Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Årets bedste film fra 2001

Afstemning: Årets bedste film fra 2001

Stem og vind biografbilletter

Stem op!
109
Stem ned!
0
(reset)

Vi skal til det igen. Nemlig en afstemning om årets bedste film. Vi er denne gang nået til 2001. Og ja, det er atter engang en nærmest umulig opgave, da året bød på mange uforglemmelige filmoplevelser. Men der er ingen vej uden om:

Hvilken film var den bedste i 2001?

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver i kommentarfeltet, hvad de stemte på og hvorfor.

Ron Howards Russell Crowe-drama A Beautiful Mind tog fire Oscar-statuetter hjem – det i de tunge kategorier for Bedste film, Bedste kvindelige birolle til Jennifer Connelly, Bedste instruktør og Bedste manuskript baseret på et forlæg.

I franske Jean-Pierre Jeunets søde og Oscar-nominerede Amélie charmerede Audrey Tautou alt og alle i titelrollen. Der var også en kvinde i centrum i den romantiske komedie Bridget Jones’s Diary, hvor Renée Zellweger står mellem to mænd i skikkelse af Colin Firth og Hugh Grant.

Den svære kærlighed var også på spil i musicalen Moulin Rouge!, hvor Nicole Kidman og Ewan McGregor spiller overfor hinanden i kærlighedens tegn.

2001 var et stærkt år for animationsfilm, da man kunne nyde både den japanske Oscar-vinder Chihiro og heksene af mesteren Hayao Miyazaki, Pixar var på banen med Monsters, Inc., mens den grønne Shrek fik publikum til at grine i filmen af samme navn.

Både børn og barnlige sjæle kunne for første gang på film træde ind i J.K. Rowlings magiske univers med Harry Potter and the Philosopher's Stone. Et andet store eventyr, der trådte sine første skridt i biografens mørke, var Peter Jacksons The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.

Samme år kunne biografpublikummet også blive rundtossede af David Lynchs syrede mesterværk Mulholland Drive.

Med blot 10 titler at stemme på, har vi desværre også sagt farvel til flere favoritter. Bl.a. gyseren The Others, Wes Andersons The Royal Tenenbaums, krigsfilmen Black Hawk Down og den mystiske Donnie Darko.

Vi har også måttet fravælge den intense Training Day, en stofmisbrugende Johnny Depp i Blow og Coen- brødrenes The Man Who Wasn’t There, videre til kupfilmen Ocean’s Eleven og Michael Hanekes foruroligende The Piano Teacher.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Hvilken film fra 2001 er bedst?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Julie

Filmen var startskuddet til en helt ny æra. Harry Potter er essencen af min barndom, det var et tilflugtssted, en støtte, et fællesskab. Det åbnede op for så mange ting, og det er svært at lægge både film og bøger på hylden. SÅ spændende, veludført, velskrevet, og med de mest fantastiske karakterer.

Amanda

Den er ikonisk!

Camilla

Jeg er kæmpe fan af både Ringenes Herre og Harry Potter, men jeg må indrømme at Harry Potter universet helt klart vinde her hos mig. Jeg kan altid se Harry Potter og er fascineret af magiker universet Rowling har skabt <3

Nete Secher

Har nok selv alle filmene 10 gange hver og læst bøgerne flere gange.
Og er nu ved at videregive det til mine børn.

Sara

Jeg var teenager da Harry Potter and the Philosopher's Stone kom ud. Filmen blev min indgangsbillet til Harry Potter universet, og til at jeg blev interesseret i at læse bøger på trods af, at det at læse altid havde voldt mig en del problemer. Derfor har den film en særlig plads i mit liv.

Mie

Det var svært at vælge mellem Ringenes Herre og Harry Potter, men valget faldt altså på Ringenes Herre

Naiyana

Harry Potter and the philosopher’s Stone er begyndelsen på en fantastisk filmatiseret fortælling med en fantastisk verden. Vi ser den jævnligt herhjemme.

Sara

Husker stadig da jeg skulle se den i biografen
Jeg havde fået læst bogen højt, så jeg glædede mig virkelig meget, og jeg blev i hvert fald ikke skuffet over filmen. Det var en helt magisk oplevelse ;) Ville ønske jeg kunne opleve at se de film for første gang i biografen igen ❤

Janeuser/346370

Intet mindre end fantastisk og den kan ses igen og igen.

Nicholaj

Helt klart vinderen og den jeg har stemt på. Grunden til at jeg gjorde det er helt klart på grund af, at det var den der satte gang i hele historien for alle dem der måske ikke havde læst bøgerne! Udover det, er den bare pisse god!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Finn Carl

Jeg så versionen med Peter Ustinov som Poirot, også filmet ombord på den afsatte, ægyptiske Kong Farouks gamle kongeskib på Nilen, som agerede hjul

53 minutter siden
Nannauser/649316
Nannauser/649316

En virkelig god film - omend ikke så coronavenlig idet jeg fik lyst til en lille drink og en dans bagefter :-)

10 timer siden
Samueluser/14193
Samueluser/14193

I MCU er der kun én Tony Stark.

13 timer siden
Camilla

Det er en retig god óg sjov film den kan jeg anbefale at gå ind og se.

17 timer siden
Stine Teglgaard

Den gad jeg godt have været med til. Men desværre, så heldig var jeg ikke.

MVH Stine

21 timer siden

Aktive debatter