Cookie- og Privatlivspolitik

Claire Darling

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
25.07.2019
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La dernière folie de Claire Darling
|

Den franske film 'Claire Darling' handler om kvinden Claire, som vågner op en dag og beslutter sig for at leve sin sidste dag.

Claire bor i den lille by Verderonne, hvor hun tømmer hele sit hus fuldstændigt for at sælge sine ejendele på et loppemarked. Dette vanvid får hendes datter Mary tilbage til byen, selvom Claire ikke har set hende i 20 år. 

'Claire Darling' har en legendatisk skuespillerinde i titelrollen, nemlig Catherine Deneuve, der med en lang karriere bag sig har værker som Dagens skønhed, Pigen med paraplyerne og Dancer in the Dark.

I rollen som hendes datter i filmen ses Chiara Mastroianni, der er barn af Deneuve og en anden filmlegende, Marcello Mastroianni.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
4.5
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Claire Darling' er dybere end den ser ud til i al sin franske sommersødme. Slutningen er fængende. Og det er sådan en fransk film, som man bør tage sin mor med ind at se, mens man kan." (Stephanie Caruana)

 • BT

  "Det handler om minder - både de gode og de dårlige. Det er alt sammen godt nok, men ikke særligt mindeværdigt." (Morten Vejlgaard Just)

 • Jyllands-Posten

  "... figuren er meget svagt optegnet, så trods Deneuves fremragende spil, forbliver det vanskeligt helt at finde ud af, hvad Julie Bertuccelli præcist har villet med sin filmatisering af Linda Rutlegdes roman ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... med sit personlige billedsprog og sit eksistentielle anliggende appellerer 'Claire Darling' jo direkte til os, der selv stadig hyppigere tænker på ophørsudsalget - eller trænger til et vink med en vognstang i den retning." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Bertuccelli har optaget filmen i sin bedstemors hus i Verderonne. Det er mere end en metatekstuel krølle. For instruktøren, der er på besøg i sin barndom, bliver 'Claire Darling' et eksistentielt anliggende. Det er klassisk, karakterdreven filmkunst." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line

Der sker mange ting under overfladen, relationen mellem mor og datter, men jeg savner dybde på trods af en solid historie. Den er lidt langtrukken, hver akt rundes pænt af med at afsløre noget nyt om karaktererne. Moren beslutter dig for, at hendes sidste dag er kommet.
Det er nogle ømme scener mellem mor og datter, der begge hjemsøges af fortiden. Og man kommer tættere på, hvorfor de ikke har set hinanden i 20 år. Det handler om hukommelse, ejendele, skyld og det at kunne give slip på fortiden.
Mange spørgsmål stilles gennem filmen, hvilket giver lidt "action", hvad skete der mellem mor og datter? Hvad skete der med Claires søn? Hvad skete der med ringen de skændes om? Har Alzheimers overtaget Claire?
Filmen er klippet utrolig flot, og det er generelt nogle flotte scener.

Jeg var inde og se filmen med en gruppe veninder, som alle er kanin-hoppere, lidt kaninskøre og shopper for meget til vores kaniner på www.kaninbutikken.dk ;-). Blandt os var der blandede holdninger til filmen.

Charlotte

Ikke særlig interessant og langtrukken. Den kunne jeg sagtens have undværet

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.