Cookie- og Privatlivspolitik
Trods salgsrekord: Spider-Man er på vej ud af Marvels filmunivers

Trods salgsrekord: Spider-Man er på vej ud af Marvels filmunivers

Disney og Sony skal skilles

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

Tidligere på ugen blev Spider-Man: Far From Home filmselskabet Sony Pictures' største salgssucces, da filmen overgik Bond-filmen Skyfall og indspillede 1,109 mia. dollars på verdensplan.

Succesen skal nok delvist findes i partnerskabet med Disney-ejede Marvel Studios, da filmen tog afsæt i Avengers: Endgame, der i år blev den bedst sælgende film nogensinde. Men nu er parløbet mellem de to Hollywood-giganter med stor sandsynlighed nået til en ende.

Ifølge Variety er årsagen, som i så mange andre situationer her i livet, penge. Disney og Sony har ikke kunnet finde frem til en aftale om, hvordan fremtidige Spider-Man-film skulle finansieres.

Disney ønskede en 50/50-deling af udgifterne, mens deres værdifulde og travle producer, Kevin Feige, beholder sin konsulterende rolle. Sony vil i stedet fastholde den nuværende aftale, hvor Marvel får 5 % af den først tjente dollar og samtlige merchandise-indtægter.

Uden en aftale mellem selskaberne vil Feige blive fjernet fra kommende Spider-Man-film, hvilket ifølge kilder vil betyde, at edderkoppemanden ikke længere vil optræde i MCU, altså over for de øvrige Avengers og andre Marvel-superhelte.

For fans af Marvels univers er det i særdeleshed dårlige nyheder, da vi netop havde vænnet os til at se superhelten over for andre karakterer, og Tom Hollands præstation som Peter Parker er blevet hyldet af kritikere og publikum.

For Sony er det også dårlige nyheder, da filmselskabet har haft svært ved at håndtere helten uden Feiges overblik og de øvrige tråde til MCU. Deres seneste film uden superproduceren, The Amazing Spider-Man 2, solgte over 300 mio. dollars FÆRRE end 'Far From Home'.

Sony er altså umiddelbart dem, der har mest at tabe, og deres officielle udtalelse understreger dette:

- Vi er skuffede, men respekterer Disneys ønske om ikke at have ham [Kevin Feige, red.] som ledende producer på vores næste live action Spider-Man-film.

Spider-Man: Far From Home kan stadig ses i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Horsi

Det vil aldrig ske. Disney vil få for stor monopol hvis de forsøger at købe Sony. Forskellige monopol institutioner i verden vil blokere det.

Wayne

ærlig talt heller ikke at de ville købe Fox - så det tror jeg ikke stopper dem.

Horsi

Fox var ved at spænde buen, men det gik. Men hvis de prøver med Sony vil der blive sagt nej og så har de spildt penge.

Horsi

Dit kæmpe (her er en lang række bandeord censureret ud som betstem ikke gør sig kønt på skrift).

Anders

Det her er fandme en sørgelig sørgelig nyhed:(
Jo, jeg tænker egentlig godt at fremtidige spiderman film vil kunne løftes, uden at være indblandet i MCU, men for fanden hvor er det stadig trist, for som helhed er det bare så sindsygt meget bedre.

Men lad os nu se hvad der sker. Sony kommer til at få så meget negativ omtale over denne beslutning. Det er der ingen tvivl om.

Anders

Jacob

Det er det værst tænkelige der kunne ske, og hvorfor fortsætte med en Spider-Man fra et univers, som man nu ikke længere er en del af? Sony har fået en fin start med deres SUMC begyndende med Venom, i hvert fald kommercielt, men det bliver så mærkeligt at Tom Holland ikke længere er med i MCU. Det er alligevel Disney og Marvel Studios som har fået vendt skuden for Sony efter tre dårlige film med netsvingeren, så på den måde er det vel ikke underligt at man kræver en større del af kagen. Into the Spider-Verse er jo en del af SUMC, så det er måske vejen til at få Spider-Man ind i deres eget univers, men jeg tror at det bliver Sony der i sidste ende står tilbage som taberen, for den opgave har de bevist de ikke kan løfte selv. Og er Spider-Man først med i SUMC, så nægter jeg at tro Kevin Feige vil ham tilbage engang i fremtiden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

2 dage siden
Jesper

But whyyyy ???!!!! :-S

3 dage siden
Stine Teglgaard
Ja!

Min personlige er:

1: There Will Be Blood
2:Phantom Thread
3:The Master
4: Magnolia
5: Boogie Nights

4 dage siden
Bjarke Friis Kristensen

Det er jeg ikke klar over var tilfældet. Vi har nu slettet kommentaren, da vi netop ikke vil hylde den slags. Mange tak / Mvh. Bjarke, kino.dk

4 dage siden
Camie

Hej Bjarke
Er Kino.dk nu begyndt at belønne SEO?

4 dage siden

Aktive debatter