Cookie- og Privatlivspolitik

On the Basis of Sex

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående rolig stemning. Der forekommer enkelte mere dramatiske scener, hvor mennesker diskuterer eller ser sørgmodige ud. I én scene falder en mand om og bliver bragt på hospitalet. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
07.03.2019
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
On the Basis of Sex
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|

I dramaet 'On the Basis of Sex' starter den unge målrettede Ruth Bader Ginsburg som en af blot få kvinder på Harvards prestigefyldte jura-studie.

Året er 1956, så ideen om at kvinder kan uddanne sig og være mere end hjemmets omsorgsgiver, er dybt kontroversiel. Men det standser ikke Ruth, der med støtte fra sin ligeværdige husbond, Martin, kæmper en indædt kamp for ikke bare at få sin uddannelse, men også ændre fremtidens syn på kvinder.

Da en retssag om netop diskriminering pga. køn flere år senere lander i Ruths skød, tager hun derfor kampen op i retten.

Det biografiske drama 'On the Basis of Sex' har Felicity Jones fra Teorien om alting i hovedrollen som advokaten, ligestillingsforkæmperen og ikke mindst kvinden, Ruth Bader Ginsberg.

Ruth Bader Ginsberg er med tiden blevet næsten kult med kælenavne som Notorious RBG og blev for nyligt også portrætteret i den Oscar-nominerede dokumentarfilm RBG. I 1993 blev Ginsberg en legende, da hun blev udnævnt som højesteretsdommer. (copyright: kino.dk)  

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
4.1
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Film om alle former for diskrimination kan nemt komme til at virke belærende, og den fælde falder 'On the Basis of Sex' desværre i." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Lidt mere vildskab - også formmæssigt - havde klædt 'On the Basis of Sex', men pointen kommer tydeligt frem alligevel." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[Filmen] vil så gerne hylde denne enestående kvinde, som satte sig op imod de patriarkalske strukturer, at den sætter bedrifterne på against-all-odds-formel og glemmer at interessere sig for omstændighedernes kompleksitet." (Eini Carina)

 • Weekendavisen

  "Der er en dyrekøbt visdom i denne film, som løfter den højt over gennemsnittet. En stoisk feminisme. Jeg så den med min egen datter på 15. Og er virkelig glad for, at hun tog med. Jeg tror, hun lærte mere i biografen end i skolen den dag." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Den Oscarnominerede dokumentar RBG var super interessant, men også meget traditionel og lidt kedelig i dens form. Dette rodes der så bod på her med den dramatiserede fortælling om Ruth Bader Ginsburg.

On the Basis of Sex falder desværre i den anden grøft og kommer slet ikke i dybden. Langt størstedelen af filmen handler om en af hendes vigtigste sager om lige rettigheder for mænd og kvinder, som hun førte i starten af 70'erne. Det bliver lige lovligt tørt, og der mangler en masse info om andre vigtige aspekter af hendes liv og karriere. Så det kan på det varmeste anbefales at se dokumentaren først - eller bagefter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.