Cookie- og Privatlivspolitik

Løvernes konge

Tilladt for børn over 11 år
Det er en eventyrlig filmfortælling, der handler om kampen imellem "det gode" og "det onde". Den indeholder mange dramatiske scener med voldsomme opgør, forfølgelser og slåskampe, hvor hovedkarakteren er i livsfare og er bange. I en lang sekvens bliver hovedkarakteren lokket ud i en farefuld flugt, hvor han er i alvorlig livsfare, hvor hans far bliver dræbt, og hvor han efterlades livsløs og alene ude i ørkenen. Sekvensen formidles med kraftige ildevarslende virkemidler på både billed- og lydside. Filmen indeholder samtidig mange humoristiske og romantiske scener, der fungerer som pusterum i opgørene. Hovedkarakteren er handlekraftig og får meget hjælp af flere søde og sjove figurer. Filmen har yderligere en positiv forløsning. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
17.07.2019
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lion King
|
Versioner: se alle
3D - eng. tale, 2D - eng. tale, 3D - dansk tale, 2D - dansk tale, IMAX 3D - eng. tale, IMAX 3D - dansk tale, 4DX 3D - eng. tale, 4DX 2D - dansk tale, Babybio 2D - eng. tale, Babybio 2D - dansk tale, Seniorbio 2D - eng. tale
|

Filmen 'Løvernes konge' (The Lion King) er en live-action-genindspilning af Disneys populære tegnefilm Løvernes konge, der solgte over 1 mio. biografbilletter i 1994.

Løveungen Simba bliver kørt i stilling til at overtage pladsen som dyrenes konge af sin far, Mufasa. Livet ligger for den unge løves poter, men alt bliver vendt på hovedet, da farbroren Scar myrder kongen for selv at træde i hans sted og sender Simba væk med sin fars død på samvittigheden.

Forladt og uden retning bliver Simba mødt med en helt anderledes fri tankegang, da han render ind i vortesvinet Pumba og surikaten Timon. Men fortiden indhenter Simba, og snart må han vende tilbage for at tage sin plads som den retmæssige konge.

'Løvernes konge' er en af Disneys mest elskede tegnefilm, der balancerer mellem det alvorlige Hamlet-inspirerede plot og de sjove, familievenlige karakterer og sange. Man kan bl.a. høre 'Hakuna Matata', 'Circle of Life' og ikke mindst 'Can You Feel the Love Tonight', fremført af Beyoncé og Donald Glover.

Jon Favreau, der stod bag Junglebogen, instruerer filmen, der gør brug af topmoderne computerteknologi til at skabe dyrene så livagtigt som muligt.

'Løvernes konge' vises både med originale stemmer og dansk tale. (copyright: kino.dk)

OBS: Filmen er tilladt for børn over 11 år.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (517 votes)
4.8
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] det er svært at forlade biografsalen uden at være opløftet på både naturens og tegnefilmens vegne." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "Jagten på realisme har dræbt fantasien og de store følelser, som ægte dyr ikke ejer. Eller det, der ligner ægte dyr. For den nye 'Løvernes konge' er bestemt en milepæl for computer-effekter." (Morten Vejlgaard Just)

 • Filmland P1

  "Men det fremstår mere som et fantasiforladt plagiat eller en paint by numbers-malebog end en hyldest." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "Disney og Favreau gør egentligt ikke noget særligt for at få os til at se deres store epos med nye briller. Men de minder os dog om, at dyr ikke har Bambi-øjne." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Jyllands-Posten

  "Der tabes både følelser og originalitet, når Disneys kopimaskine skaber fotorealistiske løveanimationer i verdensklasse." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Men for mit vedkommende kan Disneys nye konvertering af tegnefilm til skinbarlig computervirkelighed sammenfattes ret kort med disse ord: Goddag teknologi, farvel magi." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er formidabelt flot lavet og sjovt at se, hvordan 'Løvernes konge' kunne se ud, hvis man kunne få rigtige dyr til at spille skuespil." (Emil Rohtstein Christensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
KES

Jeg elsker at der nu findes to versioner af min yndlingsfilm.

Kan tydelig huske da en 11-årig mig, var inde og se originalen i 1994. Er utroligt glad for at denne Løvernes Konge holder sig originalen, bare med nogle ændringer her og der. Kan virkelig også lide at den er mere mørk og dyster end tegnefilmen. Den er smuk, rørende, trist og sjovt og mangler slet ikke magien fra tegnefilmen. Se den med friske øjne :)

Vil anbefale at se den på engelsk.
Ingen kan slå James Earl Jones som Mufasa!

Henrikuser/301481

Verdens bedste start på en film!!!!!
Det er rigtig god...SE DEN :-)

Valentin

Simba dør:-)

ZINTHER

Mine børn synes denne var bedre, men personligt synes jeg stadig tegnefilmen leverer følelserne meget bedre.

Thomas

Nu har jeg så fået set den nye version af den fantastiske tegnefilm, Løvernes konge. Tegnefilmen med det bedste musik og bedste tegnede persongalleri.
Og samtidig tegnefilmen med de stærkeste og mest rørende scener.
Derfor skulle den nye Løvernes konge opleves i biografen.

Jeg havde ikke forventet at filmen ville overgå den originale. Og det gjorde den heller ikke. Kun på det visuelle punkt.
Løvernes konge fra 2019 er fantastisk flot lige fra åbningsscenen med “Circle of life” hvor hele savannens dyreliv viser sig i nogle meget livagtige billeder for at bøje sig for Simba, til slutscenen hvor han indtager tronen.
Det er sjovt at se hvordan Løvernes konge ser ud i en version med næsten rigtige dyr. Og nostalgien er der også da man kan genkende rigtig mange scener fra tegnefilmen.

Men jeg kan nu stadig bedre lide de tegnede versioner af Simba og resten af savanne-livet da de var mere charmerende og havde et mere menneskeligt udtryk i forhold til her hvor karaktererne ligner rigtige dyr som spiller skuespil.
Det er stadig imponerende men ikke det samme.

Løvernes konge fra 2019 får 4,5 stjerner.
Tegnefilmen får 6 stjerner.

maiuser/505959

Det er en anderledes oplevelse end tegnefilmen.Synes de er en oplevelse på hver deres måde. Virkelig god humor, sangene lidt dårligere og ikke så helstøbte som i tegnefilmen.Så den i 2D med engelsk tale.Vær opmærksom på det ikke er en af dem med dansk tale.Det ville ødelægge filmen totalt efter min mening.Fatter iøvrigt ikke målgruppen for dansk tale,da filmen jo er uegnet for børn under 11. Vil nok synes man kan se den fra 7 års alder iøvrigt.

Rikkeuser/744254

Flot flot flot film! Tro til den originale.
Anbefales ikke til de helt små

Maggie Smith

Jeg havde egentlig ikke helt lyst til, at se denne film. Jeg har set et par af de nyere Disney film, hvor man skaber de gamle om til nyere versioner rent teknisk etc. Jeg har ikke set Løvernes Konge siden, at jeg var helt lille - og det er minimum 17 år siden, at jeg har set den sidst. Jeg blev overtalt af en god ven til, at tage med og se den og det fortryder jeg ikke.

Da filmen starter og Circle of Life afspilles, mærker jeg gåsehud og tårer der presser sig på. Jeg blev revet med til min barndom. Det var vidunderligt og det var smukt, og enormt rørende. Jeg mangler simpelthen ord.

Filmen er visuelt fantastisk smuk, skuespillet er vidunderligt og musikken som er fornyet (Kunne også have fortsat med Sir Elton - som jeg stadig synes er bedst) Men det var faktisk sindssygt godt også. Grinene er store med Seth Rogen som Pumba, James Earl Jones er også vidunderlig som Mufasa. Det er i det hele taget en vanvittig flot film, og jeg kan ikke sætte fingrene på noget. Enormt veludført og enormt rørende.

Jeg takker med 6 stjerner. Vanvittigt!

Katrine

Har netop set Lion King i 4DX og 3D - det kan varmt anbefales! En vildere biograf-oplevelse findes ikke med bevægelige sæder, vandsprøjt, vindpust, sæbebobler og røg i salen - og alt sammen i takt til filmens scener, så det passede til både stemning og figurernes bevægelser! Derudover en enormt flot film og samtidigt enormt sjov og rørende! Jeg vil give mine varmeste anbefalinger til denne film.

Jesper

Hvor har du ret :)

Filmen er så gennemført flot og er (måske) bedre end originalen :) ?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.