Cookie- og Privatlivspolitik

Leave No Trace

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
17.10.2019
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Leave No Trace
|
Versioner: se alle
2D, Event
|

Filmen 'Leave No Trace' handler om krigsveteranen Will, som giver sin teenagedatter Tom undervisning i planter og minimalistisk madlavning i skovene uden for Portland.

Her bor de to, alene. Det er smukt og kaldende, uden at være romantisk. For jorden er våd, maden knap, og titlen 'Leave No Trace' (efterlad ingen spor) handler ikke kun om miljøbevidsthed - de to må nemlig for alt i verden ikke blive opdaget.

'Leave No Trace' har Ben Foster, kendt for sin rolle i den Oscar-nominerede Hell or High Water, som Will, mens hans datter spilles af Thomasin McKenzie, der også har roller i Jojo Rabbit og True History of the Kelly Gang.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
4.6
0

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Filmkunst i høj klasse." (Kristoffer Hegnsvad)

  • Weekendavisen

    "Debra Graniks Leave No Trace er det modsatte af en gængs studiefilm, hvor klare budskaber bøjes i neon. " (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Winter's Bone instruktøren Debra Granik er tilbage i topform. Og hun fortsætter nærmest hvor hun slap med endnu en fortælling om mennesker udenfor det "normale" amerikanske samfund. I Winter's Bone var vi tæt på mennesket og naturen i et lille lokalt samfund langt væk fra store byer. I Leave No Trace går vi endnu tættere på naturen og følger en PTSD ramt far og hans teenage datter, som "leger" Captain Fantastic i Oregons skove lige uden for Portland.

Ben Foster, der spiller faderen, er dog på ingen måde en Viggo Mortensen, og humoren i Captain Fantastic er erstattet af den samme naturalistiske og tryggende stemning som i Winter's Bone. Sidst men ikke mindst er Jennifer Lawrence erstattet af det talentfulde stjernefrø Thomasin McKenzie.

Det er en rørende fortælling, der på smuk vis illustrerer kærlighed mellem far og datter, og om en syg mand, der ikke længere er i stand til at leve blandt andre mennesker. Netop heri ligger konflikten. For datteren Tom har ikke samme behov for at isolere sig, og det er naturligvis en uholdbar situation, nu hvor hun ikke længere er et lille barn.

Der er tydeligvis masser af samfundskritiske budskaber, men først og fremmest er det en smuk film, der rammer lige i hjertet.

Januser/303884

En smuk film om det nære forhold mellem får og datter trods alle Odds, og deres forskellige kurs i livet

kim

Leave No Trace kom ud på blu-ray den 2 oktober 2018. (ja 2018...) efter at have været i biograferne i januar 2018. Men glæd dig til at se en rigtig god 2018 film i 2019. Velkommen til Danmark.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.