Ken Loach trækker smart nok "pinen" ud. Og undervejs bliver man mere og mere dus med familien og ønsker dem bare alt det bedste. Så da de uundgåelige mørke skyer begynder at samle sig over familien, så rammer det hårdt som en mavepuster hos tilskueren. Sorry We Missed You er endnu et stort og vigtigt værk fra mesterinstruktøren.

Jette

Alle burde se den. Man får noget at tænke over. En af de bedste film jeg har set i år.

Peruser/694587

som burde husstandsomdeles.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.