Cookie- og Privatlivspolitik

Brightburn

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående uhyggelig stemning understøttet af disharmoniske lyde og urovækkende musik. Gys følger på gys efterhånden som historiens centrale dreng vokser op og kommer i konflikt med familie og bekendte. Billederne viser mange tilfælde af lemlæstede og døde kroppe med splatter-agtige detaljer af ødelagte legemsdele. Et stort antal scener indeholder nervepirrende venten efterfulgt af skræmmende chokeffekter. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
23.05.2019
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Brightburn
|

Gyserfilmen BrightBurn stiller spørgsmålet: Hvad hvis Superman var ond?

Ægteparret Tori og Kyle får deres ønskebarn, da en meteor pludselig lander i deres baghave, hvor der ombord er et lille spædbarn.

Parret opfostrer drengen, de kalder Brandon, som deres eget. Men da Brandon bliver 12 år, begynder han at udvise nogle mærkelige tendenser – og enorme kræfter.

’BrightBurn’ tager den klassiske historie om Clark ”Superman” Kent og giver den et ondskabsfuldt og morderisk twist.

Produceren bag er James Gunn, der tidligere har lavet bl.a. gyserfilmen Slither, men han er bedst kendt for sit arbejde på Guardians of the Galaxy-filmene.

Filmen går i fodsporene på bl.a. den mørke superheltefilm Chronicle og andre gysere, hvor et tilsyneladende uskyldigt barn viser sig at have mørke sider, med klassikere som The Omen og Children of the Corn, og senest The Prodigy. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (45 votes)
4.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Milla

Som gyser med chok effekt, fantasifulde blodige splatter drab virker, brightburn. Men som film med indhold og menig, holder den ikke.man kan spørge sig selv, hvad fik jeg ud af dette hvor vil historien hen?. En dreng fra rummet, får super kræfter og slår alt ihjel. Så er hele filmen praktisk talt fortalt. For mig er det bedste gys, det der foregår i din fantasi, og ikke alt det der bli'r serveret af blod og brækkede knogler.Jeg gir den alligevel 4 stjerner for effektfulde splatter effekt og jump scare.

Valentin

Har ik´ set filmen....

Claus

Jeg har holdt godt øje med Brightburn lide siden jeg så traileren for ca. 1 år siden, jeg vidste at det var en gyser film jeg måtte se for en hver pris og jeg kan sige at den ikke skuffer der er bare visse ting som kunne være beder.

De positive ting: der er en ting som faktisk imponeret mig ved filmen, jeg var overasket over at filmen kun har koste 7 mio, at producere. Men når James Gunn er producer så kan alt lad sig gøre også Filmen er skrevet af Brian samt Mark Gunn. Det er en glædende overaske for ved første syn ser det ud til at vær en dyr film men nej. Skuespillet arbejdet er også rigtig godt, jeg er især godt tilfredst med Jackson fremvisning af Brandon drengen med superkræfterne. Han er virkelig uhyggeligt i hans opførelse men på samme måde uskyldig. Hans kostume er også rigtig godt lavet jeg kan især godt lig masken der fremviser en insektside af vores skurk. Vi får ikke en masse viden omkring hans bagrund, hvor han kommer fra eller hvorfor hans skib kalder på ham, men det er jeg okay med fordi det er godt at efterlade lidt til sine egen fantasi.

Forældrene er også godt spillet af Elizabeth Banks & David Denman, filmen viser hvordan en forælder bekymre sig på den god måde, en mor der er vilde til at se det gode i hendes søn selvom hun måske godt ved at han har onde hensigt mod hans medmennesker. Der skal også gives ros til betjentene som spilles af Gregory Alan Williams & Annie Humphrey, der skal efterforsker disse mærkelige sager.

Jeg skal også sige at filmen har nogle ekstreme gode dræb, især et dræb fik mig faktisk til at kigge væk for 2 sek. Det er nok det mest brutale dræb jeg har set i år indtil vider, slutningen er også fremrevene for den ender lige som jeg gerne vil havde den skulle ende.

De negative ting: Filmen mister til tider muligheder for at tilføje interessante historie delle, såsom starten, det er ikke en spoiler for man kan se det i trailerne. Vi ser at den lille familie desperat prøve at får børn uden held, kort tid efter slår en metro ned i en skov tæt ved huset. Jeg syntes det er snød at vi for den information i starten, det kunne være brugt beder i 2 ark hvor vi kunne få hele historien via flazback, også på et tidspunkt får faren fremvis visse mareridt hvor vi får mere information om hvad der skete den aften.
Men det som overraske mig allermest var sang valget ved end Credits det passe slet ikke sammen for at sige det milt. Den sidste ting er at filmen er alt for hurtig til at fortælle ting, siden den kun er 1 t 30 min det er simpelthen ikke nok tid til at fortælle historien 100 % korrekt så nogle gang kan man får den føle at det gør lidt for hurtig med at fortælle ting til publikum.

Alt i alt en meget underholdene gyser film, med rigtig gode dræb samt godt skulespiller arbejde og godt CG, men der mangler tid til at fortælle historien korrekt også sangen til sidst, derfor ender jeg på 4 stjerner eller B, den kan godt anbefales vis man mangler lidt gys i hverdagen.

TheDayDreamer

"Brightburn" er et forsøg på at komme et twist på den klassiske superheltefortælling som vi kender den fra Superman: et barn kommer til Jorden, men i stedet for at være godhjertet, viser det sig at hans hensigter er alt andet - han bliver en ond superskurk.

Det twist er forfriskende, men rammer aldrig helt hjem, for i kraft af hvad vi allerede forventer (og kender til) den historie, så kan det desværre ikke helt redde, at filmen låner så kraftigt fra Supermans oprindelseshistorie, at det til tider ofte føles som en direkte kopi. Selvom det nok mest er ment som en hyldest til genren fra instruktørens side, er det bare med til at gøre filmen for forudsigelig - en følelse der også blev forstærket af det faktum, at jeg synes historien har mange elementer til fælles med gyseren "The Prodigy".

Desuden sad jeg et langt stykke hen ad vejen og følte at gyserelementet ikke er så fuldendt som det kunne være. Bevares, der er nogle gode og brutale drabsscener, men hvis det virkeligt skulle gøres til et mere effektivt gys, så burde man også have fokuseret mere på det psykologiske aspekt i det - hvad er det specifikt der får Brandon Breyer til at vokse op og ende som han gør?

Der er nogle ting jeg ikke føler er klarlagt godt nok:

1) Er Brandon styret af noget udefra (noget der kommer indikationer på), eller er hans udvikling et resultat af hans omgivelser (mobning)? Det kan selvfølgelig være en blanding af begge, men jeg synes bare ikke det bliver udforsket eller besvaret godt nok.

2) Brandon skulle være ufatteligt klog (vi ser en scene i en biologitime der giver et eksempel på dette, og samtidig muligvis forklarer hvem Brandon er og hvorfor han blev sendt til Jorden). Han er klog nok til at sløre sine drab så de ligner uheld (= han vil ikke mistænkes), men samtidig så efterlader han sit "mærke" ved hvert gerningssted, hvilket nok skyldes en blanding af storhedsvanvid og ligegyldighed - men det leder folk på sporet af ham, hvilket ikke er ret klogt.

Dog skal det siges at jeg synes Jackson A. Dunn gør det godt i hovedrollen. Han spiller den manglende empati godt, og det er en af de ting der gør hans karakter troværdig. men at kalde ham decideret følelseskold ville være forkert, for der er én følelse der flyder igennem ham mere end noget andet - vrede - og DET får vi talrige eksempler på!

Det kan selvfølgelig være at planen er at han vil blive udforsket mere i efterfølgere (der er scener i rulleteksterne som indikerer at der måske bygges et univers op med ham og andre skurke) - men jeg håber ikke at vi ser en "league of evil". I min optik er det mere interessant bare at følge ham, lære mere om hans baggrund og hvordan han udvikler sig, for filmen gjorde mig trods alt nysgerrig nok til at ville vide mere. Dog vil den nok mest appellere til folk som går efter slasher-elementet end et psykologisk gys.

HeavenOfHorror.dk

Jeg havde enorme forventninger til denne film, da jeg elsker både horror og superhelte. Desværre må jeg erkende, at forventningerne nok har været for høje. Alt for meget er blevet afsløret i diverse trailere, og dét var skuffende.

Bare rolig, du har stadig en række langt mere brutale scener til gode i selve filmen. Inklusiv en af de mest simpelt brutale bilulykker i nyere tid. Av for satan og fy for helvede, den er led!

Den største udfordring med Brightburn er, at følelserne aldrig helt kommer ind under huden på publikum. Jeg skal sgu gerne mærke lidt mere smerte, når en af mine barndomshelte-historier nu får et gyser-twist. Og det sker bare ikke rigtig!

Selvom jeg ultimativt må erkende mig skuffet over Brightburn, så hænger det nok primært sammen med mine meget høje forventninger. Det er en brutal film, med oprigtigt gode jumpscares og vilde drabscener. Med andre ord, så er der godt med guf til horrorfans, og den bliver kun bedre af at blive set på det store lærred.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.