Vind biografbilletter hver uge

Judy

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning, og den indeholder en del scener med en person, der opfører sig utilregneligt på grund af psykiske problemer og misbrug. I en scene falder hun pludselig om. Desuden indeholder filmen scener med en ung pige, der bliver presset og behandlet upassende af sin ældre chef. Da situationer som de nævnte veksles med scener, hvor personen har det bedre, vurderes filmen kun til at virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
24.10.2019
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Judy
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|
Billetter

Filmen 'Judy' er en biografi om den legendariske skuespiller og sanger, Judy Garland, spillet af Renée Zellweger.

Historien tager udgangspunkt i en periode af Garlands liv, hvor karrieren knirker, familielivet er belastet og alkoholindtaget stødt stigende. Siden barnsben, hvor hun blev castet til megasuccesen Troldmanden fra Oz, har Judy været i rampelyset, men berømmelsen i en så ung alder har en pris.

Renée Zellweger har titelrollen som Judy, og det kunne næsten ikke være et bedre match. Med flere sangoptrædener i sin karriere, bl.a. i Chicago, har Zellweger styr på sine kvaliteter som showwoman, mens skuespiltalentet blev cementeret i Cold Mountain, der indbragte hende en Oscar-statuette.

Som Judy Garland (1922-69) kombinerer hun ikke blot disse elementer (bl.a. synger hun selv alle sangene), men tilfører en særlig stil, der vil virke genkendelig for alle, der husker Hollywood-stjernens fremtræden.

'Judy' er baseret på teaterstykket 'End of the Rainbow' af Peter Quilter, der tager udgangspunkt i virkelige hændelser. (Copyright: kino.dk)

Skal du se Judy?
(89 stemmer)

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Pernille

En rørende og helt fantastisk film, som giver et indblik i Judy Garlands liv. Filmen var barsk, men også smuk og livsbekræftende. Renee Zellwegers performance som Judy var fantastisk!

Sophia

Så rørende at følge Judy Garlands historie og liv! Det at se hende som menneske og forstå alt hvad hun gennemgik giver så mange ekstra dimensioner til alt andet jeg har set af hende! Filmen er helt klart værd at se, den rummer det hele; drama, tragedie, kærlighed og så massere af smukke sange!

Marie

Judy er en utrolig smuk og rørende film om Judy Garland, hvor man ser en lille bid af hendes liv. Judy er en barsk historie, og der er nogle alvorlige og sørgelige emner, men på trods af det er der også en masse humor og varme i filmen.

Renee Zellweger gør det utroligt godt, med sin rolle som Judy. Jeg kunne næsten ikke genkende hende og hun synger virkelig fantastisk!

Jeg håber at filmen får en masse nomineringer til Oscar og at de vinder den, for det fortjener den. Ikke mindst Renee Zellweger!

Rikke

En fantastisk skuespiller præstation! Jeg nåede igennem alle følelser på skalaen, virkelig rørende film om en legendarisk kvinde.

Kira

Judy er en klassisk biopic. En fortælling om et liv der - i dette tilfælde - har været dybt betaget af ulykke og stofmisbrug i en utaknemmelig branche. Filmen giver seeren et godt indblik i Judy Garlands forfærdelig liv, men jeg synes det bliver alt for kedeligt. Jeg følte aldrig at jeg kom helt under huden på karakteren, og jeg kunne desværre ikke se andet end Renée Zellweger i maskering. Hvad handlede denne film egentligt om, og hvad er formålet?
Man kunne lære mere af Judy Garlands liv, ved blot at læse en wikipedia side..

Grethe

Flot,gribende og god film. Renee gør det godt. Jeg ville gerne have set mere af Judys liv - det skulle have været en hel serie.

Sara

Virkelig god film! Blev rørt!

Godt skuespil, med en flot stemme

Happyuser/858735

4/5
Rigtig god film med en stærk præstation af Renee Zellevegrt; man kommer virkelig hele følelsesregisterets igennem.

maya

En hel fantastisk film. som er baseret på Judy Garlands liv, som er spillede af Renee Zellweger. hun spiller rollen så godt og hun har virkelig formået af leve sig ind i rollen. aldrig har man set Renee så fantastisk. det er en barsk film men dog med humor også. det sidste jeg har at sige er at Renee Zellweger burde virkelig vinde en Oscar for det er sgu fortjent.

Mette

Jeg gik spændt ind til filmen uden de store forventninger. Jeg havde kun set traileren og glædede mig utrolig meget til at se den.
Sikke en forvandling Renee Zellweger havde gennemgået. Jeg kunne næste ikke genkende hende fra de andre film jeg har set hende i og man må sige at det også er en meget anderledes genre.
Det var ikke kun udseendet der var ændret, det var hendes stemme, holdning og skuespil. Hun trådte virkelig i karakter! Sikke en stemme, hold op hun sang fantastisk! Vi fik på forhånd at vide at det var Renee Zellweger selv der sang alle sangene og en del af dem endda live. Det gjorde hun virkelig godt og jeg blev meget positivt overrasket over at hun havde så smuk og powerful en stemme.
Skuespillet var også helt spektakulært hun var Diva med stort D og præcis som jeg havde forestillet mig Judy Garland.
Selvom filmen handlede om nogle rimelige alvorlige emner og det var tydeligt at Judy ikke havde et nemt liv, var filmen samtidig morsom og hen mod slutningen utrolig rørende.
Det eneste lille minus ved filmen var at den havde tendens til at gå lidt i stå midtvejs og blive en smule langtrukken.
Filmen leverede et rigtig fint portræt af Judy Garland og jeg håber Renee Zellweger bliver Oscar nomineret for sin præstation for hun spillede ikke bare Judy men var Judy.
Stor anbefaling herfra.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter