Cookie- og Privatlivspolitik

Little Women

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen, der er et romantisk drama, veksler mellem en varm, munter og sorgfuld stemning. Hovedkaraktererne indgår i muntre og varme familie- og kærlighedsrelationer. Endvidere har filmen en positiv forløsning til slut. Der er imidlertid også scener med alvorlig sygdom, mennesker i sorg, skænderier og en ulykke. I en scene falder en person igennem isen, men reddes. I flere scener ses en alvorligt syg person og hendes familie, der er kede af det. Men de triste og let dramatiske situationer er ikke udpenslede. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
04.06.2020
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Little Women
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Dramaet 'Little Women' er den syvende filmatisering af Louisa May Alcotts klassiske roman (på dansk 'Pigebørn').

Den toneangivende instruktør Greta Gerwig (Lady Bird) står bag, og rollelisten bugner af tidens hotteste unge stjerner, Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson og Timothée Chalamet. 

Udover den nye generation ses også garvede navne som Meryl Streep og Laura Dern i større roller.

Historien følger de fire March-søstres opvækst i tiden omkring den amerikanske borgerkrig, hvor deres far gør tjeneste, mens moderen er hos dem.

Meg, Jo, Beth og Amy er alle passionerede, kunstneriske og vidt forskellige. Alligevel er søstrene tæt knyttet af et unikt sammenhold - og ikke mindst af et brændende behov for at leve livet som individer i en mandsdomineret verden. 

Den seneste filmatisering af 'Little Women' udkom i 1994 med Susan Sarandon, Winona Ryder og Christian Bale.

'Little Women' var nomineret til seks Oscars, heriblandt Bedste film, og modtog prisen for Bedste kostumer.

Hvis du er medlem af Biografklub Danmark, skal du reservere billetten i stedet for at købe. Du fremviser din rabatkupon i biografen, når du henter billetten. Når du bestiller til Nordisk Film Biografer, kan du indtaste koden fra rabatkuponen direkte, når du køber billetten på kino.dk.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (127 votes)
4.5
5.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Film som 'Little Women' er grunden til, at biograferne altid vil triumfere over alskens streamingtjenester. En smuk og pulserende verden af drømme, der lever, opløfter og omfavner, som kun en film kan." (Stephanie Caruana)

 • Filmland P1

  "... [filmens] begejstring for livets storslåede muligheder er stærkt smittende." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "Der er noget friskt og ubesværet over Greta Gerwigs Little Women, som er så umådelig svært at stå for." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "'Little Women' er en af den slags historier, der trodser tid og generationer, og med Gerwigs udgave har den fået relevans på ny." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... romanen fra 1868 stadig rummer en trist aktualitet om det forhindringsløb, som kvindelivet ofte kan synes at være. I hvert fald hvis det vil en anden vej, end traditionerne foreskriver." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Det er en fremragende filmatisering. Varm, vred, romantisk, solidarisk og aldrig tilfreds med stilfærdig accept eller resignation. Det er 'Little Women' for det 21. århundrede. Louisa May Alcott ville nyde fortællingens sødme og smile." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ida

Jeg har de sidste 3-4 måneder været utrolig bitter over, at vi i Danmark skal vente helt til den 26. marts... alle andre lande har premiere senest start februar, men vi skal vente til slut marts. Det må jo være en joke. Jeg tager til Sverige og ser den, fordi det her gider jeg ikke. Det er mit liv simpelhen for kort til.

sabinauser/757884

DANMARK HVORFOR skal i ALTID skubbe film så langt ud i fremtiden som muligt??!
Den her film passer perfekt til jul - ALLE andre lande får den i December men I skubber den til MARTS???? HVad sker der for jer?? Til den tid er den ude på blue ray i resten af verdenen... TAG JER NU SAMMEN OG GIV OS FILM I TIDE!

Clarauser/162099

Hvorfor først i Marts når den allerede er ude i Sverige i December???? :(

Bjarne

Filmen "Little Women" er en af 10 film i Biografklub Danmarks program for 2019-2020. Filmene har alle deres egen periode i løbet af året, så de derved ikke vises oven i hinanden.
Jeg tror, at der er blevet tænkt over hvilken rækkefølge der var den bedste :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.