Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Årets bedste film fra 2001

Afstemning: Årets bedste film fra 2001

Stem og vind biografbilletter

Stem op!
109
Stem ned!
0
(reset)

Vi skal til det igen. Nemlig en afstemning om årets bedste film. Vi er denne gang nået til 2001. Og ja, det er atter engang en nærmest umulig opgave, da året bød på mange uforglemmelige filmoplevelser. Men der er ingen vej uden om:

Hvilken film var den bedste i 2001?

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver i kommentarfeltet, hvad de stemte på og hvorfor.

Ron Howards Russell Crowe-drama A Beautiful Mind tog fire Oscar-statuetter hjem – det i de tunge kategorier for Bedste film, Bedste kvindelige birolle til Jennifer Connelly, Bedste instruktør og Bedste manuskript baseret på et forlæg.

I franske Jean-Pierre Jeunets søde og Oscar-nominerede Amélie charmerede Audrey Tautou alt og alle i titelrollen. Der var også en kvinde i centrum i den romantiske komedie Bridget Jones’s Diary, hvor Renée Zellweger står mellem to mænd i skikkelse af Colin Firth og Hugh Grant.

Den svære kærlighed var også på spil i musicalen Moulin Rouge!, hvor Nicole Kidman og Ewan McGregor spiller overfor hinanden i kærlighedens tegn.

2001 var et stærkt år for animationsfilm, da man kunne nyde både den japanske Oscar-vinder Chihiro og heksene af mesteren Hayao Miyazaki, Pixar var på banen med Monsters, Inc., mens den grønne Shrek fik publikum til at grine i filmen af samme navn.

Både børn og barnlige sjæle kunne for første gang på film træde ind i J.K. Rowlings magiske univers med Harry Potter and the Philosopher's Stone. Et andet store eventyr, der trådte sine første skridt i biografens mørke, var Peter Jacksons The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.

Samme år kunne biografpublikummet også blive rundtossede af David Lynchs syrede mesterværk Mulholland Drive.

Med blot 10 titler at stemme på, har vi desværre også sagt farvel til flere favoritter. Bl.a. gyseren The Others, Wes Andersons The Royal Tenenbaums, krigsfilmen Black Hawk Down og den mystiske Donnie Darko.

Vi har også måttet fravælge den intense Training Day, en stofmisbrugende Johnny Depp i Blow og Coen- brødrenes The Man Who Wasn’t There, videre til kupfilmen Ocean’s Eleven og Michael Hanekes foruroligende The Piano Teacher.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Hvilken film fra 2001 er bedst?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ann-Britt

Moulin Rouge! vendte fuldstændig min verden på hovedet med Baz Luhrmanns univers af farver, musik og glimmer som smuk facade for de helt store følelser af smerte, glæde og ikke mindst kærlighed.

Base

Jeg vælger Bridget Jones's Diary fordi jeg elsker et godt grin og Colin Firth.

Melissa

2001. John Mayer smeltede alle pigehjerter med Your Body Is A Wonderland, Billy Eilish trak sit første åndedræt, men det åbenlyse lavpunkt vil for altid stå klarest i vores opfattelse af det herrens år.

Nu til film:

Jeg følte mig ret overbevist om at Amélie ville vinde det her indtil jeg så resultatet af afstemningen. Hmm. Jeg stemte Amélie fordi det er en ikonisk, enestående film. Kult, om man vil. Klassisk for sin tid. Yann Tiersens musik er noget af det mest stemningsdannende filmmusik jeg nogensinde er stødt på. Et mesterværk alt i alt. Jeg har lyst til at gense den nu.

Johanne

... fordi David Lynch bare kan det dér

Alexiauser/708166

..."Chihiro og Heksene" (som de færreste nok har set, fordi den er tegnet, japansk og (IKKE)for børn. Sublim, og den af Hayao Miyazakis film, som jeg jævnligt vender tilbage til. Ja, Lord of the Rings er fabelagtig, men eftersom jeg mangler fortsættelserne, er den alligevel underligt uforløst.

Antaeus

Jeg tænker nu at Hayao Miyazakis film er forholdsvis kendte i Danmark og her blandt filmfans. Flere af dem er blandt andet vist på dansk tv og Chihiro og Heksene har endda fået en Oscar. Men den og mange af hans andre film er også fremragende.

Jeg tænker at problemet er at den er oppe imod Ringenes Herre og Harry Potter.

Personligt valgte jeg Ringenes Herre, men Chihiro og Heksene samt Harry Potter er de to næste i rækken for mit vedkommende.

Søren

Ingen film over eller ved siden af, den var overdrevet flot filmet med en handling tro til bøgerne.

michael

2001 var klart et af de bedre film år men syntes at da Peter Jackson kom frem med Tolkiens Ringenes herre så falmede alt andet. Historien og universet om hobbitter elver orker mf.

Christian Sejr

Harry Potter and the Philosopher's Stone:valgte denne film for den evner både at give barnet sin fantasiverden og samtidig kan alle de voksne leve sig ind i et eventyr som bringer os langt væk fra dagligdagen og alle dens stressede tiltag.
Filmen var på alle måder indeholdende alle aspekter af spænding, mystik, glæde, sjov, skønne billeder, alvor, fantasi, kærlighed, et dyk dybt ned i vores dybeste lag af underbevidstheden på en meget uskyldig måde.
Dernæst blive efterladt med lyst til bare at fortsætte rejsen som helst aldrig må stoppe.
Tak til dette skønne univers "Harry Potter"

Segoyuser/116755

Harry Potter and the Philosopher's Stone: har set den flere gange, den var nærmest så god som bogen, derfor modtager den min stemme:-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

12 timer siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

21 timer siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

22 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

1 dag siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

1 dag siden

Aktive debatter