Cookie- og Privatlivspolitik

Star Wars: The Rise of Skywalker

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og actionfyldt stemning - afvekslende med passager med en mørk og dyster undertone. Der er mange dueller med lyssværd, forfølgelser, tilfangetagelser og voldsomme kampscener med eksplosioner og drab. Filmen foregår imidlertid i et velkendt og uvirkeligt science fiction-univers, volden er ikke udpenslet og der er også komiske optrin. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
18.12.2019
| |
2 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars: The Rise of Skywalker
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, 4DX 3D, Babybio 2D
|

Science fiction-filmen 'Star Wars: The Rise of Skywalker' følger efter handlingen i Star Wars: The Last Jedi, hvor den unge kvinde, Rey, modtog Jedi-træning fra selveste Luke Skywalker.

Opgørets time er kommet! En stemme fra fortiden sætter spillet i bevægelse, og Rey gør sig klar til den endelige kamp mod Kylo Ren og Den Første Orden.

'Star Wars: The Rise of Skywalker' afslutter handlingen fra ni film men med fokus på de karakterer, vi stiftede bekendtskab med i Star Wars: The Force Awakens. Instruktøren bag den film, J.J. Abrams, er tilbage, ligesom filmen også byder på gensyn med den ikoniske Lando Calrissian spillet af Billy Dee Williams.

Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega og Oscar Isaac leder igen rollelisten, som tæller en række overraskelser, der ikke skal afsløres her.

Star Wars: The Rise of Skywalker er nomineret til 3 Oscars. (Copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (455 votes)
4.4
3.9

Instruktør

Relaterede nyheder

8 måneder siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'Star Wars: The Rise of Skywalker' er blevet en overbudsforretning af såkaldte fan service-scener ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... uanset hvilke anker man måtte have mod 'Star Wars: The Rise of Skywalker', er det altså bare små fluer i en ellers fortrinlig suppe, og hvor filmen måske ikke byder på noget afgørende nyt eller banebrydende, så gør den det, den skal - og er en fortrinlig afslutning på en milepæl i filmhistorien." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "[Længden] ikke alene svækker de stærke, intense øjeblikke, men også den af publikum krævede årvågenhed og ubrudte koncentration for bare at kunne følge nogenlunde med i den indviklede handling." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "... flot iscenesat er det, og går man ind på blockbusterens præmisser, så serveres popcornunderholdning ikke meget mere spektakulært end her. [...] i bund og grund er der tale om en værdig afslutning på et af de største filmeventyr nogensinde." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det pumper derudaf, og det ser til tider helt fantastisk ud, og [...] jeg er i princippet vild med det, men grundlæggende har vi set det før. Og mere opfindsomt." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "'Star Wars: The Rise of Skywalker' er noget nær den fuldendte afslutning på Skywalker-sagaen." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Det er sikkert og velproduceret – og enormt underholdende – men når vi nu er i finaleøjeblikket i et familiedrama mellem jedier og sither, [...] føles det tæt på kujonagtigt, at det kun er de allerede døde, sidste-øjebliks-konvertitterne og alle de navnløse, der er i spil." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Karismatiske Adam Driver viser atter, at han på alle tænkelige måder fylder ud på et lærred, men filmens virkelige hovedperson bliver Rey. En heltinde til tiden, som Daisy Ridley får gjort til en sej skikkelse, der formår at gribe om selv den gamle anmelders hjerte af sten." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Jeg er sikker på, at sagaen finder en måde at fortsætte på, men for nu er den lukket med stil og manér. Det sidste hyperspring i historien er et af de smukkeste afsnit." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Star Wars bare er bare et eventyr. Det har aldrig været meningen at det skulle være større end det.

Hvis du ikke er klar over at det er det DNA det består af, så har du misforstået det hele.

Niels

Jeg er skam godt klar over, at Star Wars er et eventyr. Prinsessen reddes af de gode, og derefter vinder de over de onde. Sådan gik den første film (Ep. 4), og den er fremragende.

Det er dog på ingen måde ensbetydende med, at man som instruktør ikke må være kreativ i sin historiefortælling. Hvis man laver en trilogi, gi'r det f.eks. ingen mening fuldkommen at ignorere 2'eren i trilogien, når 3'eren laves. Det har J.J. Abrams så desværre for det meste valgt at gøre.

Hvad der næsten er værre, er, at denne såkaldte afrunding faktisk devaluerer de første 6 film ganske voldsomt, idet hovedpersonen (ifølge George Lucas selv) igennem disse film, Anakin Skywalker, ikke længere er The Chosen One. Han opfylder ikke længere profetien om, at han skulle bringe balance i Kraften. Nu hvor Palpatine ikke længere døde i Return of the Jedi, og faktisk har styret det hele siden da, har Anakin intet opnået, og den røde tråd igennem især 1-3 er derfor klippet over. Det er virkelig problematisk, hvis du spørger mig.

Man kan ikke bare sige, "Star Wars er bare et eventyr", når det afsluttende kapitel devaluerer 7 af de i alt 9 film i Skywalker-sagaen. Det er altså ikke et brugbart argument, for det har intet med kritikken her at gøre.

Mads

Det er stort og flot men det hele er set før. Star Wars har et kæmpe univers, hvorfor prøver man ikke noget nyt?

4 stjerner her fra

Jimmi

Poleret, usammenhængende og alt for poppet :(
Kunne slet ikke ‘feel the Force’

Emil

Jeg glæder mig helt vildt til præmieren

Lars

Er lidt træt af, at de først viser filmen d. 18 december.. Ville gerne have givet en billet til resten af familien i julegave, men den kommer lige oveni racet.

Hvis i er i tvivl om, hvilken rækkefølge i skal se den i, kan i se den inde på videoclub.

May the force be with you

BIOMANEN

Man hvor jeg glæder mig. Har syet et Star Wars kjole, kæmpe en kamp der er en jedi værdig for at få billetter til Fangalla. Så jeg er bare klar. Elsker eventyret og jeg syndes at sidste film var fantastisk og er begejstret for at der er lavet endnu en film. STAR WARS FOREVER.....

Johnny Christian

Det ser desværre ikke ud til Star Wars 9 kommer til DK i 70mm. Imperial viser en digital 2D udgave tilsyneladende.

Palasse

THE FORCE AWAKENS var mere end noget andet en film, der skulle overbevise én om, at Disney ville lave film til de mange fans. Det var ren nostalgi og det var godt se se Han Solo og Chewbacca sammen på 'Falken' igen, men derudover mindede den for meget om den første STAR WARS, synes jeg. ROGUE ONE kunne jeg godt lide, omend den da havde elementer, jeg helst havde været foruden. THE LAST JEDI kommer jeg nok til at se ligeså ofte (læs: sjældent, læs: aldrig) som THE PHANTOM MENACE og ATTACK OF THE CLONES.

Jeg håber blot, at THE RISE OF SKYWALKER er en film, der vil give mig en god oplevelse og sende mig ud af biografen med et smil på læben.

Plothuller og deslige vil jeg overlade til andre at bekymre sig om.

Anders

Glæder mig ret meget til at se hvordan de afslutter hele skywalker sagaen. 9 film der skal passe sammen.

Jeg er nok en af de eneste som faktisk kan lide the last jedi, men kan godt se at det måske bliver en smule svært at afslutte det hele i episode 9.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.