Cookie- og Privatlivspolitik
Redaktionen vælger: Årtiets bedste superheltefilm

Redaktionen vælger: Årtiets bedste superheltefilm

En film. Hvert år. 2010-2019.

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

Et årti er ved at være overstået, og i den anledning har redaktionen givet sig selv en umulig opgave. Vi vil hylde årtiet ved hver især at kåre EN film pr. år inden for specifikt udvalgte genrer. 

Vi starter med den overskuelige, populære og alt-dominerende genre for dette årti, nemlig superheltefilmen. 

Del endelig dine egne valg i kommentarfeltet forneden - det er sværere end du tror! 

Kick-Ass (Stine)
Den spæde opstart på superhelte-æraen bød på svage år som 2010. ’Kick-Ass skal dog roses som et frisk pust med tegneserievold og to veloplagte præstationer fra
Nicolas Cage og Chloë Grace Moretz.

Kick-Ass (Daniel)
Før Deadpool blandede hypervold med humor, bød filmatiseringen af Mark Millars tegneserie på samme nytænkning af genren - og min favorit blandt de to.

Super (Bjarke)
Kampen stod for mig mellem ‘Kick-Ass’ og den noget mere sorthumoristiske og brutalt voldige ‘Super’ med den umage helte-duo Rainn Wilson og Ellen Page.

Kick-Ass (Hartvig)
Den fortrinlige ‘Kick Ass’ sparker den halvsløje ‘Iron Man 2’ til side med humor og en effektiv visuel stil.

Kick-Ass (Christine)
Måske er det fordi hovedrollen har søde krøller. Måske er det fordi Nicolas Cage altid er fornøjelig at se på. Måske er det fordi superheltenes liv faktisk er i fare. I hvert fald har jeg genset ‘Kick-ass’ flere gange.

Iron Man 2 (Nicole)
Den er ikke så god som 1’eren, men jeg tager den alligevel pga. genialiteten i Downey som Iron Man.

Kick-Ass (Olivia)
Det er måske ikke stor filmkunst, men det er en meget latterindbydende superheltefilm om en ung fyr, der faktisk overhovedet ikke er særlig super.

 

X-Men: First Class (Daniel)
Jeg er kæmpe X-Men-fan, og rebootet af franchisen var ikke perfekt, men god nok til at blive årets superheltefilm, ikke mindst pga. gode castings af James McAvoy og Michael Fassbender som Professor X og Magneto.

X-Men: First Class (Stine)
Jeg har en svaghed for Captain America, men hans første film overskygges let af Matthew Vaughns fede retro-take på The X-Men. Især trioen Fassbender, McAvoy og Lawrence er bemærkelsesværdige.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance (Bjarke)
Mit store idol og verdensmanden Nicolas Cage går full on ‘Cage rage’ i denne svulstige superheltefilm med ild, flammer og kæder. Jeg elsker det.

X-Men: First Class (Hartvig)
‘X-Men: First Class’ danner ny skole for alle superhelte-film her i 2011, hvor MCU for alvor begynder at røre på sig i krogene med Thor og Captain America.

X-Men: First Class (Christine)
’X-Men: Days of Future Past’ (2014) er min favorit af de nye X-Men-film, men ‘First Class’ ligger lige efter, og jeg var positivt overrasket over, hvor vellykket de yngre udgaver af de velkendte karakterer blev genintroduceret i en ny 60’er ramme.

X-Men: First Class (Olivia)
X-Men-franchisen er efterhånden af svingende kvalitet, men lige 2011 var et glimrende år, hvor relationen mellem en yngre Professor Charles Xavier og Magneto blev succesfuldt udforsket og hjalp med at gøre det til en af mine favorit X-Men.

Captain America: The First Avenger (Nicole)
Jeg vil også gerne give X-Men et shout-out, men jeg kan ikke sige nej til Kaptajnen.


The Dark Knight Rises (Daniel)
Nærmest dødt løb mellem ’The Avengers’ og den sidste af Nolans Dark Knight-film, men for mig er kombinationen af en perfekt castet Bane, en nedslidt Batman og en åndeløst spændende finale årsagen til førstepladsen. 

Dredd (Bjarke)
Den monumentale ‘The Dark Knight Rises’ eller den adrenalinpumpende ‘Dredd’? Valget falder på sidstnævnte, da suset i maven her giver genlyd.

The Dark Knight Rises (Hartvig)
Christopher Nolan fuldender sin Batman-trilogi med stil og Tom Hardy, som en bad-ass bane. En værdig og storslået afsked til den mørke superhelte-univers, som kun lige overgår ’The Avengers’.

The Avengers (Nicole)
Jeg elsker karakteropbygningen. Whedon når han er bedst.

Chronicle (Stine)
Stort år! The Avengers blev født og Nolans Batman takkede af. Men denne found footage-film om teenagere med superkræfter var ret intens og præsenterede os for Michael B. Jordan og Dane Dehaan.

The Dark Knight Rises (Olivia)
Som inkarneret fan af Nolans Batman var dette års vinder givet på forhånd, også selvom det ikke er den bedste i trilogien (The Dark Knight). I øvrigt et glimrende eksempel på, at Batman slår Iron Man (undskyld).

The Dark Night Rises (Christine)
En ikonisk Batman-trilogi afsluttes med et brag i denne film, der dette år slår ‘The Avengers’ for mig, da ‘The Dark Knight Rises’ trods skyggen af sin forgænger og en rimelig svag Catwoman stadig bare er brandgod underholdning. 


 

The Wolverine (Nicole)
Mere for karakterens skyld end filmen. Jeg elsker at se ham kæmpe mod sig selv.

Man of Steel (Stine)
Jeg elsker Superman, og jeg er til falds for Zack Snyders selvhøjtidelighed, dystre æstetik og stærke Jesus-referencer. Så ’Man of Steel’ er et nemt valg for mig - og har det bedste score på hele denne liste.

Man of Steel (Bjarke)
Den noget udskældte ‘Man of Steel’ var den bedste superhelte-oplevelse for mig dette år - det foran bl.a. ’The Wolverine’ og ‘Antboy’. Superman FTW!

The Wolverine (Daniel)
Den første gode solo-film med Hugh Jackmans Wolverine bygger på en af mine favorit-tegneserieforløb, hvor superhelten tager til Japan, mister sine kræfter og bekæmper yakuzaen.

Iron Man 3 (Hartvig)
‘Iron Man 3’ banker den anden mand af stål med denne actionpakkede film med den herlige Shane Black bag roret, og det er den lidt forfejlede skurk til trods.

Man of Steel (Olivia)
Årets vinder blev simpelthen af mangel på bedre, for i min optik er der intet at komme efter i superhelte-land i 2013, men jovist, ’Man of Steel’ er da blandt de bedre af de nye DC-film (ikke at det siger så meget).

Man of Steel (Christine)
Selvom ‘Wonder Woman’ (2017) også havde en del at byde på, er ‘Man of Steel’ for mig den mest vellykkede film i DC’s cinematiske univers med en veloplagt og godt castet Henry Cavill i spidsen.


 

Guardians of the Galaxy (Hartvig)
’Guardians of the Galaxy’ er ikke bare 2014’s bedste superheltefilm, det er et af årtiets bedste film samlet set. Chris Pratt, humor og masser af underholdende rabalder – det bliver nærmest ikke bedre!

Captain America: The Winter Soldier (Stine)
Min favorit Marvel-film er desuden et af årtiets bedste actionfilm (elevator-scenen!). Derfor må fremragende bud som ‘X-Men: Days of Future Past’, ‘Guardians of the Galaxy’ og ‘Birdman’ se sig slået.

X-Men: Days of Future Past (Daniel)
Det bedste superhelteår i mands minde og en snæver sejr til den dystopiske tidsrejsefortælling om mutanternes mørke fremtid foran sublime 'Captain America: The Winter Soldier'.

Guardians of the Galaxy (Nicole)
Jeg elsker både 'Winter Soldier' og 'Big Hero 6' men denne var nyskabende og sjov – lige hvad genren havde brug for.

Captain America: Winter Soldier (Bjarke)
Selvom jeg var ok glad for både ‘Guardians of the Galaxy’ og ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ dette år, så løber Captain America dog uden tvivl med førstepladsen.

Birdman (Olivia)
Man kan måske diskutere, i hvor høj grad Birdman falder ind i kategorien ’superheltefilm’, men jeg vælger alligevel at udnævne den som årets bedste foran andre solide valg som ’Guardians of the Galaxy’ og ’Big Hero 6’. 

Guardians of the Galaxy (Christine)
Nogle år er svage i denne genre, og andre år er bare proppet med gode superheltefilm! ‘Guardians of the Galaxy’ vinder for mig snævert over ‘Captain America: Winter Soldier’, da James Gunns humoristiske og visuelle rumfilm bragte noget helt nyt til the MCU.
Ant-Man (Stine)
Jøsses, 2015 var et kedeligt år og gør det kun værre, at man nærmest skal vælge mellem sine børn ved andre år. Paul Rudds myrehelt vinder på charmen over den lunkne Avengers-fortsættelse og de knap så fantastiske fire.

Ant-Man (Hartvig)
I det slappe superhelte-år topper den mindset helt listen. Paul Rudd er herlig som myremanden, og filmens udmærkede leg med kup-genren gør den yderst seværdig.

Turbo Kid (Bjarke)
Jeg elsker ganske vist Paul Rudd – men sååå stærk en film var ‘Ant-Man’ desværre ikke helt. I hvert fald ikke til at slå den charmerende skramlede ‘Turbo Kid’.

Ant-Man (Daniel)
Et svagt år for superheltefilm vindes af den kun delvist vellykkede 'Ant-Man', og det skyldes primært en veloplagt Paul Rudd i titelrollen og ikke mindst hans søde datter og sjove slyngelslæng.

Ant-Man (Nicole)
Ikke mit yndlingsår i forhold til superhelte-film. Men fin film.

Ant-Man (Christine)
Hvorfor virker en superheltefilm om en mand, der kan blive samme størrelse som et insekt? Fordi: Paul Rudd.

Ant-Man (Olivia)
vi er lidt tilbage i 2013-situationen her, hvor sejren går til 'Ant-Man' af mangel på bedre alternativer, og Paul Rudd er trods alt også ganske charmerende selskab – hvilket desværre ikke kan siges om samme års 'Avengers: Age of Ultron'.


Deadpool (Hartvig)
Bandeord, blod og barnelige jokes. ‘Deadpool’ er fantastisk selskab, og Ryan Reynolds indkapsler karakteren perfekt med sin charme og selvtillid.

X-Men: Apocalypse (Daniel)
Hvis 2015 var svag, er 2016 et skuffende år for superhelte. Fanfavoritterne 'Deadpool' og 'Captain America: Civil War' leverede i min mening ikke, så selvom 'Apocalypse' ikke er en synderligt god film, giver Magnetos rørende subplot en smal sejr.

Captain America: Civil War (Nicole)
Tom Holland var den Spider-Man, jeg ikke vidste, jeg manglede.

Deadpool (Christine)
Lufthavnsscenen i ‘Captain America: Civil War’ er et af mine højdepunkter i alle MCU’s film, men ‘Deadpool’ står simpelthen som et friskt pust inden for genren, og Ryan Reynolds humoristiske timing rammer plet gennem hele filmen.

Captain America: Civil War (Stine)
Jeg var aldrig stor fan af ‘Deadpool’, så i mangel af bedre må Avengers 2½ og den tredje film om Captain America tage førstepladsen. Om ikke andet fordi vi møder Tom Hollands Spider-Man for første gang.

Deadpool (Olivia)
'Deadpool' var måske mere forfriskende end filmkunst, men en R-rating på en antiheltefilm åbnede op for en omgang blodig underholdning som tiltrængt kontrast til superheltenes ofte ophøjede moral.

Captain America: Civil War (Bjarke)
Ja ja, ‘Deadpool’ tog måske nok verden med storm - og ja, jeg er faktisk virkelig glad for ‘Batman V. Superman’, men Captain America løber igen med sejren for mig.


 

Logan (Daniel)
X-Men igen? Denne gang er der dog ingen tvivl. 'Logan' er en af de bedste superheltefilm nogensinde og det perfekte (og mega-voldelige) punktum for Hugh Jackmans martrede mutant.

Logan (Hartvig)
I det måske bedste superhelte-år i dette årti tager ’Logan’ uden tvivl første pladsen. En værdig svanesang til Hugh Jackman som Wolverine, der endelig formår at vise det fulde potentiale af den dystre mutant.

Logan (Nicole)
Mange gode bud det år (Ragnarok, Guardians 2, Lego Batman), men 'Logan' ramte mig alligevel bedst.

Logan (Stine)
Her måtte jeg sgu kaste en mønt. Den havnede på Wolverines suveræne svanesang ’Logan’, men kunne lige så godt have havnet på Taika Waititis dristige og oprigtigt morsomme ’Thor: Ragnarok’. Super år!

Logan (Bjarke) 
Med bl.a. ‘Wonder Woman’ og ‘Thor: Ragnarok’ var 2017 et ret godt år for superhelte på film. Det er dog den dystre ‘Logan’, der tager førstepladsen hjem.

Thor: Ragnarok (Olivia)
Taika Waititi er det bedste valg, Marvel længe har truffet, for hvor de foregående Thor-film fungerede bedst som visuelle sovepiller, er 'Thor: Ragnarok' et festfyrværkeri af farver og kulsort humor. Den slår dermed både ’Guardian of the Galaxy Vol. 2’, ’Spider-Man: Homecoming’ og ’Logan’. 

Logan (Christine)
James Mangolds mørke superheltefilm har både hårdkogt action, tårevædende øjeblikke og Hugh Jackman, der kæmper mod Hugh Jackman! What’s not to love?
Spider-Man: Into the Spider-Verse (Stine)
Jeg elskede ‘Infinity War’, da den levede op til de umulige forventninger. Den animerede edderkop satte til gengæld helt nye standarder, og jeg tabte kæben over dens originalitet og vilde underholdningsværdi.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Hartvig)
‘Avengers: Infinity War’ er i tæt krig med ‘Spider-Man: Into the Spider-verse’ om første pladsen. Men når Edderkoppen tager den, er det fordi, at det er en henrivende visuel (og måske den bedste) skildring af helten.

Avengers: Infinity War (Nicole)
Russo-brødrene ved, hvad jeg vil have (men undskyld, ’Into the Spiderverse’!).

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Daniel)
Animationsfilmen om Spider-Man er sammen med Sam Raimis første to film de bedste om netsvingeren, og kombinationen af en original animationsstil, et overraskende plot og god humor giver bonus.

Avengers: Infinity War (Christine)
‘Avengers: Infinity War’ var en rigtig stor biografoplevelse for mig, og jeg så den intet mindre end 3 gange den første uge. Filmen var en cinematisk begivenhed som aldrig er set tidligere, og slutningen rammer mig stadig som en maveplasker.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Olivia)
Ikke bare en af årets bedste superheltefilm (og det var et godt år for genren), men en af årets bedste film over hele linjen; animationen og soundtracket er så fantastisk, at jeg hele vejen håbede, at den aldrig ville ende.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Bjarke)
Med et slag blev Pixar altså sat lidt til vægs, hvad nytænkende animation angår med dette Spider-Man-eventyr - det selvom den bombastiske ‘Avengers: Infinity War’ spøger i kullisen.


Joker (Bjarke)
‘Captain Marvel’, ‘Hellboy’, ‘Spider-Man: Homecoming’, ‘Brightburn’ og ‘Avengers: Endgame’ bliver alle uden tvivl tromlet over af den formidabelt urovækkende ‘Joker’.

Joker (Olivia)
Igen, undskyld 'Avengers: Endgame', men mit valg falder på en mindre rendyrket superheltefilm, der mere dyrker det psykologiske karakterstudie, der ligger til grund for skabelsen af en skurk.

Joker (Christine)
‘Avengers: Endgame’ ramte mig desværre ikke så hårdt som dens forgænger, og derfor står ‘Joker’ klart som 2019’s mest vellykkede superheltefilm for mig. Joaquin Phoenix er sublim i rollen som den gale klovn, og filmens psykologiske aspekter er fascinerende at dykke ned i.

Joker (Daniel)
Ingen havde set den succes, som Hangover-instruktørens superskurkefilm har fået, men den er fuldt fortjent: Joaquin Phoenix er perfekt, plottet knugende, og så er slutningen blandt de bedste i genren nogensinde.

Joker (Hartvig)
I et næsten overfyldt år af bombastiske superhelte-eposser vinder ’Joker’ – en kraftpræstation fra Joaquin Phoenix og en intens, kompleks og rørende fortælling, der står i skarp kontrast til den ellers fortrinlige ’Endgame’.

Joker (Nicole)
En af årets bedste film overhovedet.

Joker (Stine)
Der kommer ikke flere superhelte-film i dette årti, så jeg kan med ro udnævne Joaquin Phoenixs komplicerede portræt af Batmans ærkenemesis som årets (og en af årtiets) bedste. En vanvittig præstation i en på papiret umulig film.

 

Stine: Captain America: The Winter Soldier (201)

Hartvig: Guardians of the Galaxy (2014)

Daniel: X-Men: Days of Future Past (2014)

Bjarke: Joker (2019)

Olivia: Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Christine: Avengers: Infinity War (2018)

Nicole: Logan (2017)

 

MØD REDAKTIONEN:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Redaktionen har garanteret haft en fest med at vælge - og udvalget er større, end tidligere årtier. Fedt at det efterhånden er sin helt egen genre, fremfor bare en sub.

2010
Klart Kick Ass.Ikke meget at vælge mellem, det år - men fedt at Bjarke får nævnt Super.

2011
Jeg kan dårligt være uenige i X-Men: First Class (har I skelet til min blog? ;-)

https://www.kino.dk/blogs/2016/05/mine-yndlings-superheltefilm

2012
Et år med meget lige film. Chronicle var et nyt, ret fedt take på superhelte - The Dark Knight Rises - teknisk flot, men skuffende fortælling, i sammenligning med forgængeren - Avengers, den længe ventede sammenslutning af heltene. Hvis der skal være en vinder må det være Avengers, for præstationen med at samle heltene - uden de store mislyde.

2013
Skuffende år. Man of Steel vinder i mangel af konkurence.

2014
Uden sammenligning: Captain America: The Winter Soldier. En af de bedste heltefilm der er lavet af MCU (måske den bedste). Guardians of the Galaxy - er big fun, men også mere en komedie.

2015
Igen, skidt år. Avengers Age of Ultron vinder i min bog. På trods af at den er den svageste i serien, så viser gensyn at den også har store kvaliteter. Antman's børneunivers er meget sødt, men også kedeligt.

2016
Captain America: Civil War - mange fede actionmomenter, svag skurk. Lever ikke helt op til den sidste, men mindre er godt nok. Deadpool er en komedie, med basis i Monty Python jokes - og ret sjov, især med den danske oversættelse. Større konkurrent er Doctor Strange, som dog savner humor og bliver for forceret.

2017
Thor; Ragnarok - rammer den fine ballance mellem at være komisk, og stadig være superheltefilm. Mangold's Logan var et stort skridt frem, i forhold til The Wolverine - men også meget lidt en superheltefilm. Skal jeg vælge, ender det med Thor - også fordi han endelig fik en film jeg gad se.

2018
Avengers Infinity War. Største cliffhanger set i superhelteuniverset. Spider-Man: Into the Spider-Verse, er en genial nyskabelse indenfor animation - men tæller ikke med hos live-action film, og ville alligevel ikke have vundet - hvis den gjorde (imo).

2019
Avengers Endgame. Kæmpe tilfredsstillende løsning af en svær opgave. Den formåede at skabe vand i øjenkrogen hos mig - som har været fan siden Avengers havde sin storhedstid i starten af 70'erne. Derfor får den min stemme.

Joker - fantastisk præstation af Phoenix, og skal man bedømme de to som film - så vinder Joker, da den læner sig op af ikoniske forbilleder og belyser et vigtigt emne. Men vi taler om SUPERHELTE film, her - og dem er der ikke mange af i Joker. Dog ligger den også meget højt på min all time liste over superhelte film ;-)

Stine Teglgaard

Tak for en god og fyldestgørende liste. Som du nok har opdaget er øvelsen ret svær... og til tider DYBT frustrerende!

:-)
Stine
kino.dk

Wayne

Vi er enige i mange - kan jeg se ;-)

Danieluser/1101785

"REDAKTIONEN VÆLGER: ÅRTIETS BEDSTE SUPERHELTEFILM"..hmm så vidt jeg ved er Joker ikke en superhelte film men okay...

Antaeus

Det ville være svært at vælge årtiets bedste superheltefilm, men det er jo ikke det i gør. Jeg var ret skuffet når det bare endte ud med at det var bedste film for hvert år i dette årti. Det er nu engang meget nemmere da der ofte kun er få film per år som kan komme på tale.

I kunne godt være endt ud med at lave det ultimative valg, at i hver valgte den bedste til sidst af jeres bud.

Stine Teglgaard

Tak for feedback. Jeg kan godt se, hvordan overskriften kan have snydt på den måde. Og det kan være vi skal ændre ved den fremover så. Vi vil nemlig gerne lave øvelsen på andre genrer også.

Og ja, det er klart sværere kun at vælge EN film for hele årtiet, men vi ville gerne noget andet. Og tro mig, det var virkelig svært også :-)

MVH Stine

Michael

Jeg synes det er en fed måde at sætte det op på, især at læse jeres forskellige indtryk af filmene, og på den her måde får vi også flere film og meninger, end hvis det bare havde været en normal top 10. Det er også en lidt alternativ måde at hylde det her årti ved at gennemgå hvert år, glæder mig til at se hvilke andre genrer i har valgt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rizzo

Selvfølgelig er begge parter i denne sag interesserede i at tjene flest mulige penge.

1 dag siden
Simonuser/784166
Simonuser/784166

Jeg er naturligvis på Scarletts parti - film skal ses i biografen, det er en del af vores kultur - og økonomi.

1 dag siden
Frederik Baltser

Argumentet, @Michael, er nu ret lige til.

1 dag siden
Michaeluser/438288
Michaeluser/438288

Jeg tror nu nok de to parter nok skal finde ud af at fordele alle deres penge, men fra et forbrugersynspunkt, så er det mere interessant, når Nordi

2 dage siden
Hans

Efter at have læst bøgerne, bliver det spændende at se. Jeg håber virkelig de kan fange essensen.

4 dage siden

Aktive debatter