Cookie- og Privatlivspolitik

Aladdin

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående dramatisk stemning med humoristiske og romantiske indslag. Der er mange scener med hæsblæsende forfølgelser, tilfangetagelser og livstruende situationer for de centrale figurer. Alt dette formidles bl.a. af en kraftig og truende lydside. Den onde modstander fremtræder i stigende grad som skræmmende og magtfuld med voksende magiske egenskaber, som behersker elementerne, destruerer genstande, fremmaner uhyggelige væsner og som påfører personer lidelser. I flere situationer efterlades centrale figurer paralyserede, druknende eller livløse i længere tid. Mod slutningen frarøves hovedkaraktererne endog den hjælper, som har skærmet dem det meste af filmen. Filmen udspiller sig imidlertid i et eventyrligt univers fjernt fra virkeligheden. De centrale karakter er handlekraftige og får stor hjælp af magiske figurer. Yderligere har filmen humoristiske indslag og en positiv forløsning. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
23.05.2019
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Aladdin
|
Versioner: se alle
3D - eng. tale, 2D - eng. tale, 2D - dansk tale, IMAX 3D - eng. tale, 4DX 3D - eng. tale, Babybio - eng. tale, Babybio - dansk tale
|

Familiefilmen 'Aladdin' er en ny og sprudlende filmatisering af Disneys animerede klassiker fra 1992.

Prinsessen Jasmin bliver holdt indenfor paladsets mure, da hendes far sultanen ønsker at beskytte hende. Men Jasmin føler sig fanget og tager ud i Agrabahs gader forklædt som en almindelig borger, hvor hun møder gadedrengen Aladdin.

Se også: Vores interview med holdet bag 'Aladdin'.

Den kække og småkriminelle Aladdin bliver straks fascineret af Jasmin, som fortæller ham, at hun er prinsessens tjenerinde. Gadedrengen sniger sig ind bag paladsets mure for igen at kunne se Jasmin.

Bag paladsets mure bliver Aladdin dog fanget af den onde Jafars håndlangere, og Jafar sender Aladdin på en farlig mission efter en magisk lampe.

Den magiske lampe indeholder ånden Genie, som viser sig at være Aladdins éne chance for at blive en prins og dermed få muligheden for at vinde prinsessen.

Sherlock Holmes-instruktøren Guy Ritchie står bag roret og har tilføjet endnu mere action til den allerede spektakulære historie, mens Will Smith har overtaget rollen som Genie fra Robin Williams.

'Aladdin' er den nyeste i rækken af Disney-genindspilninger, der også tæller titler som Dumbo og Skønheden og udyret. (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (295 votes)
4.6
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Et enkelt lyspunkt er Naomi Scotts prinsesse Jasmin, som man skal være en kold skid for ikke at blive en smule forelsket i." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... en medrivende moderne musical i kulisser så farvestrålende, at kun de sureste gamle filmnørder ikke hopper med på det flyvende tæppe og ud på eventyr." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Man skal være mere end almindeligt blasert, hvis man ikke barnligt lader sig overrumple af Disneys filmmagi." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Historien kender vi, og den orientalistiske romantisering af det eksotiske Persien kender vi. Disney skruer bare endnu mere op for kontrasterne, så vi ikke kan tage en eneste af karaktererne alvorligt i Guy Ritchies første forsøg med familievenlig fantasy." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
jeanette

Virkelig flot film som minder om tegneserien ... :) ♤♡◇□●☆☆

Charlotte

Stjerne timer - helt igennem fantastisk dejlig film

stig

synes Aladdin rammer den som den skal, et disney eventyr med godt skuespil og god musik og god historie, ikke min favorit,men godkendt

Marinauser/565414

Farverig og underholdende - præcis som et Disney eventyr skal være det

Fanny

Jeg må nok hellere starte med at erkende at Disneys Aladdin fra 90'erne er én af de film jeg har set flest gange i mit liv - og at jeg bliver ved med at gense den. Derfor er min oplevelse af den nye også præget deraf. Nostalgi er stærkt.

Men nok om det for Disneys remake er rigtig den samme fortælling. Og dog er det alligevel. Pointen er at historien er tilpas anderledes til, at jeg godkendte de ændringer der var i de scener jeg ellers kan i søvne. Det gav mening at Alladin ikke pluselig forlader balkonen fordi Jasmin ikke vil se ham, men i stedet spørger om hun vil med ud og opleve verden. Og dog ville jeg stadig ønske at Jasmin havde det der "Jeg genkender personen"-look da Aladdin spørger om hun stoler på ham. Ja jeg er farvet af den gamle film. Det er svært at lade hver.

Denne udgave har en interessant fortælling, fantastisk skuespil (særligt Will Smith og Naomi Scott leverer på denne scala). Rolerne er troværdige, der er humoristiske scener og miljøet er overdådigt. Imens sangene nok filmens svageste punkt, foruden den manglende menneskeliggørelse ad Abu (som når Aladdin siger at Abo er "only a monkey", er det ikke det der gav mig en følelse af at jeg vil glemme filmen tæmmelig hurtigt. Det er det der ekstra lag af magisk tryllestøv som gør at du bare føler at du selv er fløjet med på det magiske flyvende tæppe.

Madbar Jensen

Men oplevelsen værd :0)

Moviemaniac.dk

Filmens instruktør, Guy Richie, har tidligere sag,t at han ville lave Aladdin-filmen, fordi han laver film om “street hustlers”, gadesvindlere og tyveknægte. Og den kære hovedperson, Aladdin, er i den grad en gadesnylter. Men med hjertet på rette sted.

Han er til gengæld også ret kedelig. Altså skuespilleren Mena Massoud. Faktisk er hovedrollen i filmen det mindst interessante i filmen. Han minder mere om en model, der tåger rundt i ørkenen for at posere for en ny H&M-kollektion. Særligt når han skal synge, kan hans pretty boy look og hans charmerende, drengede væsen, ikke redde skærene. Det er rigtig ærgerligt, når nu britiske Naomi Scott, gør det så forbandet godt.

Lampeånden Genie bliver spillet af Will Smith. Han giver den fuld skrue, og selvom han ikke når Robin Williams præstation til sokkeholderne (eller for den sags skyld, danske Preben Kristensen), så skyldes det lige så meget det sløje tekniske arbejde bag. Resultatet er endt et sted mellem en avatar-wannabe og en stor, oppustelig smølf. Og Will Smith er måske ikke så meget Genie som han egentlig bare er…. Will Smith. Han er “The Fresh, Blue Genie From Arabia” og holder fanen højt på hans velkendte facon, som en slags streetwise hyggeonkel.

Det store trumfkort i filmen er Naomi Scott, som er fantastisk som prinsesse Jasmin. Hun har karisma og stjæler billedet hver gang hun er på lærredet. Ud over at have masser af udstråling, er hun også yderst troværdig, særligt i de scener, hvor hun undrer sig over hvorfor en kvinde ikke kan være sultan. Faktisk har hun flere scener hvor hun taler/synger om ligestilling, som i den udstråler nutidig girlpower.

Læs hele anmeldelsen på min hjemmeside :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.