Cookie- og Privatlivspolitik

Rocketman

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en energifyldt og konfliktfyldt stemning. Den indeholder en række triste passager og scener med skænderier, stærke følelsesudbrud, kokain, sex og selvskadende adfærd. Da det triste, voldsomme og seksuelle indhold ikke er udpenslet, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
29.05.2019
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rocketman
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Strikkebio, Sing-a-long
|

Det biografiske drama 'Rocketman' handler om sangeren Elton John spillet af Taron Egerton.

Filmen følger musikeren, der blev født Reginald Dwight i 1947 i England, hvor barndommen er præget af musikalsk inspiration fra både rockstjerner som Elvis Presley og klassiske kunstnere som Bach.

Dwights musikalske talent ved klaveret blev hurtigt åbenlyst, og sammen med sangskriveren Bernie Taupin udgiver han sit første album under aliasset, der skulle blive hans verdenskendte navn: Elton John.

'Rocketman' kan bedst beskrives som en fantasifuld musical med nye fortolkninger af Elton Johns udødelige klassikere (som 'Tiny Dancer', 'Your Song' og 'Don't Go Breaking My Heart'), der fremføres af Taron Egerton selv.

Filmen fokuserer på både op- og nedturene i karrieren og det personlige liv med den ekstravagante stjernestatus, problematiske familieforhold, afhængigheden af stoffer og alkohol, samt den evige søgen efter kærlighed og anerkendelse.

Instruktøren Dexter Fletcher stod sidst bag den biografiske sportskomedie Eddie the Eagle, der også havde Taron Egerton i hovedrollen og er desuden medinstruktør på Bohemian Rhapsody om rockbandet Queen. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (268 votes)
4.9
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Taron Egerton [...] kæmper en beundringsværdig kamp med rollen som Elton John. Han leverer en imponerende fysisk præstation og fremstår - på trods af sit naturligt gode udseende - troværdig som den flamboyante grimling." (Søren Jacobsen Damm)

 • BT

  "... i det hele taget er 'Rocketman' flamboyant, farverig, fjollet og egentlig lidt for meget af det gode - præcis som manden, det hele handler om." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Sangene er der som bekendt intet at udsætte på, og det er da også dem, der knebent hiver 'Rocketman' ind over målstregen, men de havde ærlig talt fortjent en mere begavet ramme." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Rocketman' er en smuk og oprigtig film. Men mangler ham, det hele handler om - Elton John." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Portrætfilm om Elton Johns indre dæmoner er et musikalsk og kreativt festfyrværkeri." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Sangene lyser og løfter og tak for det. 'Rocketman' har ikke mindst fået hjerte, charme og energi fra alle de slidstærke sange." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lise-Lotteuser/295871

Fantastisk godt spillet og skønt at høre og se mange af hans største hits og hans enestående venskab med Bernie Taupin. Godt at se til sidst at han fik en god afslutning på mange års misbrug.

Mette

Fantastisk, intet mindre; jeg er nødt til at se den igen.

Benteuser/32129

Meget gribende og hjerteskærende filmatisering af Elton Johns liv frem til starten af 80'erne spækket med mange af de største hits. Husk lommetørklæde.
B. Schmidt

bambiexplorer

Vi valgte fangallapremieren denne gang, da den gjorde at vi kunne få set Rocketman en hel uge før de fleste andre. Imperial var pyntet op, men dog langt fra så flot som fx til The Greatest Showman, som vel godt kan siges at være i samme genre. Der blev serveret ultrasøde cupcakes, jeg troede cupcakes var død, det var de desværre ikke samt fire forskellige alkoholsvage cocktails. Altså, der var tale om et lidt sølle arrangement. Jeg tror jeg holder mig til de “rigtige” gallapremierer for fremtiden, der er normalt noget mere smæk på både traktement og underholdning. Lige før filmen blev smidt på, vandt den person der havde det flotteste Elton John-outfit på, en flot gavekurv direkte fra Hollywood … det var så ikke en af os tre :)

Rocketman starter midt i en gruppeterapi, hvortil en noget gnaven Elton John dukker op, iført et af hans mere fantasifulde outfits. Historien, som bevæger sig mellem virkelighed og fantasi, nutid og fortid samt mellem drama, musical, musikfilm og komedie, vender igennem hele filmen tilbage til denne centrale gruppeterapi. Vi starter helt tilbage til den dag da den 7-årige Reginald finder ud af at han kan spille klaver, op gennem hans første fritidsbands, hans konflikter med sine sære forældre, mødet med Bernie Taupin, deres første kontrakt og så videre og så videre … Særligt i starten er det meget som en klassisk musicalfilm, med en flot korregraferet musicalscene i et tivoli, og handlingen kommer ret hurtigt op i gear, samtidig med at Rocketman udvikler sig til en mere regulær musikfilm.

Rocketman – det startede, mere eller mindre, på Denmark St.
Uden at kende Elton Johns karriere i detaljer, føler jeg at Rocketman kommer meget godt omkring hans karriere og privatliv, herunder hans alkohol- og stofmisbrug, som efterhånden er meget gammelt kapitel i hans liv. Hans sexliv bliver også behandlet temmelig grundigt og explicit, også af hans mor, som har en ikke ligefrem kærlig kommentar til dette. Idéen med at bygge filmen op omkring en gruppeterapi, som samtidig markerer skillepunket mellem to markante perioder i Eltons liv, er ganske fin, men den er dog set flere gange før.

Cast & Crew
Rollen som Elton John varetages formidabelt af Taron Egerton, som vi kender fra glimrende film som Eddie the Eagle, Kingsman: The Secret Service og den hæderlige Kingsman: The Golden Circle. Han ligner, måske ikke af udseende, men i sine bevægelser og måden han taler på, Elton John ret godt. Og så er det Taron selv der synger Eltons sange. Selvom han ikke når helt op på Eltons niveau, gør han det dog fint. Dog sidder jeg med følelsen af at jeg godt kunne have brugt den “rigtige” stemme ved flere af sangene. Jamie Bell gør det også godt som Eltons gode ven og sangskriver gennem hele karrieren, Bernie Taupin. Ud over det, leverer de fleste i castet solide præstationer, der dog ikke skiller sig voldsomt ud.

Instruktøren bag Rocketman, Dexter Fletcher, var også instruktør på Eddie the Eagle. Ellers har han primært slået sine folder som skuespiller i et hav af film og TV-serier, hvoraf den klart bedste var rollen som Soap i Lock, Stock and Two Smoking Barrels fra 1998.

Billede & Lyd
Endnu en gang funker lyden i Imperial til UG. Der bliver spillet dejligt højt, således at Elton John mange hits, som man godt kunne have ønsket, for et par af dems vedkommende i det mindste, blev spillet i deres fulde udstrækning, virkelig kommer til deres ret. Fremhæves skal specielt Pinball Wizzard, som bliver spillet yderst energisk med en yderst svimlende kameraføring, som gør at vi som publikum næsten komme til at føle os som en pinballkugle. Det funker max. Der også par andre numre hvor billedsiden passer perfekt til musikken, herunder et nummer hvor både tiden og tyngdekraften bliver ophævet … det er faktisk lækkert lavet, på den sære lidt drømmeagtige måde :)

Konklusion – Rocketman
Særligt den første tredjedel af Rocketman er en filmisk fornøjelse. Der bliver herefter skruet lidt ned for de filmiske ambitioner, uden at filmen går i stå. Der flere fine musikscener gennem hele filmen. Handlingsmæssigt er der et dyk midtvejs i filmen, med et voldsomt fokus på Eltons misbrug, men til sidst er det hele dog spundet fint sammen. Rocketman får fire kæmpestore stjerner, og skal naturligvis ses hvis man kan lide Elton Johns musik!

blog.nilsbuch.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.