Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 2000

Årets bedste film 2000

Stem og vind biografbilletter

Stem op!
86
Stem ned!
0
(reset)

Vinderen er blevet trukket og kontaktet på mail //

Det er blevet tid til endnu en afstemning om årets bedste film. Denne gang er vi nået til år 2000. Det er bestemt ikke noget nemt år at skulle vælge blot én vinder. Men vi skal til det igen:

Hvilken film var den bedste i 2000?

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver i kommentarfeltet, hvad de stemte på og hvorfor.

Vi har ganske vist måttet fravælge en række af vores favoritfilm fra året, hvilket dog kun efterlader det endelige felt med 10 yderst stærke titler.

Her finder man det fine og følsomme drama Billy Elliot, videre tre stærke danske film. Nemlig den sort humoristiske Blinkende lygter, den socialrealistiske Bænken og den romantiske Italiensk for begyndere.

Danske Lars von Trier var også på banen i 2000 med sin Cannes-vinder Dancer in the Dark, mens Tom Hanks var fortabt på en øde ø i Cast Away.

Julia Roberts hev en Oscar hjem for Bedste kvindlige hovedrolle i Erin Brockovich, mens Ridley Scotts storladne Gladiator hev intet mindre end fem Oscars hjem, bl.a. for Bedste film.

Samme år var der også hele fire Oscars til dramaet Traffic, bl.a. til filmens instruktør Steven Soderbergh, mens der var superhelte på spil i X-Men.

Vi har dog også måttet sige farvel til en lang række favoritter, bl.a. Christopher Nolans Memento, det tragiske drama Requiem For a Dream og musikfilmen Almost Famous. Christian Bale var morderisk på banen i American Psycho, mens Coen-brødrene leverede komik med O Brother, Where Art Thou.

M. Night Shyamalan instruerede den lavmælte superheltefilm Unbreakable, mens Leonardo DiCaprio var på en farefuld ferie i The Beach, og så leverede Wong Kar-Wai en smuk kærlighedshistorie med In the Mood for Love.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.Hvilken film fra 2000 er bedst?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
kennethuser/102119

Det bliver bare ikke større i året 2000. Nogle år forinden gav Mel Gibson den som William wallace, i den lettere romantiserede Braveheart. Men Russel Crowe som Maximus, er godkendt arving til tronen, indenfor genren.

Mariannuser/527377

Fordi den tegner et billede af et klasseopdelt Danmark og ikke bare et glansbillede af er homogent lille land, som vi gerne vil bilde os ind at vi stadig er

Helle

Blinkende lygter. Den holder stadig :-D

Zalinauser/68207

Cast away

Johnuser/380510

Nu der ikke blev plads til Coen-brødrene må det blive den sorte humor der vinder.

Karinuser/411488

Med Blinkende lygter på 2.pladsen

Palleuser/687007

Mit valg på årets favorit-film i år 2000 er denne gang faldet på den danske film "Bænken" instrueret af Per Fly.

Jeg har valgt "Bænken" fordi Per Fly's film giver en meget menneskelig skildring af livet som socialt udstødt, og om hvor let det kan ske for et menneske - her i filmen den tidligere mesterkok Kaj, der blev spillet aldeles glimrende af Jesper Christensen.

Både Per Fly og Jesper Christensen modtog fortjent Bodil og Robert statuetter for deres flotte præstationer.

God efterårsferie til alle - håber at alle kommer en tur i biografen. :)

Lotte

Elsker også Billy Elliot og Erin Brockovich for deres vigtige historier (og ja Blinkende lygter er virkelig sjov), men Jesper Christensen er bare fremragende i Bænken og det var dér jeg fik øjnene op for hans høje niveau.

Kirauser/438577

For mig stod valgte mellem Billy Elliot og Blinkende Lygter. Jeg ville vælge Elliot for dens vigtige tema, men Blinkende Lygter er simpelthen bare for god.

Lars Holmuser/923326

Jeg stemmer på X-MEN. Action fra start til slut.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden
jørgen

kommer til at koste biografer livet tror jeg

1 uge siden
Ramonuser/167848
Ramonuser/167848

...nu glæder jeg mig bare til at se om Tenet kan udfordre disse Top 3, som for alvor har brændt sig fast, fordi de rammer plet på alle sanser!

1 uge siden

Aktive debatter