Cookie- og Privatlivspolitik

Stalker

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende grundstemning, hvilket kommer til udtryk i scener med suspense, chok- og gysereffekter. I filmen ses længere passager, hvor en desperat og angst person udsættes for kidnapning, indespærring og psykisk terror. Filmen indeholder desuden scener med blodigt udpenslet vold, bl.a. hvor en kropsdel ses blive hugget af, hvorefter en kanyle injiceres i stumpen. På grund af de nævnte elementer, vurderes filmen at kunne virke skræmmende på børn under 15 år, og den får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
02.05.2019
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Greta
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Stalker' handler om den unge, naive kvinde Frances, som prøver at klare skærene på egen hånd i New York City, da hun stifter bekendtskab med en ensom enke.

Da hun finder en glemt håndtaske i et subway-tog, leverer hun den naturligvis tilbage til dens rette ejer. Ejeren er den excentriske og ensomme franske klaverlærer Greta, der elsker klassisk musik.

Frances har mistet sin egen mor for nylig og knytter sig hurtigt til enken. Men Gretas moderlige omsorg smuldrer og bliver mere og mere forstyrret og Frances opdager, at intet i Gretas liv er, hvad det giver sig ud for at være.

Instruktøren, der gav os den Oscar-vindende neo-noir klassiker 'The Crying Game', er tilbage med en veldrejet thriller fyldt med twists.

I rollen som Greta ses Isabelle Huppert, der blev nomineret til en Oscar i 2017 for sin rolle i Elle

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
4.1
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmens hæderlige, men moderate ambition om at levere underholdning med et auteur light-twist bringer mindelser om 1980ernes thrillere [...]. Det er ikke panderynkende kunst, men gysene er tilstrækkeligt afrundede til at slappe af med." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Hvor ellers talentfulde Chloë Grace Moretz ikke rigtigt aner, hvad hun skal stille op med sin underfrankerede rolle, redder Isabelle Huppert den sidste stjerne på at være i topform som stalkeren Greta." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "På trods af flotte skuespilpræstationer er 'Stalker' fuldstændig utroværdig ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... 'Stalker' ender med at være en borderline B-film, der benytter sig af udsultede klichéer fra 90’ernes psykologiske thriller-bølge ('Misery' (1990), 'Enlig pige søger' (1992)). (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... Isabelle Huppert leverer en af karrierens mindst mindeværdige præstationer i en gyser, der spiller klog uden at være det. Hvilket næsten er endnu værre end en, der bare siger BØH!" (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Flere isnende sætstykker lykkes, og der er et godt twist i den grufulde slutning. Det er dog effekter for effektens skyld – og derfor en film, som primært vil friste fans af Huppert, Moretz, Rea, Monroe og instruktøren. Dem er der naturligvis også en del af." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Helle Grith Sommer

En filme lige efter min smag. Dels fordi jeg selv har prøvet at finde en håndtaske i et tog (og aflevere den til ejeren) men også fordi jeg elsker film som handler om folk med personlighedsspaltning. Lige så søde og flinke de er udadtil - lige så syge i roen kan de være indeni, og det synes jeg er spændende på film.
Og så viser filmen også de valg man ofte må tage her i livet, mellem venskaber kontra ensomhed i vores verden. Hvem kan man stole på og hvem kan man ikke?
Jeg giver den 6 stjerner fordi det lige er min kop the (denne film genre) Man skal ikke se den som en gyser film, men mere som en film om det "syge sind" som en del mennesker har i sig.
Og det er jo netop det en "Stalker" er - altså syg i kasketten.

Klavs

Filmen indeholder bestemt glimrende skuespil af Isabelle og Chloë, som henholdsvis Stalker og Stalkee. Men efter en rimelig første halvdel, så kører filmen af sporet. Handlingen er simpelthen alt for utroværdig, og når man ikke tror på det, så bliver det aldrig det mindste skræmmende.

Det er ikke en forfærdelig film, det er skuespillerinderne for gode til, men de lades i stikken her, og filmen er derfor mest af alt skuffende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.