Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Årets bedste film fra 2001

Afstemning: Årets bedste film fra 2001

Stem og vind biografbilletter

Stem op!
109
Stem ned!
0
(reset)

Vi skal til det igen. Nemlig en afstemning om årets bedste film. Vi er denne gang nået til 2001. Og ja, det er atter engang en nærmest umulig opgave, da året bød på mange uforglemmelige filmoplevelser. Men der er ingen vej uden om:

Hvilken film var den bedste i 2001?

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver i kommentarfeltet, hvad de stemte på og hvorfor.

Ron Howards Russell Crowe-drama A Beautiful Mind tog fire Oscar-statuetter hjem – det i de tunge kategorier for Bedste film, Bedste kvindelige birolle til Jennifer Connelly, Bedste instruktør og Bedste manuskript baseret på et forlæg.

I franske Jean-Pierre Jeunets søde og Oscar-nominerede Amélie charmerede Audrey Tautou alt og alle i titelrollen. Der var også en kvinde i centrum i den romantiske komedie Bridget Jones’s Diary, hvor Renée Zellweger står mellem to mænd i skikkelse af Colin Firth og Hugh Grant.

Den svære kærlighed var også på spil i musicalen Moulin Rouge!, hvor Nicole Kidman og Ewan McGregor spiller overfor hinanden i kærlighedens tegn.

2001 var et stærkt år for animationsfilm, da man kunne nyde både den japanske Oscar-vinder Chihiro og heksene af mesteren Hayao Miyazaki, Pixar var på banen med Monsters, Inc., mens den grønne Shrek fik publikum til at grine i filmen af samme navn.

Både børn og barnlige sjæle kunne for første gang på film træde ind i J.K. Rowlings magiske univers med Harry Potter and the Philosopher's Stone. Et andet store eventyr, der trådte sine første skridt i biografens mørke, var Peter Jacksons The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.

Samme år kunne biografpublikummet også blive rundtossede af David Lynchs syrede mesterværk Mulholland Drive.

Med blot 10 titler at stemme på, har vi desværre også sagt farvel til flere favoritter. Bl.a. gyseren The Others, Wes Andersons The Royal Tenenbaums, krigsfilmen Black Hawk Down og den mystiske Donnie Darko.

Vi har også måttet fravælge den intense Training Day, en stofmisbrugende Johnny Depp i Blow og Coen- brødrenes The Man Who Wasn’t There, videre til kupfilmen Ocean’s Eleven og Michael Hanekes foruroligende The Piano Teacher.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Hvilken film fra 2001 er bedst?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peruser/267648

Moulin Rouge var ikke bare en mageløs film - den var banebrydende i sin form som musical/spillefilm. Både Nicole Kidman og Ewan McGregor var fantastiske i hovedrollerne.

8 Oscar nomineringer (2 vindere) understreger det hele.

Lena

Harry Potter and the Philosophers stone er selvfølgelig den bedste film der blev vist i biografen det år

casper

da jeg ikke var så gammel i 2001 var shrek helt klart en god film for mig.

Katrine Mai Søgaard

Det må helt klart være The Lord of the Rings: the Fellowship of the Ring! For mit vedkommende er Lord of the Rings trilogien nogle af de bedste film der nogensinde er blevet lavet, ikke kun på grund af eventyrets episke proportioner men også fordi at karaktererne er mindeværdige med deres heltemod og fantastiske venskaber. Hele Middle-earth er en smuk smuk verden.

Camilla Fuhlendorff

Endnu en gennemført film i serien om Harry Potter, der igen absolut lever op til bogen. Derudover en film man kan se igen og igen og stadig blive ved med at finde finurligheder og referencer man ikke har set før.

Marie

Jeg ser den ofte med min mor, det er en af vores absolut favoritter!

Rebeccauser/82264

Jeg vaklede mellem Harry Potter og Ringenes Herre, men endte med at vælge Ringenes Herre, da det er den jeg har set flest gange siden :)

Bitten

Fantastisk film og svært at vente et helt år på fortsættelsen

Dan

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Ikke siden de oprindelige Star Wars film er jeg blevet helt og aldeles opslugt af en historie. For mig var det første biograffilm der kunne det da starwars havde premiere det år jeg er født.

Lone

Jeg kan godt lide tegnefilm og nyder det sammen med mine børn. Vi elskede Monsters, Inc.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

14 timer siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

14 timer siden
Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden

Aktive debatter