Cookie- og Privatlivspolitik

De frivillige

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk grundstemning, men indeholder også scener med voldeligt og seksuelt indhold. I en scene udsættes hovedkarakteren for et brutalt overfald med spark. I en anden scene bliver en person overfaldet og ligger livløs tilbage. I to scener ses en mand onanere og et par have sex. Scenerne med vold og sex er imidlertid ikke udpenslede. Endvidere er filmen gennemgående humoristisk fortalt. Det vurderes, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7 til 11 år. Den får derfor en 11års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
13.06.2019
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
De frivillige
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, Strikkebio, Seniorbio, DoaS
|

Filmen 'De frivillige' er et dansk komedie-drama med Anders Matthesen og Jacob Lohmann.

Finansmanden og jetsetteren Markus Føns varetægtsfængsles for økonomisk svindel, men efter et brutalt overfald vælger han at gå i frivillig isolation sammen med de svageste indsatte.

Her eksisterer et hieraki ledet af Niels - fængselskorets selvudnævnte leder. Markus opdager hurtigt, at vejen til det nemme liv på isolationsafdelingen går gennem netop koret, men Niels er ikke klar til at dele magten med nogen. 

'De frivillige' er instrueret af Frederikke Aspöck (Rosita), og er et sorthumoristisk drama om magt, skyld og sammenhold i et fængsel, hvor det at holde takten kan gøre en forskel. 

Matthesen spiller korlederen Niels over for Lohmanns udspekulerede finanssvindler, mens Søren Malling, Anders Brink Madsen og Christopher Læssø også er på rollelisten (Copyright: kino.dk).

Stream 'De frivillige' på Blockbuster.dk nu:

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (443 votes)
4
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... filmen er en rigt udstyret palet af karakterer, hvor selv en ultrakort scene med en fange, der krummer ryg mod verden på sin briks, rummer et glimt af en fuldbyrdet livstragedie." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Anders Matthesen imponerer som den emsige regelrytter Niels, der på én gang er røvirriterende, men også på sin vis ynkelig og mærkværdigt elskværdig." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "... alt i alt en ganske vellykket lille film med noget interessant på hjerte, der dog først og fremmest skal ses for Lohmanns og Matthesens præstationer. Især sidstnævnte er et studie i kombinationen af det tragiske og det komiske. Er der noget, den mand ikke kan?" (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "På overfladen ligner den en klassisk dansk folkekomedie. Men den er samtidig en drillepind, der udfordrer vores opfattelse af forbrydere og forbrydelser og moral." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'De frivillige' er bedst, når den til perfektion spidder samfundet og sammenstødet mellem selvudnævnte foreningskonger og kold kapital ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "'De frivillige' er en klog komedie om samfundet, hvor man kan mærke sine ikke altid lige klædelige instinkter ruske i tremmerne. Hvem er du selv parat til at ofre for at blive lukket ind i varmen?" (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... Aspöck og Husum skaber kostelige scener, som de medvirkende forløser med indlevelse og energi." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sarah

Positivt overrasket over filmen. Den ligger sig godt ud med humor fra start til slut og kommer ind på lidt af det drama der kan ske i et fængsel. Helt sikkert en film der er værd at se.

karina

En meget underholdende film med mange gode "one liners". Selv morede jeg mig mest over, hvor tæt den lagde sig op ad virkeligheden uden at blive en direkte biografi. Anders Matthesen underspillede tilpas meget, så han faktisk fremstod sympatisk. Også Anders Brink Madsen fyldte sin rolle godt ud.

Ashley

Jeg havde lidt blandede forventninger til De Frivillige, men jeg må indrømme at den har overrasket positivt på alle punkter. Ikke alene formår den at holde sig til den så klassiske danske humor som vi alle kender og elsker, men den formår også at træde udenfor sin kategori: resultatet er en film ulig nogen anden film jeg - som stor filmelsker - har set... Både inden- og udenfor Danmarks grænser. Jeg grinede, jeg blev trist, jeg prøvede virkelig på ikke at grine... og grinede så lidt alligevel fordi jeg bare ikke kunne lade være. Den skal ses!

Pornphilai

Det er dansk humør på højt plan, jeg fik grint en masse! Helt sikkert en tur værd at se den

Frederikke

God og sjov film. Filmen tager godt fat i nogle emner man ikke rigtig snakker om eller har set før. Den er ikke som alle film hvor alt ender godt. Tværtimod. Fede karakterer.

Vibeke

Den berygtede erhvervsmand og jetsetter Markus Føns spillet af Jesper B. Lohmann er blevet varetægtsfængslet. Efter et brutalt overfald af en gruppe rockere med forbindelser til hans mere lyssky forretningsforbindelser, vælger Markus at gå i frivillig isolation blandt fængslets svageste indsatte. I denne afdeling har de et fængselskor, hvor den indsatte Niels (Anders Mattesen) er selvudnævnt korleder. Markus beslutter at blive en del af koret, men der går ikke længe, før han ligger i åben kamp med Niels om pladsen i toppen af hierarkiet. Det er ikke en kamp, der udkæmpes med muskler, men med list, tyranni og højskolesange og ikke mindst glæden for Rasmus Seebach sang øde ø.

Johnny

God underfundig underholdning, humorfyldt drama i flere hierakier med magtkampe, oprør mod eksisterende regler og straf på forskellig vis i forhold til ens position. God blanding af skov og alvor, værd at se. Johnny.

Johanne

Virkelig god film fyldt med spændende gruppedynamik og karakterudvikling. Filmen skildre så godt både de værste og de bedste sider i mennesker og fremstiller nogle komplekse personligheder, der spiller godt op mod hinanden. Flere gange griner man højt ud i lokalet og man er fantastisk underholdt fra start til slut. Anders Matthesen og de andre skuespillere spiller fantastisk! Helt klart anbefalelsesværdig film! 5 ud af 5 stjerner!

Mathæus

Generelt en fin film, meget kort og manglede meget i selve handlingen. Læssø og Matthesen overgik mine forventninger til sådan en her film. Virker som om denne skulle have været forblevet et teaterstykke

Anders

Christopher Læssø var filmens højdepunkt med en god balance mellem sjov og alvorlig. Generel god karakterudvikling hos de bærende roller.
Også imponerende at se Anders Matthesen påtage sig sådan en 'ustabil' rolle og ramme hovedet på sømmet. Frembringer minder om hans ligeså fremragende præstation i Rene Hjerter.
Dog virkede filmens handling en smule forhastet til tider og så var det lidt forstyrrende at filmen blev vist med undertekster.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.