Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Årets bedste film fra 2001

Afstemning: Årets bedste film fra 2001

Stem og vind biografbilletter

Stem op!
109
Stem ned!
0
(reset)

Vi skal til det igen. Nemlig en afstemning om årets bedste film. Vi er denne gang nået til 2001. Og ja, det er atter engang en nærmest umulig opgave, da året bød på mange uforglemmelige filmoplevelser. Men der er ingen vej uden om:

Hvilken film var den bedste i 2001?

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver i kommentarfeltet, hvad de stemte på og hvorfor.

Ron Howards Russell Crowe-drama A Beautiful Mind tog fire Oscar-statuetter hjem – det i de tunge kategorier for Bedste film, Bedste kvindelige birolle til Jennifer Connelly, Bedste instruktør og Bedste manuskript baseret på et forlæg.

I franske Jean-Pierre Jeunets søde og Oscar-nominerede Amélie charmerede Audrey Tautou alt og alle i titelrollen. Der var også en kvinde i centrum i den romantiske komedie Bridget Jones’s Diary, hvor Renée Zellweger står mellem to mænd i skikkelse af Colin Firth og Hugh Grant.

Den svære kærlighed var også på spil i musicalen Moulin Rouge!, hvor Nicole Kidman og Ewan McGregor spiller overfor hinanden i kærlighedens tegn.

2001 var et stærkt år for animationsfilm, da man kunne nyde både den japanske Oscar-vinder Chihiro og heksene af mesteren Hayao Miyazaki, Pixar var på banen med Monsters, Inc., mens den grønne Shrek fik publikum til at grine i filmen af samme navn.

Både børn og barnlige sjæle kunne for første gang på film træde ind i J.K. Rowlings magiske univers med Harry Potter and the Philosopher's Stone. Et andet store eventyr, der trådte sine første skridt i biografens mørke, var Peter Jacksons The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.

Samme år kunne biografpublikummet også blive rundtossede af David Lynchs syrede mesterværk Mulholland Drive.

Med blot 10 titler at stemme på, har vi desværre også sagt farvel til flere favoritter. Bl.a. gyseren The Others, Wes Andersons The Royal Tenenbaums, krigsfilmen Black Hawk Down og den mystiske Donnie Darko.

Vi har også måttet fravælge den intense Training Day, en stofmisbrugende Johnny Depp i Blow og Coen- brødrenes The Man Who Wasn’t There, videre til kupfilmen Ocean’s Eleven og Michael Hanekes foruroligende The Piano Teacher.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Hvilken film fra 2001 er bedst?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Michaela

Det var et meget nemt valg for mig, da jeg har været stor Harry Potter-fan siden 2001, så det må selvfølgelig blive den! Den er så flot lavet, nogle roller er perfekt castet og John Williams' musik er som altid smuk!

Michael

Jeg må sige Ringenes Herre vinder den her, selv om A Beautiful Mind måske rent filmisk set er bedre.

Harry Potter var da god. Men er måske blevet hypet lidt for meget op. De unladte desværre for meget, og især fravalget af Peeves trække meget ned.

Jeg ved også at Ringenes Herre har undladt noget. Især Tom Bombadil har jeg savnet, og et mere tydeligt tisperspektiv.
Men eventyret, følelsen.. Den er der.

Wayne

Ikke et år med de helt store favoritter.

Jeg er glad for de fleste fra listen - men den jeg ser oftest er

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.

I har ikke nævnt; Monsters Ball, som er en af de stærkeste film fra 01 - eller In The Bedroom. Vanilla Sky skiller sig også ud. Desuden er A Knights Tale på alle måder sjov at se.

Kamilleuser/1271556

The Fellowship er vinderen for mig, da den mestrer i det Philosopher's Stone ikke kunne - et godt script og skuespil (det er meget svær at capture Harry Potter, da han ikke har megen personlighed i den første bog).
Alt andet sammenlignet ligger de meget tæt; gode costume designers, fantastisk music score, opbygningen af et fremmed univers, og meget andet.

Roxas

Jeg valgte den her film, fordi det er en rigtig god film, og det er nok den film der har givet mig min forkærlighed for fantasy genren :D

VIPER

Godt film år, så derfor siger jeg...

I wish this 'choice' had never come to me.
I wish none of this had happened.

Gandalf :
So do all who live to see such times.
But that is not for them to decide.
All we have to decide is what to do
with the time that is given to us! ;-)

...Denne film behøver vist ikke nogen yderligere begrundelse!
-Tabte nærmest kæben da jeg så den!

Bukselak

Jeg stemte på ringenes herre, da det var året største eventyr som jeg var helt opslugt af.jeg nød filmen fra start til slut og så frem til anden del.

Randi

For mig var det et svært valg, da flere af filmene betyder meget for mig, valget stod til sidst mellem Harry Potter og Ringenes Herre. Begge film hev mig ind i nye verdner og fik mig til at læse fantasy. Men Ringenes Herre vandt, særligt fordi Peter Jackson formåede at imponere alle med sine nye måder at instruere på og ikke mindst filme på. Og ikke mindst fordi vi troligt hvert år sætter denne klassiker på.

Alexander

Der er ingen tvivl! Både bøgerne og de fantastiske film om den unge troldmand, har skabt et globalt fænomen som bare fortsætter derudad. Og det havde ikke kunne lade sig gøre, hvis ikke at den første bog, blev introduceret til verdenen som en film! <3

Malene Waage

Det kunne ikke være anderledes. Ringenes Herre var en stor del af min barndom/ungdom, og den var spændende og imponerende på en måde, som ingen anden film havde været på det tidspunkt. Den gjorde et kæmpe indtryk på mig den gang, og har stadig en hel særlig plads.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Thomas

Han er en karakteristisk, alsidig og humoristisk skuespiller - måske Danmarks bedste.

9 timer siden
Manjauser/16022
Manjauser/16022

Mordet i Orientekspressen var skøn og underholdende. Jeg glæder mig til Døden på Nilen.

10 timer siden
Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

1 dag siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

4 dage siden
Wayne

Carlito's Way
Body Double
Mission: Impossible
Snake Eyes
The Untouchables

4 dage siden