Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Årets bedste film fra 2001

Afstemning: Årets bedste film fra 2001

Stem og vind biografbilletter

Stem op!
109
Stem ned!
0
(reset)

Vi skal til det igen. Nemlig en afstemning om årets bedste film. Vi er denne gang nået til 2001. Og ja, det er atter engang en nærmest umulig opgave, da året bød på mange uforglemmelige filmoplevelser. Men der er ingen vej uden om:

Hvilken film var den bedste i 2001?

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver i kommentarfeltet, hvad de stemte på og hvorfor.

Ron Howards Russell Crowe-drama A Beautiful Mind tog fire Oscar-statuetter hjem – det i de tunge kategorier for Bedste film, Bedste kvindelige birolle til Jennifer Connelly, Bedste instruktør og Bedste manuskript baseret på et forlæg.

I franske Jean-Pierre Jeunets søde og Oscar-nominerede Amélie charmerede Audrey Tautou alt og alle i titelrollen. Der var også en kvinde i centrum i den romantiske komedie Bridget Jones’s Diary, hvor Renée Zellweger står mellem to mænd i skikkelse af Colin Firth og Hugh Grant.

Den svære kærlighed var også på spil i musicalen Moulin Rouge!, hvor Nicole Kidman og Ewan McGregor spiller overfor hinanden i kærlighedens tegn.

2001 var et stærkt år for animationsfilm, da man kunne nyde både den japanske Oscar-vinder Chihiro og heksene af mesteren Hayao Miyazaki, Pixar var på banen med Monsters, Inc., mens den grønne Shrek fik publikum til at grine i filmen af samme navn.

Både børn og barnlige sjæle kunne for første gang på film træde ind i J.K. Rowlings magiske univers med Harry Potter and the Philosopher's Stone. Et andet store eventyr, der trådte sine første skridt i biografens mørke, var Peter Jacksons The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.

Samme år kunne biografpublikummet også blive rundtossede af David Lynchs syrede mesterværk Mulholland Drive.

Med blot 10 titler at stemme på, har vi desværre også sagt farvel til flere favoritter. Bl.a. gyseren The Others, Wes Andersons The Royal Tenenbaums, krigsfilmen Black Hawk Down og den mystiske Donnie Darko.

Vi har også måttet fravælge den intense Training Day, en stofmisbrugende Johnny Depp i Blow og Coen- brødrenes The Man Who Wasn’t There, videre til kupfilmen Ocean’s Eleven og Michael Hanekes foruroligende The Piano Teacher.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Hvilken film fra 2001 er bedst?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
bambiexplorer

Fantastisk film. Superbt instrueret, filmet og produceret. Baz Luhrman geniale blanding af drama/dans/musical/popmusik fungererer eminent, og MacGregor, Kidman og Broadbent spiller kanongodt. Hold op hvor jeg har set den film mange gange ...

Marianneuser/561175

Helt klart Lord of the Rings - starten på et fantastisk eventyr, der kan ses igen og igen.

Anneuser/55936

En smuk og tankevækkende film - biografi - om en eminent matematiker, som lider af skizofreni - og alligevel ender med en nobelpris. Russell Crowe er som altid fantastisk. Filmen skiller sig ud fra mængden; den har noget vigtigt på hjerte.

Susanne

Chihiro og heksene er den bedste film fra 2001.
En smuk animationsfilm med mange finurlige karakterer. Plottet er spændende og tankevækkende. Musikken er fantastisk. Absolut en af Hayao Miyazakis bedste film.

ELI

Helt klart The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, da det er begyndelsen af en uforglemmelige rejse, som blandt andet siger noget om citatet: ude er godt men hjemme er bedst.

Hønse

Helt klart The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring

picauser/711703

Jeg har stemt på Shrek, som er verdens bedste tegnefilm. Jeg kan se Shrek igen og igen og igen og...…...

Mark

Fantastisk film. Starten på en super trilogi. Peter Jackson, som var kendt for B-film indtil denne film overraskede alle med filmens succes.
Flot lavet og gennemført. Vanskeligt at filmatisere bogen, men eminent arbejde fra Peter Jackson.

michelle krøjgaarduser/610747

Fantastisk film.
Eventyrligt univers.
Man blev fuldstændig opslugt af dens handling og den verden som historien befinder sig i.
Ikke mindst de forskellige karaktere som filmen handler om, om det gode og det onde i krig mod hinanden.
En Storslået film der kan tåles at ses igen og igen.

Malinuser/929032

Helt klart Harry Potter!
Rigtig god og flot film!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Trine

Så fedt med den her liste - nu ved jeg, hvad aftenen i sofaen skal gå med.

1 time siden
Stine Teglgaard

Som Ki også skriver, så er det vist ret sikkert, at det er hovedet.

1 time siden
Kim
Kim

Hvis det var fosteret, hvordan skulle Brad Pitt så vide/se at det var hans barn, og deraf slå morderen ihjel!

2 timer siden
Andersuser/37977
Andersuser/37977

God artikel - fantastisk film, jeg husker også den første gang jeg så "Seven" i biografen og de efterfølgende gange, jeg har set den.

3 timer siden
Steenuser/813780
Steenuser/813780

....Men hans bror er bare så meget bedre ;-)

4 timer siden