Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Green Book

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let og humoristisk grundstemning, men indeholder også scener med et konfliktfyldt indhold. I en scene ses et slagsmål i en jazzclub, hvor en person får et voldsomt knytnæveslag i ansigtet. I en anden scene truer og forulemper hvide mænd en sort mand i en bar. I flere scener kommer hovedkarakteren i affekt. Da filmen imidlertid er fortalt i en let og munter tone og skildrer en relation mellem de to hovedkarakterer, der udvikler sig til et tæt venskab, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
21.02.2019
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Green Book
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|
Billetter

Dramaet ’Green Book’ fortæller den virkelige historie om det uventede venskab mellem en sofistikeret afroamerikansk kunstner og en italiensk-amerikansk mand fra arbejderklassen i 60erne raceadskilte USA.

Da den sorte musiker Dr. Don Shirley skal på turné gennem landets mest racistiske sydstater, hyrer han den snæversynede og umættelige wise guy-muskelmand Tony ”The Lip” Vallelonga som chauffør. Med på turen har de en lille grøn guide til hvilke spisesteder og hoteller, der vil tage imod sorte borgere.

Turens største udfordring er dog, hvordan de kan holde hinanden ud, da begge parter besidder rigeligt med fordomme om hinanden. Snart opdager de dog, at de slet ikke er så forskellige, som man skulle tro.

Viggo Mortensen leverer her en af karrierens bedste, mest elskværdige og uden tvivl mest morsomme præstationer som motor-munden Tony, der har et hjerte af guld, men ikke ejer skyggen af finesse. Over for ham ses den ligeså blændende Mahershala Ali, der vandt en Oscar for sin præstation i Moonlight.

Sammen udgør de den slags umage par, der har dannet rygrad i publikumssucceser som Driving Miss Daisy og De urørlige - to film, der ligesom ’Green Book’, balancerer feel good-filmens komik med alvorlige tematikker og historisk tyngde.

'Green Book' er Oscar-nomineret i fem kategorier - bl.a. for bedste film og bedste skuespil af de to skuespillere. Manuskript er skrevet af Tony Vallelongas egen søn, Nick, og størstedelen af de levende Vallelonga-familiemedlemmer medvirker i filmen side om side med Mortensen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (488 votes)
5.2
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er gode film, der er dårlige film, og så er der vigtige film. Sådan en er 'Green Book'." (Søren Jacobsen Damm)

 • BT

  "Viggo Mortensens [...] Tony Lip og Mahershala Alis [...] Don Shirley er en af de bedste bromances på film længe, og filmen byder ikke bare på film drama og velmenende moraler, men også komik på højt niveau." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Det er både ædelt og naivt at give menneskeheden en kæmpekrammer med en film, men 'Green Book' er så velturneret, så overrumplende detaljeret, så charmerende og underholdende, så umådeligt velspillet, at den da må varme alverdens hjerter." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Roadmovie om venskabet mellem en hvid chauffør og en sort musiker i et racismeplaget USA anno 1962 er en lige ud af landevejen feel good-film om accept af forskelligheder." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Samspillet mellem Viggo Mortensen og Mahershala Ali er den helt oplagte kvalitet i Peter Farrellys 'Green Book'." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Green Book' bruger mainstreamfilmens virkemidler til at belyse aspekter, der går tabt i mere fintmærkende kunstfilm. Det handler ikke om at at revidere. Historien må skrives fra grunden igen, og processen er slet ikke færdig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Anbefalelsesværdig film, hvor der virkelig er kæret for detaljen. Se eksempelvis scenen med kysset, hvor selv den bedste maling er blevet anvendt!

/ Rasmus

FilmFyr

Jeg var skeptisk om dette bare ville være endnu en so-and-so oplevelse der er glemt lige så snart man har forladt biografsalen.
Det var dog ikke tilfældet.
Den er på mange måder en typisk feel-good film, og den har ganske vidst ikke så mange kort oppe i ærmet.
Men hvad der driver den er dens gode tempo, humør, humor og umådelige charmerende kemi mellem de to hovedroller.
Jeg følte mig rigtig godt underholdt og gik ud med et smil på læben.

Valentin

Nok den bedste film, jeg nogensinde har set. Den skal bare ses. Den er både sjov og varm, og personerne i filmen får en god udvikling igennem filmen.

Peter

Havde faktisk ikke de store forventninger til denne film på trods af Oscarprisen - måske netop fordi at den blev så udskældt. Men må sige, at det var en film, hvor de fleste parametre kunne krydses af - det perfekte drama!

John

At se Viggo i sådan en film er helt fantastisk

Kim Hersland

En film med en vigtig historie, der fanger enhver målgruppe. Man når at føle en kontakt med hovedpersonerne, selvom de har vidt forskellige perspektiver og baggrunde. Kan klart anbefales

Anders

Var underholdt hele vejen igennem!

Pia

Forventningerne var blandet efter udskældningen af Oscar for kåringen som bedste film. Må sige, jeg blev positivt overrasket!

Else Marie

Evig gyldigt og højaktuel film. Om hvordan distance skaber fordomme. Vi skal turde mødes og lære hinanden at kende. Filmen rummer elementer at et tidsbillede, humor, uhygge og mest af alt, sad jeg hele tiden og tænkte på mit land, og det der sker her...

Moviemaniac.dk

På overfladen er “Green Book” muligvis blot en road movie med et umage makkerpar som, SURPRISE, bliver venner i sidste ende, men samtidig er det også en pegefinger løftet over en tid (60’ernes USA) hvor der stadig herskede mange fordomme overfor sorte i mulighedernes land og hvor racismen levede i bedste velgående.

Læs hele vores anmeldelse på Moviemaniac.dk ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.