Cookie- og Privatlivspolitik

Once Upon a Time... in Hollywood

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en let og rolig grundstemning, men indeholder enkelte scener med udpenslet og blodig vold samt brutale drab. Da stemningen overvejende er rolig, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
15.08.2019
| |
2 timer 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Once Upon a Time in Hollywood
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Babybio, Seniorbio, Strikkebio, Særvisning
|

Quentin Tarantinos nye film 'Once Upon a Time... in Hollywood' udspiller sig i Los Angeles i 1969 og har Leonardo DiCaprio, Brad Pitt og Margot Robbie i hovedrollerne.

Skuespilleren Rick Dalton var engang toppen af poppen, men arbejder nu primært som gæsteskurk på diverse tv-serier. Hans faste stuntmand Cliff Booth har fulgt Rick i tykt og tyndt og hjælper nu sin gode ven med alt fra huspligterne til moralsk støtte, når Rick mister selvtilliden. 

Sammen forsøger de at navigere i en branche under massiv forandring og med en ny hot generation af filmskabere såsom Roman Polanski på alles læber. 

'Once Upon a Time... in Hollywood' er Quentin Tarantinos niende film og en hyldest til slutningen af filmbyens gyldne æra.

Mesterinstruktøren, der tidligere har stået bag film som Pulp Fiction og Django Unchained, kalder filmen for sit mest personlige værk hidtil. 

Brad Pitt modtog sin første Oscar for skuespil i birollen som Cliff Booth, og filmen blev hædret for sit produktionsdesign. (Copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (747 votes)
4.2
4.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Once Upon a Time... in Hollywood' er et varmt, men usentimentalt postkort fra en gylden filmepoke - og en kærlig hyldest til en uddød mandetype." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "'Once Upon a Time... in Hollywood' er umiskendeligt en Quentin Tarantino-film - der er masser af mindeværdig dialog, cool stemning, et fremragende soundtrack, utallige referencer til andre film og en masse andre af QT's trademarks." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "... det hele er så virtuost og overskudsagtigt skruet sammen, at hvert eneste billede nærmest er et kunstværk i sig selv." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... hvis man forstår [de mange referencer til filmhistorie og virkelige hændelser], er 'Hollywood' et rent slaraffenland, en næsten ubegribeligt rig og overdådig oplevelse, der i sine billeder og sin stil ikke bare hylder filmene fra den periode, men også ligner dem." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "... 'Once Upon a Time... in Hollywood' er en fremragende film om en af den amerikanske filmindustris store tragedier og samtidig en hyldest til det gamle Hollywood og til filmkunstens magi." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Det er da flot og imponerende, men det ender også med at være ligegyldigt, en ren potemkin-kulisse. Bagved gemmer der sig nemlig ingenting." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er en af Tarantinos mest fornøjelige film, men også en af hans mest letfordøjelige. Den nøje tilrettelagte bromance mellem superstjernerne Brad Pitt og Leonardo DiCaprio tager selvfølgelig alle de tiltænkte kegler." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... [Quentin Tarantinos] bedste film til dato, for i Hollywood er han på hjemmebane." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ejnar

De to første timer var en lang ørken vandring. Øv. Havde forventet mere af de to store navne. Til sidst i filmen sker der endeligt noget.

Victor

den hidtil bedste film jeg har set i år.
både brad pitt og leonardo levere nogle seriøse skuespiller præstationer i denne film . en film du skal se to gange for at forstå hele plottet

aldauser/525406

ærgerligt meget! jeg er fans af Tarantino, Jeg er frustreret over filmen,at den filmen har ingen nul nogen til at skabe kunsten eller filosofien, men i bare taget bare kigge efter de gamle film naiv for at samle hele filmen. Denne films er bedste dårlig i verden. ærgerligt!

ole

Er personlig stor fan af Tarrantino og har set alle hans film. Så havde store forventningen Men aldrig aldrig er jeg blevet så skuffet. Filmen minder om en kedelig dokumentarfilm samt man bør være en vis alder for at få bare lidt ud af filmen som er DØD KEDELIG. Mine naboer i biografen gabte og jeg selv var ved at falde i søvn. Ingen spænding eller pilot overhovedet.

Malene

Man sidder i næsten 3 timer og venter på et ikke eksisterende plot i filmen. Øv

Kathrineuser/419702

DER ER INTET PLOT I FILMEN

Jonas

"Once Upon a Time in Hollywood" er den første Tarantino-film, jeg har set i biffen, og jeg var bestemt ikke skuffet. Denne her film har alt, man forventer af Tarantino - fantastisk skuespil, et killer soundtrack, old school filmmaking, lidt action og dialog så skarp, man kan skære sig på den. Tarantino tager dog nogle lidt specielle valg, som føles meget mærkelige i øjeblikket.

Leonardo di Caprio og Brad Pitt spiller fantastisk i denne her film. Leo er eminent i rollen som afdanket tv-cowboy Rick Dalton, der prøver at genoplive sin filmkarriere. Han har overraskende mange øjeblikke, hvor han får lov at være sårbart. Det er både sjovt - måske kan bygges op til at være så macho, siden han trods alt spiller den tids mest mandlige ideal - men også ret forfriskende og modigt. Pitt er ufattelig mystisk som Daltons stuntmand Cliff Booth, der lever i skyggen af Dalton på alle tænkelige faconer. Han har en spændende baggrundshistorie, som vi overraskende aldrig får udpenslet helt, og det behøver vi sådan set heller ikke. Meget af filmen handler om forholdet mellem de to, men der er også en masse dygtige bit players rundt omkring, der spiller deres små roller perfekt. Her tænker jeg især på Margaret Qualley som hippiepigen Pussy, der udover at være gudesmuk har et ufattelig udtryksfuldt ansigt.

Tarantino har virkelig formået at indkapsle essensen af Hollywood i denne her tidsalder. Jeg var dybt underholdt alene af at se Dalton og Booth vandre rundt i denne her verden, og det er virkelig imponerende, at jeg kan være det, uden at der nødvendigvis sker særlig meget på handlingsplanen. En af mine yndlingsting ved filmen er en relativt lang sekvens på Spahns ranch, hvor Booth møder nogle mildest talt uhyggelige hippier. Jeg var spændt hele vejen igennem! Mange af de film, Dalton deltager i, virker også gode i sig selv, og jeg gad godt se Tarantino give dem et skud for real, f.eks. den "Inglourious Basterds"-inspirerede "14 Fists of MacClusky" eller western-tv-pilotepisoden til "Lancer".

Når det så er sagt, tager Tarantino nogle halvunderlige valg. Engang imellem kommer der en fortællerstemme, der giver noget bonusinfo til publikum, og den er især meget tilstedeværende lidt over halvvejs inde i filmen. Der kommer nogle gode jokes ud af det - f.eks. flere af Daltons falske film - men det føles bare, som om Tarantino giver os en masse information, han ikke kunne arbejde organisk ind i plottet. Stemmen er heller ikke konsistent nok til stede i filmen til, at den føles naturlig - til at starte med troede jeg, at det var Booth, der fortalte, hvad der virkelig foregik bag facaden, men det er det åbenlyst ikke. Derudover leger Tarantino virkelig med den rigtige historie om Charles Mansons kult og mordet på Sharon Tate. Tate - spillet af Margot Robbie - får vi lejlighedsvis indblik i, og Manson-mordet inspirerer filmens klimaks. Klimakset er 15-20 minutter af det mest sindssyge og fantastiske, jeg længe har set, og jeg nød hvert sekund for, hvor absurd det hele var. Slutningen er dog meget underlig, hvis man faktisk kender til den rigtige historie om Manson og Tate. Til at starte med synes jeg, slutningen var mærkelig og lidt disrespektfuld, men den gav hurtigt mening for mig. Slutningen viser, at Tarantino føler sig så godt til rette i slut-60'ernes Hollywood, at han ikke er bundet af ægte begivenheder. I stedet kan han bruge miljøet og personerne til at fortælle den historie - eller det eventyr - HAN gerne vil fortælle, og det beundrer jeg ham virkelig for.

"Once Upon a Time in Hollywood" er helt klart blandt Tarantinos bedste film. Det er uden tvivl den sjoveste, og den beviser, at man ikke behøver masser af action og handling for at lave en dybt underholdende film. Tag klart og se den!

ole

Godt du har fået noget ud af filmen, men da jeg så den og er stor fan af tarrinto forlod flere filmen i bar kedsomhed og jeg selv var ved at falde i søvn. For mig er det absolut mega kedelig og gik de fra skuffet. En dokumentarfilm som kræver en vis alder for at kunne se

Connyuser/183267

Ligegyldig amerikansk filmhistorie leveret som kulisse. Blændende dygtige skuespillere i Leonardo og Brad, derfor får filmen en stjerne. De sidste 10 min. af filmen sker der endelig noget, men resten af filmen er kedeligt, serveret med langtrukken langtrukkenhed. Upassende at Sharon Tate er med i så gabende en møg scene, hvor hun sidder i en biograf og ser en film med sig selv. Hvorfor er hun i det hele taget med i filmen? Det giver ingen mening? Hun blev som højgravid myrdet af sindsyge Charles Manson og hans endnu mere sindsyge disciple, men denne del af historien er udeladt (og heldigvis for det). Denne film kunne været blevet atter et Tarantino kunstværk, da mange af sidehistorierne i sig selv er historisk korrekte og langt mere spændende end denne film. Øv øv øv for 3 lange kedelige timer..

Antaeus

Filmen giver et fint tilbageblik med fremragende og smukke billeder, musik og referencer fra tiden. Vi får også super godt skuespil fra især Brad Pitt og Leonardo DiCaprio. Plottet og selve fortællingen er desværre ret svagt og jeg føler ikke jeg får en hel fortælling og en egentlig handling og formål med en masse af karakterne.

Der hvor filmen virkelig stråler udover selve tidsbilledet er de voldelige scener som for mig også var super sjove, hvor der som sædvanligvis gives hele repertoiret og når det så er fedt så gives der lige lidt ekstra, men desværre er der ikke nok af disse øjeblikke og sammenhæng i filmen til at skabe en fremragende film.

Karaktermæssigt er jeg omkring 3-4 stykker. Tiden gik hurtigt og jeg var underholdt så jeg runder op selv om jeg helst ville give 3,5.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.