Cookie- og Privatlivspolitik

Joker

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og ildevarslende stemning, og den indeholder adskillige scener med brutal vold og drab. En psykisk ustabil person udsættes for flere voldelige overfald og udøver også selv vold mod andre. I flere scener ses blodigt udpenslede drab. Den brutale vold optræder flere gange i kombination med chokeffekter. Det vurderes derfor, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
03.10.2019
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Joker
|
Versioner: se alle
2D, 70MM, 2D IMAX, Babybio, Event, Seniorbio, Særvisning
|
Billetter
Joker plakat

Filmen 'Joker' handler om oprindelseshistorien bag Batmans ærkefjende, der i filmen går under det borgerlige navn Arthur Fleck.

Gotham City er i oprør, gaderne er fulde af kriminalitet, og spændingerne mellem de velhavende og den fortabte underklasse er på højdepunktet.

Arthur Fleck, der har sine egne dæmoner at kæmpe med, forsøger at finde mening med galskaben gennem et job som klovn med en drøm om en dag at blive stand-up-komiker. Men omverdenens fjendtlighed og hans psykiske sindstilstand sender den ustabile Fleck ned ad en mørk rute, hvorfra der ingen vej er tilbage.

Jokeren er en af tegneserieverdenens mest kendte superskurke, men hans forhistorie er aldrig blevet fortalt på denne måde. Instruktøren og manuskriptforfatteren Todd Phillips tager nemlig ikke udgangspunkt i et eksisterende forlæg, men opfinder sin egen oprindelseshistorie.

Dog er der masser af referencer til fortællingerne om "the Clown Prince of Crime", der på film tidligere er blevet portrætteret af bl.a. Jack Nicholson, Heath Ledger og Jered Leto.

Joaquin Phoenix er nyeste skuespiller til at portrættere titelpersonen i en method acting-præstation, der kan sammenlignes med Robert De Niros i klassikeren Taxi Driver – en film der stilmæssigt lånes en del fra. Skuespilleren modtog både en Oscar, en Golden Globe og BAFTA for sin hovedrolle.

'Joker' fik desuden hovedprisen på den prestigefyldte filmfestival i Venedig. Endelig blev filmens komponist, Hildur Gudnadottir, som den første kvindelige solokomponist hædret med en Oscar for sin filmmusik. (Copyright: kino.dk)

Stream filmen nu på Blockbuster.dk:

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1113 votes)
5.3
5

Instruktør

Relaterede nyheder

8 måneder siden
12 måneder siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Da [Jokeren] er en skurk, der tidligere er blevet bragt til filmlærredet med bravur af hæderkronede skuespillere som Jack Nicholson og Heath Ledger, kan man med rette spørge, om der er plads til mere manieret galskab fra denne karakter? Joaquin Phoenix beviser, at det er der." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Hvis Oscar-komiteen gerne vil være lidt på forkant med tingene, kan de roligt begynde at indgravere Joaquin Phoenix' navn i en statuette allerede nu." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Den forsøger ikke at være en god biografoplevelse. Den vil være en virkelig rå og grum mavepuster af en film. Du skal være rystet, når du forlader biografen. Det skal gøre ondt. Det er ikke underholdning, det her. Det er sgu kunst." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "Det er længe siden, at jeg har set en skuespiller kaste sig så uforfærdet ud i mørket, som Phoenix gør i 'Joker'. Bevares, han er ikke ligefrem kendt for at holde igen, men der er en styrke og på én gang en uskyld og en dæmoni i Arthur Fleck og Joker, som er ganske frygtindgydende." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Joaquin Phoenix har aldrig været bedre, end han er som superskurken i 'Joker'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Jeg vil vove den påstand, at hvis du ser 'Joker', vil du aldrig glemme Joaquin Phoenix's ansigt som Arthur Fleck ..." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Joker' demonstrerer, hvad superheltegenren kan bruges til, hvis man eksperimenterer med stoffet og lader det ånde, i stedet for at hælde flere digitale effekter og mere CGI-mainstream på." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anetteuser/46418

Den mest dystre film jeg nogensinde har set med en hovedrolle indehaver som bliver den mest fortjente Oscar modtager nogensinde. Hold nu op en performance. Sindssygt. Denne film vil ikke slippe en i lang tid!

Phantom

På trods af filmens noget dunkle tema, er det en fremragende god film. Joaquin Phoenix spiller hovedrollen ret overbevisende.

Peter

god skuespiller meget god faktisk meget lidenskabelig om sin rolle dette er den bedste joker siden heath ledger

Peeruser/719145

Uforlignelig film.
Vanviddet er så indvaderende, at det næsten bliver et kropsligt overgreb.
joaquin phoenix bør være selvskreven til en Oscar.

Tue

Synes klart, det bedste ved filmen, var det eminente skuespil!

Andersuser/737976

Filmen er meget lang og meget dyster. Jeg har det vanskeligt med film, der som denne udgør en nedadgående spiral af ulykke & uhygge. Med få lyspunkter er alt i filmen fattigt, forarmet, beskidt, mørkt, uretfærdigt og til dels voldeligt. Men Phoenix er fabelagtig.

Lene

God men lang - den kunne godt havde været 30 min kortere (eller de 30 min kunne havde været brugt bedre).
Joachim spiller suverænt og jeg håber da, at der kommer en 2´er.

Marco

Fed film med rigtig godt skuespil. Joaquin er uhyggelig god.

msnslaguser/836227

.... send in the clowns ....

... jeg nynner den stadig med et smil på læben, selv om det er nu 5 timer siden, at rulleteksterne løb hen over lærredet i biografen efter at have set en af de uendeligt få film, hvor ordet "mesterværk" på ingen måde slår til.... nemlig filmen "Joker". Og Joaquin Phoenix er på alle måde fantastisk som "Jokeren". Nu må al snak om, hvem der er den bedste "Joker" helt forstumme... for det er Joaquin Phoenix !!!.... og endda med lysår ned til, hvem der nu måtte være den næstbedste.....

Joaquin Phoenix viser i "Joker" at han er en af de allerbedste, hvis ikke den bedste mandlige skuespiller ever !!!! Selveste Robert De Niro er også med i "Joker", men Joaquin Phoenix overstråler ham med flere længder....

En Oscar til Joaquin - og en Oscar for bedste film - burde være en selvfølge....

Jeg kan kun komme i tanke om 2 andre film, hvor ordet "mesterværk" på ingen måde slog til, nemlig "Døde poeters klub" (1990) med Robin Williams samt "Gæt hvem der kommer til middag" (1967) med Katharine Hepburn, Spencer Tracy og Sidney Poitier. Sidstnævnte er desværre gået lidt i glemmebogen, men burde være fast pensum i folkeskolens ældste klasser, når der skal tales om racisme. Bedre oplæg til en diskussion om racisme findes simpelthen ikke.

Nå, men tilbage til den helt og aldeles fantastiske film "Joker"....

Afslutningsvist vil jeg sige et kæmpestort og taknemmeligt tak til Todd Phillips og Joaquin Phoenix for en på alle måde helt fantastisk film.

Til alle jer andre: gå ind og se den, og bliv lige så glad i låget som jeg.

.... send in the clowns ....

Dennis

Den er virkelig god!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.