Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 2000

Årets bedste film 2000

Stem og vind biografbilletter

Stem op!
86
Stem ned!
0
(reset)

Vinderen er blevet trukket og kontaktet på mail //

Det er blevet tid til endnu en afstemning om årets bedste film. Denne gang er vi nået til år 2000. Det er bestemt ikke noget nemt år at skulle vælge blot én vinder. Men vi skal til det igen:

Hvilken film var den bedste i 2000?

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver i kommentarfeltet, hvad de stemte på og hvorfor.

Vi har ganske vist måttet fravælge en række af vores favoritfilm fra året, hvilket dog kun efterlader det endelige felt med 10 yderst stærke titler.

Her finder man det fine og følsomme drama Billy Elliot, videre tre stærke danske film. Nemlig den sort humoristiske Blinkende lygter, den socialrealistiske Bænken og den romantiske Italiensk for begyndere.

Danske Lars von Trier var også på banen i 2000 med sin Cannes-vinder Dancer in the Dark, mens Tom Hanks var fortabt på en øde ø i Cast Away.

Julia Roberts hev en Oscar hjem for Bedste kvindlige hovedrolle i Erin Brockovich, mens Ridley Scotts storladne Gladiator hev intet mindre end fem Oscars hjem, bl.a. for Bedste film.

Samme år var der også hele fire Oscars til dramaet Traffic, bl.a. til filmens instruktør Steven Soderbergh, mens der var superhelte på spil i X-Men.

Vi har dog også måttet sige farvel til en lang række favoritter, bl.a. Christopher Nolans Memento, det tragiske drama Requiem For a Dream og musikfilmen Almost Famous. Christian Bale var morderisk på banen i American Psycho, mens Coen-brødrene leverede komik med O Brother, Where Art Thou.

M. Night Shyamalan instruerede den lavmælte superheltefilm Unbreakable, mens Leonardo DiCaprio var på en farefuld ferie i The Beach, og så leverede Wong Kar-Wai en smuk kærlighedshistorie med In the Mood for Love.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.Hvilken film fra 2000 er bedst?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
John

En fantastisk Julia Roberts fik en Oscar for dette spændende drama, bygget over en virkelig begivenhed.

Nannauser/651674

Den kan ses igen og igen er man får et godt grin

Eva

Suveræn præstation af Tom Hanks

Marianneuser/561175

Det må helt klart blive Bkinkende lygter, som er en af vores favorit danske film. Den kan ses og grines af igen og igen.

Marianneuser/561175

Det må helt klart blive Bkinkende lygter, som er en af vores favorit danske film. Den kan ses og grines af igen og igen.

picauser/711703

Jeg så Erin Brockovich i biografen, og hvilken super præstation af Julia Roberts, så den får helt klart min stemme

Dianauser/682329

It digs into the human condition, and just how far (and not far), we will go to survive. Survival is not only limited to being stranded in on a deserted island...

KØLuser/1356556

Virkelig mange gode film!
Når man nu ikke kan vælge Mission: Impossible II hælder jeg mest mod Gladiator. Super god vs. ond film med en masse mindeværdige øjeblikke og vilde kampscener.

lisbet

Billy Elliot,den rammer noget lige i hjertet at dreng som kommer fra et arbejderhjem i Yorkshire kan bryde den bitter
kamp og skabe noget så kreativt

Michael

MAXIMUS! MAXIMUS! MAXIMUS!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Stine Teglgaard

TAAAK! Ja Viggo sneg sig ind fra en liste, fra før den var udelukkende amerikansk-fokuseret. Er nu fjernet - godt du er hurtig :-)

6 timer siden
Anders N

Hvis listen fokuserer på film om den amerikanske mafia, hvordan har Eastern Promises, der foregår i London, så manøvreret sig ind?

6 timer siden
Søren

Jeg synes sådanne film giver perspektiv og motivation uanset originaliteten af den.

10 timer siden
Yasmin

Det her gør mig så glad! Jeg er en af dem der ikke fik billet til cph pix og brokkede mig lidt.

11 timer siden
Stine Teglgaard

Jeg synes De Palmas andre to gangsterfilm er langt mere fokuseret på gangsterne end The Untouchables, der har mere fokus på bekræmperne af netop Al

15 timer siden

Aktive debatter