Cookie- og Privatlivspolitik

Det spritnye testamente

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående konfliktfyldt stemning med en underliggende tone af grotesk humor. Den indeholder en del scener med voldsomt indhold: I flere scener slås en mand ned og sparkes efterfølgende. En mand skyder mod en kvinde. En voksen kaster rasende med et barn og slår det med et bælte. Et barn ofres til en maskine. Der er også en række scener med nøgenhed og seksuelt indhold. Bl.a. foregår en række scener ved et peekshow og andre på et bordel, ligesom der indgår lydoptagelser til en pornofilm. Da imidlertid hverken det voldsomme eller det seksuelle er beskrevet udpenslet vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.06.2016
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Le tout nouveau testament
|
Versioner: se alle
2D, FFM16
|

I den belgiske komedie ’Det spritnye testamente’ bor Gud i Bruxelles, også kendt som paradis, og er en sur, gammel mand permanent iklædt en snusket badekåbe med tilhørende tøfler. 

Guds yndlingsbeskæftigelse er at gøre livet surt for menneskene - en interesse der ikke deles af familien. Ea, hans 10-årige datter, er blevet grundigt træt af tyranniet, og beslutter sig derfor for at stikke af hjemmefra.

Men først piller hun lidt ved sin fars computer og offentliggør alle menneskers dødstidspunkter, hvilket gør Gud totalt magtesløs. Og ret vred.

Den gakkede komedie er instrueret af manden bag Mr. Nobody, og man kan bl.a. opleve Catherine Deneuve i armene på en kæmpe gorilla, mens Gud spilles af Benoit Poelvoorde, der senest medvirkede i Jagten på Chaplin.

’Det spritnye testamente’ har samme finurlige filmstil som Den fabelagtige Amélie fra Montmartre og leger med vores moderne tilgang til både religion og livet. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (38 votes)
5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  " ... er hyggelig underholdning, pakket ind i en forrygende skør, skæv og fabulerende visuel indpakning, der bringer mindelser om mestre som Michel Gondry og Terry Gilliam." (Louise Kidde Sauntved)

 • Jyllands-Posten

  " ... fungerer [...] glimrende, ikke mindst fordi Dormael krydrer den lidt spinkle handling med fine små digressioner båret af associationer ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Der er noget 'Amélie'-agtigt over hans humanisme og fortællestil i manuskriptet og filmsprogligt - men også et vildt produktionsmæssigt overskud ..." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Filmen er ikke for alle, men i en grådig tid er den fantastiske fuga både god og besnærende praktisk magi." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jørgen

Jeg faldt lige over denne anmeldelse. Det Spritnye Testamente er ganske fin.
Jeg er nu glad for, at der ikke kan afsløres dødsdatoer i den virkelige verden...

Johanuser/1481364

Det spritnye testamente er rigtig fin. Er fuldstændig enig i at en afsløring af yderligere oplysninger, vil være at bryde de uskrevne regler i forhold til at videregive vigtige informationer. Man skal selv se og undersøge den. Men jeg vil varmt anbefale at man gør dette. Det vil uden tvivl højne ens livsscore :-)

Marianne

Der vil egentlig være synd at afsløre mere af handlingen end hvad det officielle resume allerede gør, for dette er en film som i den grad skal opleves.

Gud som en mavesur mand i badekåbe er i sig selv komisk, og endnu mere, når Gud bliver ramt af sine egne regler.

Der er plads til masser af latter undervejs, og så bliver det hele fint bundet sammen med den alvorlige vinkel i fortællingen: Hvad vælger vi at bruge vores liv på, hvis vi kender slutdatoen?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.