Cookie- og Privatlivspolitik

Løvernes konge

Tilladt for børn over 11 år
Det er en eventyrlig filmfortælling, der handler om kampen imellem "det gode" og "det onde". Den indeholder mange dramatiske scener med voldsomme opgør, forfølgelser og slåskampe, hvor hovedkarakteren er i livsfare og er bange. I en lang sekvens bliver hovedkarakteren lokket ud i en farefuld flugt, hvor han er i alvorlig livsfare, hvor hans far bliver dræbt, og hvor han efterlades livsløs og alene ude i ørkenen. Sekvensen formidles med kraftige ildevarslende virkemidler på både billed- og lydside. Filmen indeholder samtidig mange humoristiske og romantiske scener, der fungerer som pusterum i opgørene. Hovedkarakteren er handlekraftig og får meget hjælp af flere søde og sjove figurer. Filmen har yderligere en positiv forløsning. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
17.07.2019
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lion King
|
Versioner: se alle
3D - eng. tale, 2D - eng. tale, 3D - dansk tale, 2D - dansk tale, IMAX 3D - eng. tale, IMAX 3D - dansk tale, 4DX 3D - eng. tale, 4DX 2D - dansk tale, Babybio 2D - eng. tale, Babybio 2D - dansk tale, Seniorbio 2D - eng. tale
|

Filmen 'Løvernes konge' (The Lion King) er en live-action-genindspilning af Disneys populære tegnefilm Løvernes konge, der solgte over 1 mio. biografbilletter i 1994.

Løveungen Simba bliver kørt i stilling til at overtage pladsen som dyrenes konge af sin far, Mufasa. Livet ligger for den unge løves poter, men alt bliver vendt på hovedet, da farbroren Scar myrder kongen for selv at træde i hans sted og sender Simba væk med sin fars død på samvittigheden.

Forladt og uden retning bliver Simba mødt med en helt anderledes fri tankegang, da han render ind i vortesvinet Pumba og surikaten Timon. Men fortiden indhenter Simba, og snart må han vende tilbage for at tage sin plads som den retmæssige konge.

'Løvernes konge' er en af Disneys mest elskede tegnefilm, der balancerer mellem det alvorlige Hamlet-inspirerede plot og de sjove, familievenlige karakterer og sange. Man kan bl.a. høre 'Hakuna Matata', 'Circle of Life' og ikke mindst 'Can You Feel the Love Tonight', fremført af Beyoncé og Donald Glover.

Jon Favreau, der stod bag Junglebogen, instruerer filmen, der gør brug af topmoderne computerteknologi til at skabe dyrene så livagtigt som muligt.

'Løvernes konge' vises både med originale stemmer og dansk tale. (copyright: kino.dk)

OBS: Filmen er tilladt for børn over 11 år.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (521 votes)
4.8
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] det er svært at forlade biografsalen uden at være opløftet på både naturens og tegnefilmens vegne." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "Jagten på realisme har dræbt fantasien og de store følelser, som ægte dyr ikke ejer. Eller det, der ligner ægte dyr. For den nye 'Løvernes konge' er bestemt en milepæl for computer-effekter." (Morten Vejlgaard Just)

 • Filmland P1

  "Men det fremstår mere som et fantasiforladt plagiat eller en paint by numbers-malebog end en hyldest." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "Disney og Favreau gør egentligt ikke noget særligt for at få os til at se deres store epos med nye briller. Men de minder os dog om, at dyr ikke har Bambi-øjne." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Jyllands-Posten

  "Der tabes både følelser og originalitet, når Disneys kopimaskine skaber fotorealistiske løveanimationer i verdensklasse." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Men for mit vedkommende kan Disneys nye konvertering af tegnefilm til skinbarlig computervirkelighed sammenfattes ret kort med disse ord: Goddag teknologi, farvel magi." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er formidabelt flot lavet og sjovt at se, hvordan 'Løvernes konge' kunne se ud, hvis man kunne få rigtige dyr til at spille skuespil." (Emil Rohtstein Christensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Må skrive originalen er bedst, trods det at dyr ser mere virkelighedstro ud mangler der den følelsesmæssige del som ikke tydeligt kommer til udtryk som i den originale.

Der var et par rigtig gode sange iblandt ikke alle men nogen dem må jeg så lige tjek op på.

Dog fik filmen tanker frem som hvad gør vi ved de dyr som har mindre og mindre plads der hvor de høre til!

Da der ikke kan gives halve så må det blive 3 stjerne .

Moviemaniac.dk

Første scene. 10 sekunder inde i Løvernes Konge 2019, rejser hårene på armene sig på undertegnede. Præcist som i den gamle film. Det er gåsehudsfremkaldende, smukt og rørende.

Den kopierer alt fra 94-versionen til punkt og prikke, både når det drejer sig om de ikoniske billeder, mindeværdige replikker og de mange sange.
Det er billige tricks, men det er effektfuldt.

Kopieringen fortsætter efterfølgende. Hele filmen igennem. Det føles bare som en forlænget version af tegnefilmen, som dog er blevet transformeret til et langt afsnit af “Our Planet”, dog uden David Attenborough til at navigere os rundt i løjerne.

Attenboroughs beroligende ryst er heller ikke nødvendig i Løvernes Konge her i 2019. For vi ved jo alle hvordan det kommer til at foregår. Om den møgforkælede løve, der meget snart skal være majestæt. Men først skal han lige miste sin far og lære at sige hakuna matata, inden han indser, at han må og skal vinde over sin modbydelige onkel, før han til sidst kan brøle på kongesletten og forstå hvad livets store kredsløb egentlig er.

Læs resten af min anmeldelse på min hjemmeside :)

maj-br

Vores familie elsker disney film, og har ventet med længsel på denne genindspilling.
Den var både god og lidt kedelig, vi fik ikke benene slået helt væk under os :-(
Dejlig musik, meget fine smukke scener med dyrene.
Bliver nok også en film vi må eje når den udkommer.

Spidermanuser/166287

Dejlig film, selvom jeg kender historien så var jeg underholdt

Nina

Tegnefilmen har stadig førstepladsen, den er en del af barndommen for mig. Men den nye animationsfilm, lever virkelig op til forventningerne og overrasker, selvfølgelig kan man ikke lave det samme 100% igen, den er meget levende og stemmerne (på engelsk tale) stemmer virkelig godt overens med mimikken på de elskede figurer. Næsten en top plads skal den have. Se den originale, før man ser denne, så man kender historien.

louise

Så flot,lavet.Alle pengene værd

JohnMadsen

Så blev man lige taget tilbage til barndommen på den bedst mulige måde. Holder sig tro til den originale, men byder på meget meget mere

Krizzel

:)

Mickey

Det her er efterhånden en klassiker: Man bruger alt krudt på effekterne, og så skider man historien ud som en slatten lort (host host Avatar.)
At Jon Favreau bare vælger, nærmest scene-for-scene, at gengive den originale film... det er simpelthen for dovent! Disney har det med at lade effekterne tale, og folk sluger det jo råt, så helt gal er den økonomiske strategi selvfølgelig ikke ;) Men jeg mener nu alligevel, at hvis man ikke tilfører filmen mere nyt end effekterne, så skal man bare ikke lave den. Jeg følte mig slet ikke investeret i historien denne gang. Da Mufasa døde i den originale, der sad jeg med tåre i øjnene. Dét gjorde jeg ikke denne gang. Charmen og følelserne var simpelthen forsvundet i dette remake, som den også har været det ved de andre genindspilninger.
Havde egentlig givet den én stjerner, men jeg blev dog godt underholdt af Seth Rogen og Billy Eichner, hvilket er grunden til den får TO stjerne istedet

Atrice

Filmen er jo vildt flot lavet og især åbningsscenen blæste mig fuldstændig bagover, hvor var det dog smukt lavet. Historien kender man jo, omend den er blevet lidt mere "realistisk" selvfølgelig end den gamle, så ville ikke tage helt små børn ind og se den. Der er nogle scener, børn ville finde ret skræmmende. Men som voksen er det jo helt fint. Elskede Timon og Pumba især, de var lavet og spillet rigtig godt, både med nye og gamle jokes.

En skuffelse derimod, var Scar - det er svært at følge efter Jeremy Irons' Scar og jeg ville så gerne have kunnet lide min yndlingskarakter i denne version, men det var bare ikke det samme. Og "Be Prepared" sangen virkede slet ikke så storslået i denne version.

Men ellers en fantastisk flot film og utrolig godt lavet, alt er jo ellers som det skal være i genindspilningen af min yndlings-tegnefilm :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.