Cookie- og Privatlivspolitik

The Machinist (2004)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I filmen 'The Machinist' lider Trevor Reznik (Christian Bale) af et alvorligt tilfælde af søvnløshed, der fører til en større og større tilstand af konstant paranoia.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lundski

Ingen kan benægte Bales skuespiltalent. Og i denne film er det endnu engang troværdig og bevægende og i den grad skræmmende. Skræmmende er også, at denne film er indspillet få år efter, at han står veltrænet som en selvsikker yuppi i American Psycho (2000). Derudover står han året efter igen som en pumpet hævn-maskine i Nolans Batman Begins (2005).

Tilbage til filmen. Bale er på en og samme tid nærværende og så langt væk. Helt manisk i sit sind, formår han alligevel at skabe en nærhed og kærlighed til denne karakter, der vitterligt er i forfald. En forfærdelig fortælling om hvad mentale forstyrrelser og en spiseforstyrrelse kan betyde. Har heldigvis ikke selv været påvirket af en spiseforstyrrelse eller været pårørerende, men det er godt at vide, at vi i Danmarks har NGO'er som Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, der aktivt går ind og hjælper enkeltpersoner og familier, der kæmper med sådanne svære problemer.

Jeg ligger mig i slipsstrømmen af Lars Michael, der meget præcist skriver, at Vale naturligvis skulle have haft en Oscar for denne præstation - det kræver hårdt arbejde - både mentalt og fysisk.

Lars Michael

The Machinist Er tæt på at være et mesterstykke, og hvor er det uhyggelig at se Christian Bale spille en af de smukkeste roller han har haft.
Jeg gir folk ret i, at det er mærkelig at han ikke engang blev Oscar nominerede for den her rolle.
Fordi hold da op hvor var han god i filmen, den ligger top 5 over hans bedste film.

S. Rico

Hvordan gik det lige til, at Christian Bale vandt en Oscar for The Fighter, men ikke engang blev nomineret for denne enestående præstation i The Machinist? Han er yderst intens som en fabriksarbejder, der lider af insomnia og tydeligvis er tynget af et eller andet, der er sket forud. Man finder hurtigt ud af, at det ikke er alt, hvad vi (og Christian Bale) ser, som man kan stole på. Hvordan det hele hænger sammen, er svært at gætte, men det er sjovt at forsøge.

Det er en thriller med stort T, og filmen oser af Hitchcock stemning. Musikken, klipningen og historien har alle typiske Hitchcock elementer, og det er en nydelse at se og føle. Der er faktisk også en del Memento over den, idet filmen udover at være en thriller også er en detektivhistorie for både seer og hovedperson.

PS: Det er ret uhyggeligt at se Christian Bales 54 kg. udmagrede krop på skærmen her i 2019 kun få måneder efter, at vi så ham som fed gammel mand i Vice.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.