Cookie- og Privatlivspolitik

Toy Story 4

Tilladt for alle
Filmen er en animationsfilm, der foregår i et eventyrligt humoristisk legetøjsunivers med stor distance til virkeligheden. Den indeholder mange scener med trusler, overfald, forfølgelser, slåskampe, eksplosioner og farefulde redningsaktioner, hvor hovedkaraktererne er i fare. I nogle af disse scener optræder legetøjsfigurer, der har onde hensigter. Scenerne er dog af kortere varighed og afløses hurtigt af scener med mere muntre og humoristiske indslag, så scenerne bliver aldrig rigtigt faretruende. Da hovedkaraktererne gennem hele filmen er modige og handlekraftige, vurderes filmen til ikke at kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
29.08.2019
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Toy Story 4
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 2D - eng. tale, IMAX 3D - dansk tale, IMAX 3D - eng. tale, 4DX 3D - dansk tale, Babybio 2D - dansk tale, Babybio 2D - eng. tale, Seniorbio 2D - eng. tale
|

Animationsfilmen 'Toy Story 4' er den seneste film i serien om Woody, Buzz Lightyear og det andet levende legetøj, der startede med Pixars Toy Story i 1995.

Filmen følger tiden efter Anders, hvor legetøjet nu lever hos den nye ejer Bonnie. Woody oplever oftere og oftere at ende i skabet, mens Bonnie leger med de andre ting.

Da familien drager på bilferie, skal alt legetøjet med, også Bonnies helt nye hjemmelavede legetøj Forky, der har svært ved at finde sin nye plads i verden.

Woody forpligter sig til at passe på Forky i håb om, at han kan finde vej til Bonnies hjerte igen.

Men da de to bliver væk fra resten af familien, venter der store udfordringer, hvor de både står overfor nye venner og fjender og ikke mindst Woodys gamle flamme, Bo Peep.

'Toy Story 4' er den fjerde fortælling i den populære Pixar-serie og udkommer ni år efter Toy Story 3. Historien er skrevet af forfatterne bag de første film, og har den spillefilms-debuterende instrukør Josh Cooly bag kameraet. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (152 votes)
4.6
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Et par uhyggelige figurer (nogle bugtalerdukker spiller ondskabsfuldt på det dukke-fobiske) er måske lidt for hård kost for de allermindste, men ellers er der som vanligt tale om en familiefilm med ambition og dybde, som H.C. Andersen ville have slugt råt." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Det er virkelig morsomt, virkeligt velfortalt og blændende animeret, men frem for alt er det en god historie ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "'Toy Story 4' er måske ikke helt på niveau med forgængerne, men er heldigvis meget mere end et unødvendigt appendiks. Og den kan, som de bedste af slagsen, fungere på mange planer, hvor alle aldersklasser (dog ikke de allermindste) vil få noget med hjem." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Toy Story 4' er en fin film, altså fin i sådan lidt-over-gennemsnittet-i-amerikansk-animation-forstand og med et teknisk højt niveau. Det føles bare ikke 100 procent som en 'Toy Story'-film…" (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Let fattelig humor og menneskeklog livsalvor er en hovedårsag til, at de hermed fire 'Toy Story'-spillefilm er blandt verdens mest geniale fortællinger." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Bonnie skal starte i børnehaveklasse, og Woodys liv er ikke længere som det var i de gode, gamle dage på Anders’ værelse. Familien tager på biltur, og med er den ret så forvirret Gafli, der ikke helt forstår at han nu er et legetøj. På deres eventyr støder de på en gammel dukke, der har en særlig interesse i Woody. Nu må den gamle sherif gøre op om han vil fortsætte med de andre, eller starte en ny tilværelse med en flamme fra fortiden.

Er man som legetøj på forhånd dømt til at ryge ud med skraldet, eller for evigt glemt under sengen? Eller kan man godt forestille sig en anden skæbne? Woodys liv har altid været at være der for de andre, og det er ganske rørende at se ham gøre noget for sig selv. Det er et bittesødt farvel.

Danieluser/202179

Denne film er da sket ikke i samme genre som de andre. Rent ud sagt er den ret deprimerende og uhyggelig. Min datter og jeg var nødsaget til at gå under filmen og hun begyndte at græde efterfølgende på vej hjem. Og hun er normalt ikke sart på nogen måde. Skuffende ud over alle grænser...

Rasmus/Musen

Jeg var heldig at se forpremiere på den nye Toy Story 4 i Lørdags(D. 24. August 2019). Her må jeg altså bare sige WOW, hvor er det en vidunderlig fornøjelse at se på. Både det grafiske arbejde er som noget, jeg sjældent har set lignende før, men derudover har historien bare den hjertevarme, som man ikke bedre kunne ønske sig bedre i nogen anden film-franchise før.

De nye karakterer er også absolut helt fantastiske og bidrager alle med noget helt særligt til historien, som Jeg i hvert fald ikke lige havde forventet. Gafli er næsten som Hjertet i filmen, og derudover er Gabby Gabby et helt andet stykke legetøj, end hvad jeg troede, at hun var i starten af filmen. Gensynet med Bodil igen var også bare noget, som gjorde historien endnu mere ekstraordinær, synes jeg helt bestemt. Og så foregår det meste af historien i et Tivoli- Hvad mere kan man ønske sig af en film da?

Det er ikke sidste gang, at jeg har set til Toy Story-filmene i hvert fald. Jeg har meget tro på, at Pixar har en helt masse flere fantastiske og skøre ideer gemt på sig i fremtiden igen.

SÅDAN!

Mathias

Jeg var så heldig at være i England i uge 26, hvor vi havde en enkelt aften uden alt for mange planer, så vi fik muligheden for at tage ind og se Toy Story 4. Filmen står først til dansk premiere sidst i august, så jeg er glad for, at jeg fik muligheden for at se den længe før og undgå for mange spoilers.

Dette nye kapitel i Toy Story-serien er fuldt ud på niveau med de øvrige film og bringer nogle helt nye, uvante situationer på bordet samt nogle karakterer, der står over for nogle meget svære valg og erkendelser.

Som med de øvrige film i Toy Story universet, så er det Woody, der er hovedpersonen, men hvor den nye (og sjove) karakter, Forky, er historiens primære omdrejningspunkt. Filmen re-introducerer Bo Peep som en hovedkarakter og introducerer nye karakterer som Gabby Gabby, Ducky, Bunny og Duke Caboom, der hver især er medvirkende til at gøre filmen sjov og rørende.

Tilbage i maj meldte Pixar ud, at de ville til at rette fokus på nye, originale film fremfor at lave fortsættelser, hvilket jeg synes er en fornuftigt strategi, hvor meget jeg end nød Toy Story 4.

Toy Story 4 lader til at være et smukt og rørende sidste punktum på Toy Storys filmiske univers - og hvilket punktum at sætte.

Palasse

Jeg er helt vild med TOY STORY og har glædet mig i flere år til denne film. Da den danske premieredato blev offentliggjort, vidste jeg, at jeg var nødt til at tage til USA. Så det gjorde jeg.

Torsdag den 20. juni var der planlagt forpremierer og marathon i mange byer, så jeg løste billet til en 18:30 og 21:30 forestilling om torsdagen, i henholdsvis 2D og 3D. Lørdag så jeg den så lige en sidste gang i 2D inden hjemrejsen søndag.

Filmen er helt sin egen og fortæller en helt ny historie med nye problemstillinger og temaer. Den er (heldigvis) ikke bare løseligt baseret på noget, man allerede har set i alverdens variationer, hvilket så mange andre Filmstudier lever højt på. Pixar går fortsat deres egne veje.

Alle de kendte figurer er med, bortset fra Ken. Og så introduceres man atter for fårehyrden Bodil, som har været fraværende siden TOY STORY 2. I den nye film erfarer man, hvad der præcis skete med hende.

Forky er den nye hovedfigur, som er langt sjovere og mere kompliceret end diverse trailere giver udtryk for. Derudover introduceres dukken Gabby Gabby og hendes håndlanger(e) Benson, samt betjent Giggle McDimples og de to plysdyr Ducky og Bunny, som er hysterisk morsomme og ikke uden fantasi. Endelig er der Duke Caboom (Keanu Reeves), som nok er min personlige favorit, blandt de nye figurer.

TOY STORY 4 er sød, rørende, sjov og på alle måder utrolig vellykket. Ifølge Pixar vil man fremover fokusere på at lave nye, originale og enkeltstående film, fremfor fortsættelser til film i bagkataloget. Rigtig meget tyder desværre på, at dette bliver den allersidste TOY STORY. Dog vil et par af karakterne med garanti dukke op i Disney's nye serie med Bo Peep som hovedfigur, der får premiere på deres nye streamingtjeneste.

(Husk at blive siddende under rulleteksterne).

Marie

Fedt at høre, at den lever op til forventningerne. Må jeg spørge hvor du har set den henne?

Palasse

Glæder mig til et gensyn.

Mikkel Poulsen

1 time og 40 min, 100 min ifølge Google - IMDB. https://www.digitalspy.com/movies/a27754446/toy-story-4-runtime-confirme... + den ville indeholde skræmmende scener og voldelig. Så er de mindste børn advaret og voksne med.

Christian

Hvorfor i hede hulen får Toy Story 4 først dansk premiere hele 9 uger senere end i USA? Som i, over 2 hele måneder senere? Det er jo absurd. I USA har den premiere 21 juni, men herhjemme først 29 august. Kan det seriøst være rigtigt? Hvorfor er vi så, undskyld sproget, røv_langsomme i den afdeling? Hvad er grundlaget? Misforstå ikke, ved da godt det ikke er Danmarks afgørelse, men stadig ku’ det være rart med en forklaring herfor, da det er grotesk lang tid til forskel! Er undskyldningen, at de lige skal have tid til, at eftersynkronisere filmen til dansk? I så fald er det 100% bare endnu mere irriterende. Hvorfor skal de voksne (igen, undskyld) lide under børn, der skal have tingene på dansk? Hvorfor ikke give os den på original sprog med det samme, og så frigiv den danske version senere hen? Børnene er jo ligeglade, men det er vi voksne ved Gud ikke. Man kan sige hvad man vil, men Pixar’s film er egentlig ikke børnefilm, det er film for voksne, som blot er børnevenlige (selv Disney’s egen Bob Eiger siger dette) Synes sgu det er ren tortur for Toy Story fans, at der skal gå så lang tid, og garanteret bare, fordi de skal have tid til at synkronisere til dansk. Hvis ikke dette er undskyldningen hvad er det så lige, som er skyld i en 9 ugers forsinkelse fra USA til Danmark?

Rasmus/Musen

Jeg kan næsten ikke vente mere på afslutningen i Toy Story-serien. Hvilken historie bliver vi kastet ud i? Hvilket nyt legetøj kommer vi til at se? Hvem udvikler sig allermest igennem historien?

Ahh...
D. 29. August er alt for langt væk! Jeg vil se den lige nu!
:-D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.