Cookie- og Privatlivspolitik

Ser du månen, Daniel

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende og angstpræget stemning. Den indeholder mange voldsomme scener fra et borgerkrigshærget land - med trusler, skyderi, tilfangetagelser, tortur, likvideringer og mennesker i overhængende fare. Stort set hele filmen igennem befinder hovedkarakteren sig i en farlig og angstladet situation. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
29.08.2019
| |
2 timer 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ser du månen, Daniel
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, Seniorbio, Særvisning, Særvisning m. foredrag
|
Billetter

Det danske drama 'Ser du månen, Daniel' er filmatiseringen af Puk Damsgårds roman om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

Daniel sidder i fangenskab med flere andre udlændinge her i blandt den amerikanske journalist James Foley.

Fortællingen følger Daniels kamp for overlevelse, hans venskab med James og hvordan hans familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. 

Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.

Filmen skal instrueres af makkerparret Niels Arden Oplev (Mænd der hader kvinder) og Anders W. Berthelsen, mens titelrollen skal spilles af Esben Smed, som senest medvirkede i Lykke-Per.

'Ser du månen, Daniel' var blandt de tre kandidater til at blive indstillet som Danmarks officielle Oscar-bud.

Stream filmen nu på Blockbuster.dk:

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1022 votes)
5.4
4.3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Skuespiller Esben Smed leverer en fysisk pragtpræstation i den meget krævende rolle som Daniel Rye." (Søren Jacobsen Damm)

 • BT

  "... 'Ser du månen, Daniel' er en både ambitiøs og væsentlig film." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Esben Smed spiller Daniel Rye, og selvom han er mere end ti år ældre end den virkelige person, så er han troværdig i rollen som ung, naiv dansker i et af verdens brændpunkter. Han beviser endnu en gang, at han er en af dansk films helt store talenter ..." (Michael Solgaard)

 • Ekstra Bladet

  "Årets tredje stort anlagte danske film - efter Michael Noers 'Før frosten' og Mat el-Toukhys 'Dronningen' - der understreger, at man sagtens kan sigte efter et bredt publikum uden at lefle for den laveste fællesnævner. Herligt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... instruktørerne Niels Arden Oplev og Anders W. Berthelsen har skabt en så knugende fortælling, at man ikke kan vente med at komme ud i dagslyset og den friske luft for at smage friheden." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... filmens sidste del [ender] mere melodramatisk end nødvendigt og gør, at filmversionen af 'Ser du månen, Daniel' står som et solidt og grundigt drama, der lige mangler den sidste gnist." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "At 'Ser du månen, Daniel' har for mange ligheder med 'Kapringen', er ikke til at komme uden om. Til gengæld har den med Daniel Ryes autentiske historie, Espen Smeds fornemme spil og Arden Oplevs muskuløse filmsprog andre stærke kort på hånden." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Forløbet bliver i 'Ser du månen, Daniel' til en kompetent, robust og meget bogstavelig spændingshistorie." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
jeanette

Flot film om hvor farligt det er at rejse til Syrien som fotograf.. :)

kamillauser/408254

Super god film man fik vækkede de indre føleser og fik en følesen af hvordan det måtte have været fanget dernede og hvordan farmillen måtte have det herhjemme en af de mest spænde film jeg har set længe

Christine

Tankevækkende film, som man ikke må gå glip af.

Julia

Det her er en af de mest rørende og tankevækkende film, jeg længe har set. Den rørte mig til tårer!

Kan simpelhen ikke forstå, hvordan nogen mennesker kan være så ondskabsfulde og have så meget had i sig. Sindssyg barsk men mega god film! Vil klart anbefale folk at tage ind og se den.

bambiexplorer

... siden du kun giver en fantstisk film en stjerne :)

Berituser/88494

Espen Smed er et oplagt Oscar-bud - formidabel præstation

maiuser/505959

Det er en af de bedste film jeg har set i den genre.Selvom læst bogen og hørt Daniels foredrag,så man vidste hvad der skulle ske, var det temmelig chokerende at se filmen.Det var så troværdigt instrueret,skuespillerne var alle fantastiske,det var fuldstændig,som man selv var der.Sjældent jeg har følt mig så meget inde i filmen

Christoph

En meget flot og troværdig film med superdygtige skuespiller. Den er gribende fra starten til slut. Tillykke med den produktion og instruktørende.

petersen.fam@hotmail.comuser/704382

Denne må vinde en Oscar. Fantastiske skuespilpræstationer.

Else

Det er en helt igennem formidabel præstation med store følelser involveret. Du er bare sååååå dygtig og fortjener anerkendelse og belønning. Tak for en meget fin oplevelse. KH Else

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.