Cookie- og Privatlivspolitik

Tolkien

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tolkien
|

Det biografisk drama 'Tolkien' handler om forfatteren John Ronald Reuel Tolkien, som bedst er kendt for at have skrevet bøgerne bag Ringenes Herre-triologien.

Forfatteren blev født i 1892 og døde i 1973, hvor imellem han arbejdede som professor på Oxford, og desuden kæmpede i Første Verdenskrig. Tolkiens eget liv menes at have formet ham som skribent.

J. J. R. Tolkien spilles af Nicholas Hoult, der er kendt fra bl.a. X-Men-filmene. Filmen fokuserer på de skelsættende år på universitetet over årene i skyttegravene til livet som inspirerende Oxford-professor og nær ven med Narnia-forfatteren C.S. Lewis. 

'Tolkien' er ikke planlagt til regulær biografpremiere i Danmark.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (25 votes)
5.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oszar

"Tolkien" er en interessant biografi film, der meget veludført, giver et interessant kendskab til forfatteren.

Plottet i filmen er for det første meget velskrevet, og det hele hænger sammen.
Filmen har også nogle gode temaer, så plottet er rigtig godt.

Udover det så er filmen til at finde rundt i.
Dog så synes jeg, at man skal have noget kendskab til Tolkiens universer og første verdenskrig, ellers tror jeg ikke, at man får det samme ud af filmen, som man ellers ville have kunnet.
Det er ærgerligt, men jeg vil stadig tro at man sagtens kan følge med, selvom man ikke har kendskab til det ovenstående.

Filmen er også flere steder visuelt flot og der er en masse flotte magiske fantasy scener, men der er næsten for mange af dem. Jeg tror også, at hvis man ikke kender til Tolkiens universer kan nogle scener i filmen virke forvirrende, fordi de scener kan være svære at forstå og det er også ærgeligt.

Men filmen bliver ikke langtrukken på noget tidspunkt bl.a. fordi filmen har et passende fortælle tempo, der skifter undervejs i filmen.

Det sidste jeg vil nævne er, at skuespillet er meget troværdigt fra alle skuespillernes side eksempelvis gør Nicholas Hoult, som J.R.R. Tolkien, det rigtig godt.

Så "Tolkien" er en rigtig god biografi film, og jeg anbefaler den meget. Dog så er der nogle få ting i filmen jeg synes der kunne have været bedre. Så det er ikke en perfekt film, men en virkelig god en.

Andersuser/37218

Det var en god oplevelse og med baggrund i Hobitten og Ringenes Herre gav filmen god mening. Flotte billeder og en fantasifuld visning af Tolkiens drømme og mareridt. håber den kommer på en platform så flere får glæde af denne smukke historiefortælling.

Sørenuser/535106

Sjældent har jeg oplevet noget så langtrukkent.
Jeg var ved at gå, men det regnede.

Maikenuser/99736

Det er hans liv ikke en af hans historier... Troede du der ville være drager?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.