Cookie- og Privatlivspolitik

Le Mans '66

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående actionfyldt stemning fuld af bil-racerløb. Flere gange ses biler forulykke, knuses, bryde i brand og racerkørere med ild i tøjet. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, og da der ikke ses personer komme til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.11.2019
| |
2 timer 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ford v Ferrari
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 4DX 2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Le Mans '66' handler om optakten til det episke 24-timers Le Mans-løb i 1966, der i særdeleshed betød en dyst mellem bilfabrikanterne Ford Motors og Ferrari.

Da bildesigneren Carroll Shelby bliver hyret af Ford, er det ikke for at skabe endnu et samlebåndskøretøj til den amerikanske befolkning. Ford har nemlig besluttet, at de vil udvikle en racerbil, der kan vinde det prestigefyldte Le Mans-løb i Frankrig.

Men konkurrencen er hård, især fra de forsvarende mestre fra Ferrari, og chancen for at vinde handler ikke kun om bildesign, men også om at finde den rigtige racerkører.

Til det formål hyrer Shelby den uregerlige, men brillante Ken Miles, og sammen må de tackle både intern og ekstern modstand under forberedelserne til det ultrahårde løb.

'Le Mans '66' har Christian Bale og Matt Damon som de to autentiske hovedpersoner, og det er instruktøren bag en anden biografisk film, Walk the Line om country-stjernen Johnny Cash, der står bag dramaet.

Filmen er det seneste eksempel på en Hollywood-produktion om motorsport, der også tæller Driven og Rush.

Ford-Ferrari-filmen modtog Oscars for Bedste klipning og lydredigering. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (279 votes)
4.9
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... desværre er resultatet af dette kreative vægelsind, at filmen punkterer, er for lang, og aldrig kommer over målstregen." (Søren Jacobsen Damm)

 • BT

  "... man skal ikke se mange minutter, før man godt kan gætte, hvor det hele bærer hen, ligesom de fleste nuancer ryger i svingene. Det kan man dog sagtens leve med på grund af masser af herligt adrenalinfyldte racerscener og glimrende præstationer ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... Mangold [får] skabt en virkelig billedlækker og storladen hyldest til drømmerne, til dem der ikke bekymrer sig om hæder, ære og formue, men om at leve fuldt ud for det, de elsker – om det så er familien eller at hamre af sted med 7.000 omdrejninger i minuttet." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Dynamikken mellem Bale og Damon er forrygende, og de mange flankerende biroller supplerer dem glimrende, og 'Le Mans ’66' står som en vellykket, anakronistisk hyldest til motorsport og old school-Hollywood." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Vejen er fyldt med huller, men som i 'Walk the Line' får James Mangold det hele til at glide i olie som topunderholdning. Jeg kører fast i bilmetaforer nu. Men det er bare, fordi jeg ikke kan glemme Christian Bale og hans Ford GT40." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Vigtigst er, om vi tror på det hele. Det gør vi i overvældende grad. 'Le Mans ’66' er et fanbrev til farten og en nostalgisk erindring om mere uskyldige tider, da maskuline grundtræk (og klicheer) var i kurs. Det er også en meget hvid film, hvor milde kvinder står klar til at hjælpe og bære." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oszar

Le Mans '66 er en meget god film, og en af de ting, der gør filmen god er skuespillerpræstationerne.
For alle karaktererne virker troværdige, og især Christian Bale gør det godt i hans rolle.

En anden ting jeg gerne vil nævne er handlingen. Den er god, men til at starte med er den også lidt langsom, fordi der bl.a. også lige skal introduceres nogle personer.
Senere bliver den dog super spændende og medrivende. Især ved, at Le mans løbet bliver filmet og fremstillet på en så flot og spændende måde.

Det er også værd at nævne, at der er nogle meget interessante personer, og filmen fremstiller dem på en god måde ved at man ser alt det de går igennem på en måde, der virker.

Den sidste ting jeg vil nævne er, at filmen er meget overaskende, især ved slutningen.
Det er meget tilfredsstillende, at filmen ikke er forudsigelig.

Så Le Mans '66 er overordnet god, men nogle ting kunne have været bedre f.eks. starten.

Morten

Fantastisk med et indblik i, hvad der foregik i motorsport dengang ...

Anders

Tænk en gang - det der er en sand historie. Det vil nu aldrig blive glemt. Sjovt at tænke på at det nok er en film om el-løbehjul om 80 år... :)

S. Rico

Jeg er hverken interesseret i biler eller motorsport, og jeg ved ikke engang, hvad forskellen er på Formel 1 og Nascar (er der nogen...?).

Men hvis nogen film skulle kunne ændre på dette og få mit interesseret i hurtige biler, så må det være Le Mans '66. En ganske udmærket historie kombineret med lækre billeder og intenst skuespil. Der er en skøn kemi mellem Matt Damon og Christian Bale, og Bales øjne ligefrem udstråler "eye of the tiger" viljestyrke.

Jeg kendte i sagens natur ikke udfaldet af nogle af løbene, og det var super spændende. Oplevelsen blev heller ikke ligefrem dårligere af at se - og mærke - løbene i en Imax biograf. Stor anbefaling til alle uanset kendskab til eller interesse i motorsport.

IM STEPH

Traileren ligner en film man har ser før. Men filmen er så veludført at det er en biograf most see.
Man behøver ikke være racer fan for at nyde denne film

Markuser/905838

Historien er meget interessant (se evt. dokumentaren bag denne film på Netflix - "The 24 hour war") og skuespiller præstationerne bliver næsten ikke bedre.
Og hvis man har bare den mindste interesse i motorsport og biler, så er denne film et absolut "must see", men selvom jeg hverken er interneret i motorsport eller biler, var jeg fuldstændig vild med denne fim.
Den er filmet så man nærmest føler at man bliver helt køresyg :) og historien holder hele vejen. Kort sagt en fantastisk film.

Lennart

Det var en rigtig bilnørdefilm - surprise, surprise. En typisk Hollywood film - stort budget, professionelt skruet sammen, gode skuespillere osv.
Nu tænker jeg blot på, hvor meget af filmen, der var fakta og hvor meget, der blot var fri Hollywood fantasi?

Wayne

Flere racerkørere har kommenteret, og godkendt handlingen. Men selvfølgelig er der pyntet på dialogen - og helt personlige forhold.

Desuden er den bestemt ikke kun for bilnørder. Min kone og min svigerdatter - som bestemt ikke tilhører den kategori var svært begejstrede for filmen. Kigger man på IMDb, opdelt på køn - så giver begge præcis den samme høje score 8,3.

Men hvad ved jeg - de er måske allesammen bilnørder :-)

bambiexplorer

... han sagde også at filmen var historisk korrekt, lige bortset fra hende der Mollie Miles. Om det var fordi de hun var blevet skilt fra Ken på det tidspunkt eller præcis hvad der var galt, ved jeg ikke. I hvert tilfælde var det Thorkilds eneste anke over filmen ... udover at de i filmen kunne køre ned ad Mulsanne med 350 km/t ... samtidig med at de kiggede hinanden i øjnene når de var i gang med en overhaling :)

Wayne

Thorkild Thyrring var i Filmselskabet - der så jeg ham. Ja, det med at de kiggede hinanden i øjnene tænkte jeg under filmen, og synes ikke det var overdrevet - men han må vide det :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.