Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

The Lighthouse

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende grundstemning og benytter mange gyservirkemidler på både billede- og lydsiden. Den indeholder mange scener med forskellige former for konfrontationer imellem personerne, fx skænderier, trusler, overfald og slåskampe. I løbet af filmfortællingen bliver konfrontationerne mere og mere voldsomme og voldelige og blander den ene persons mareridt og hallucinationer ind i skildringen af personernes endelige, blodige og voldsomme opgør. Filmen vurdere derfor til at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
30.01.2020
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lighthouse
|
Billetter

Filmen 'The Lighthouse' handler om to fyrmestre, den erfarne Thomas Wake og den nyankomne Ephriam Winslow.

Vi befinder os i 1890erne på en ø uden for New England. Thomas styrer fyrtårnet med hård hånd, og selvom Ephriam er hårdtarbejdende, holder han sin yngre kollega fra at nærme sig selve fyret.

Den stigende interesse for, hvad Thomas holder hemmeligt for ham, bliver en besættelse for Ephriam, og snart begynder der at ske mystiske ting omkring ham.

'The Lighthouse' er en genreblandende gyser, hvor vanvid, mytologi og drama spiller en altdominerende rolle.

Filmen, der er optaget i sort-hvid, har Willem Dafoe og Robert Pattinson i de meget krævende hovedroller.

Instruktøren Robert Eggers stod tidligere bag den stemningstunge The Witch, der også fornyede gysergenren og kombinerede den folkeovertro og et uforudsigeligt plot. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (92 votes)
4.7
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Filmen] er sønderrivende og barsk, og dens mørke vil blive hos beskueren i dagevis." (Thomas Conradsen)

 • BT

  "'The Lighthouse' er et skingrende vanvittigt syretrip, der bestemt ikke er for alle, men ikke destro mindre er et stykke decideret filmkunst." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... det helt store scoop i 'The Lighthouse' er udtrykket, stilen, billederne, de kulsorte skygger og fornemmelsen af at være et sted, filmverdenen aldrig har været før, i hvert fald ikke på den måde." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Har du [...] tålmodighed i metermål, bliver du ført gennem dystert smukke tableauer, der er lige så smukke og grimme som postkort fra helvede. Forbi smertefuld humor, forvildede stemninger frem mod skræk, gru og det smukkeste gys i filmens allersidste billede." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "... den sande sirene viser sig hverken at være havfrue eller tågehorn, men filmsprogets egne lokketoner i øret på en fuldstændig fortryllet og derfor også fortryllende ung amerikansk filmskaber." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Eggers vil lave en gyser fra samme fantastiske skuffe, hvor Poe og H.P. Lovecraft – og for den sags skyld Stephen King, der er delstaten Maines hjemstavnsdigter – hentede deres ideer. 'The Lighthouse' kommer ud i alle sindets krinkelkroge." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Momseuser/805530

Så må man en tur til Malmø

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.