Cookie- og Privatlivspolitik

Smagen af Toscana

Tilladt for alle
Det vurderes, at filmen ikke indeholder elementer, som kan virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
04.07.2019
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Quanto basta
|

Komedien 'Smagen af Toscana' handler om en af Italiens mest anerkendte køkkenchefer, Arturo, som kæmper med et heftigt temperament.

Efter et kort fængselsophold, som følge af sin manglende selvkontrol, bliver Arturo idømt samfundstjeneste, som han skal afsone på en skole for teenagere med asperger. 

Her møder han den unge mand Guido, som husker hver eneste ingrediens i hver en opskrift. I begyndelsen betragter Arturo arbejdet med de unge som en belastning, men Guidos entusiasme for mad tænder en gnist i den ældre mentor.

Arturo udskyder derfor sin flytning til Milano, hvor han ellers skal kokkerere på en fornem restaurant, for at tage med Guido til en prestigefyldt madkonkurrence. 

Mens Arturo bliver nødt til at konfrontere sin fortid, og Guido oplever presset fra konkurrencen, udvikler de to et oprigtigt venskab - deres menneskelige forskelligheder til trods.

Umage venskaber som dette kan også ses i andre film som Green Book, De urørlige og This Crazy Heart.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.7
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "Det umage venskab mellem den bryske Arturo og den kejtede Guido er ganske rørende, Aspergers syndrom bliver aldrig brugt som en gimmick, og så emmer filmen af kærlighed til mad" (Thomas Brunstrøm)

  • Jyllands-Posten

    "Det er vanskeligt at se, hvad Falaschi har villet med sin film, der fremstår bedst, når det er billederne af det evigt smukke Toscana, der taler." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Det er 'Rain Man' for foodies fortalt uden knaster, og var det ikke for humoren i Vinicio Marchionis rasende udfald som tværfjæset Arturo, ville man brække sig over den vamle velsmag." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christian

Filmen er en smule flad i selve plottet, men den er super smukt filmet, og tager sted i flotte omgivelser som minder mig om cykling og Giro d'Italia.

Jeg vil gerne anbefale filmen til folk, som har lyst til at se en smuk og hyggelig film!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.