Cookie- og Privatlivspolitik

Joker

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og ildevarslende stemning, og den indeholder adskillige scener med brutal vold og drab. En psykisk ustabil person udsættes for flere voldelige overfald og udøver også selv vold mod andre. I flere scener ses blodigt udpenslede drab. Den brutale vold optræder flere gange i kombination med chokeffekter. Det vurderes derfor, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
03.10.2019
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Joker
|
Versioner: se alle
2D, 70MM, 2D IMAX, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|
Billetter

Filmen 'Joker' handler om oprindelseshistorien bag Batmans ærkefjende, der i filmen går under det borgerlige navn Arthur Fleck.

Gotham City er i oprør, gaderne er fulde af kriminalitet, og spændingerne mellem de velhavende og den fortabte underklasse er på højdepunktet.

Arthur Fleck, der har sine egne dæmoner at kæmpe med, forsøger at finde mening med galskaben gennem et job som klovn med en drøm om en dag at blive stand-up-komiker. Men omverdenens fjendtlighed og hans psykiske sindstilstand sender den ustabile Fleck ned ad en mørk rute, hvorfra der ingen vej er tilbage.

Jokeren er en af tegneserieverdenens mest kendte superskurke, men hans forhistorie er aldrig blevet fortalt på denne måde. Instruktøren og manuskriptforfatteren Todd Phillips tager nemlig ikke udgangspunkt i et eksisterende forlæg, men opfinder sin egen oprindelseshistorie.

Dog er der masser af referencer til fortællingerne om "the Clown Prince of Crime", der på film tidligere er blevet portrætteret af bl.a. Jack Nicholson, Heath Ledger og Jered Leto.

Joaquin Phoenix er nyeste skuespiller til at portrættere titelpersonen i en method acting-præstation, der kan sammenlignes med Robert De Niros i klassikeren Taxi Driver – en film der stilmæssigt lånes en del fra. Skuespilleren modtog både en Oscar, en Golden Globe og BAFTA for sin hovedrolle.

'Joker' fik desuden hovedprisen på den prestigefyldte filmfestival i Venedig. Endelig blev filmens komponist, Hildur Gudnadottir, som den første kvindelige solokomponist hædret med en Oscar for sin filmmusik. (Copyright: kino.dk)

Stream filmen nu på Blockbuster.dk:

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1078 votes)
5.3
5

Instruktør

Relaterede nyheder

4 måneder siden
8 måneder siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Da [Jokeren] er en skurk, der tidligere er blevet bragt til filmlærredet med bravur af hæderkronede skuespillere som Jack Nicholson og Heath Ledger, kan man med rette spørge, om der er plads til mere manieret galskab fra denne karakter? Joaquin Phoenix beviser, at det er der." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Hvis Oscar-komiteen gerne vil være lidt på forkant med tingene, kan de roligt begynde at indgravere Joaquin Phoenix' navn i en statuette allerede nu." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Den forsøger ikke at være en god biografoplevelse. Den vil være en virkelig rå og grum mavepuster af en film. Du skal være rystet, når du forlader biografen. Det skal gøre ondt. Det er ikke underholdning, det her. Det er sgu kunst." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "Det er længe siden, at jeg har set en skuespiller kaste sig så uforfærdet ud i mørket, som Phoenix gør i 'Joker'. Bevares, han er ikke ligefrem kendt for at holde igen, men der er en styrke og på én gang en uskyld og en dæmoni i Arthur Fleck og Joker, som er ganske frygtindgydende." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Joaquin Phoenix har aldrig været bedre, end han er som superskurken i 'Joker'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Jeg vil vove den påstand, at hvis du ser 'Joker', vil du aldrig glemme Joaquin Phoenix's ansigt som Arthur Fleck ..." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Joker' demonstrerer, hvad superheltegenren kan bruges til, hvis man eksperimenterer med stoffet og lader det ånde, i stedet for at hælde flere digitale effekter og mere CGI-mainstream på." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Henrik

Ganske enkelt fremragende!

OPInvestor

Vildt god film! Den kan klart anbefales :)

Thomas

Jeg er stadig i en tilstand af lige dele beundring, chok og gåsehud, efter at have set Joker for 2 timer siden.

Todd Phillips har skrevet et manuskript, der holder hele vejen. Og Joaquin Phoenix leverer sit livs præstation - og det siger ikke så lidt - hvor han portrætterer en mand, der synker til bunds i sin sjæls mørke.

De bedste 2 timer, du kan bruge lige nu.

lucky_iqbal93

JP gør det perfekt. Tror han er favorit til at vinde Oskar.
De fleste har siden "The dark knight" (2008) tænkt: hvem er Jokeren? Hvor kommer han fra? Hvorfor gør han som han gør? Filmen som svarer på mange spørgsmål.Filmen får 10 ud af 10. JP fortjener sin Oskar. Og selvom de har været ude og sige at der ikke kommer flere film, og at denne Joker ikke møder Batman. Så håber jeg lidt at det sker alligevel.

Jacob

Joaquin Phoenix har altid været en fantastisk skuespiller! Den måde han formår at få det psykologiske med i dette portræt af Jokeren, for Heath Ledger til at blegne...

Baron Von Boasuser/106970

Joker er en utrolig film, og helt afgjort en af ​​årets bedste.

Joaquin Phoenix levere en utrolig skræmmende og kraftfuld præstation.
Hans øjne skinner med fuldstændig sindssyge.
Det er klart den bedste præstation jeg har set i år.

Som andre kontroversielle film, vil nogle elske den, mens andre vil hade den!

Joker er mørk, forstyrrende, dyster og helt igennem SINDSSYG!

Spidermanuser/166287

Var godt underholdt og der var et godt tempo. Mange overraskelser og godt skuespil.
Til sidst var det lige lovlig rodet men jeg kan godt anbefale filmen

Jacob

Arthur Fleck er en mand med problemer. Mange problemer! På bunden af Gotham hutler Arthur sig gennem tilværelsen som klovn, passer sin gamle mor i deres usle lejlighed, mens han drømmer om et liv i rampelyset som komiker. Verden er dog ikke noget rart sted for en person med psykiske lidelser, og jo mere alt og alle tæsker på en, jo større bliver hadet, jo mindre har man til sidst at miste. Til slut bryder kaos ud og Jokeren er født!

Jokeren er et mysterium, og den ikoniske DC skurk er faktisk stadig omgærdet af mystik efter den her film. Phoenix gør det fremragende som Arthur Fleck, hvor det hele slår klik og Jokerens skræmmende logik kommer til udtryk. Det er også en ganske anden type film fra nok tidens mest populære genre, og bestemt en oplevelse man ikke bør snyde sig fra.

Christian

Kæft man det er en af de bedste film, som jeg nogensinde har set og det er fandme en god mesterværk af den film og kan helt klart anbefale og se den

Ellen-Karin

Et kunstnerhjerte der er undertippet og misforstået og virker svag i samfundets syge tempo og kyniske hårdhed – en freak i andre medmenneskers øjne.
Et ønske om afvisning af ham skal stoppe. Et ønske om accept.

Trickster, morder, drevet ud på dybt vand, mentalt forstyrret og syg lurendrejer, hvis puds har katastrofale følger for hans familie og by.

Joker er Joker. Arthur er Arthur. Du ser ham- du møder ham- du ved bare ikke hvor og hvornår!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.