Cookie- og Privatlivspolitik

Dronningen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og konfliktfyldt grundstemning, og den indeholder flere scener med udpenslet skildring af seksuelle situationer. I en scene ses en kvinde give oralsex til en ung mand, og hendes mund ses tydeligt på hans erigerede penis. Andre sexscener er også meget ligefremme og dvælende i deres fremstilling af seksuelle situationer. Filmen indeholder endvidere adskillige scener med dramatisk indhold. I en scene styrter en person ned fra stor højde og i en anden scene kører en person galt i bil. I flere scener er centrale figurer ude af fatning som følge af sorg, skyldfølelse og svigt. Det vurderes, at filmens dramatiske indhold samt den ligefremme fremstilling af seksuelle situationer mellem en kvinde og hendes stedsøn vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn og unge under 15 år. Filmen får derfor en 15års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
28.03.2019
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dronningen
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, DoaS, Seniorbio, Særvisning, Særvisning m. Q&A
|

Det danske drama 'Dronningen' handler om Anne, der på overfladen lever det perfekte liv med en stor karriere og et lykkeligt ægteskab med manden Peter og deres to døtre.

Det hele ændrer sig dog drastisk, da Anne indleder en affære med sin 17-årige stedsøn Gustav, og langsomt bliver viklet ind i et spind af løgne og bedrag.

Derved risikerer Anne alt, hvad hun har kært. Men hvor langt er hun egentlig villig til at gå? Hun må gøre op med sig selv, hvilket slags menneske hun er - og tage de fatale konsekvenser.

'Dronningen' er instrueret af May El-Toukhy (Lang historie kort) og har Trine Dyrholm i den bærende titelrolle.

Filmen har fået stor international opmærksomhed. Således vandt den både publikumsprisen på Sundance Film Festival 2019 samt hovedprisen, publikumsprisen og skuespiller-prisen på Göteborg Film Festival. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (624 votes)
4.5
5.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... hvis ikke 'Dronningen' bliver valgt som årets danske bud på en Oscar [...], er der ingen retfærdighed til." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... når alt kommer til alt, hæver 'Dronningen' sig fra at være virkelig god til fremragende i kraft af Trine Dyrholm, der måske aldrig har været bedre." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Jeg har simpelthen ikke fantasi til at forestille mig, at der kommer nogen bedre og mere rystende dansk film i år. Og når det drejer sig om overgrebets psykologi, skal vi helt tilbage til 'Festen' for at finde noget lige så uforglemmeligt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... det er især i detaljerne, at 'Dronningen' opbygger et dejligt mangfoldigt og komplekst net af små forskydninger mellem mennesker." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "El-Toukhy har fermt greb om alle detaljer i sit fængslende drama, der er en storslået oplevelse og et bevis på, at vi herhjemme har fået endnu en instruktør i absolut verdensklasse." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Når sexdebatten er forstummet, vil 'Dronningen' blive stående som et hovedværk i dansk film." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... en stofrig, eftertænksom og æstetisk meget gennemført film. Et pointillistisk portræt af en paradoksal kvinde og et indlæg i #metoo-opgøret med normer og grænser for overgrebets væsen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Charlotte

Indrømmet, den er måske lidt sløv i optrækket i starten, men når først plottet får lov at udfolde sig, vil du ikke gå glip af et eneste øjeblik. Fremragende film!

Tukas2450

Giver stof til eftertanke, er yderst velspillet

Ellen-Karin

Filmen fungerer fint med flotte scener og flot skuespil. Uden tvivl. Dog finder jeg visse ting i historien for uklare. Der er visse scener, der bagefter i en snak fylder for meget, da de er svære at rede ud. Altså, man taler om, er det der sker - eller det andet der sker. Måske spørger man, hvorfor det sker? Derfor ikke mere end 3 stjerner herfra.

Anne

Må være Trine Dyrholms bedste præstation.
Kan varmt anbefales

Peeruser/692406

Trine Dyrholm er altid en god oplevelse - men filmen var lidt for tung og langtrukken men slutningen var barsk det var ikke moralsk rigtigt.

FilmFyr

Dronningen er på mange måder en stor præstation indenfor dansk film (som iøvrigt er inde i en spændende ny bølge for tiden).

Skuespillet er kanon, og den rammer på mange måder en.
Det bliver til tider en helt fysisk oplevelse at se filmen.
Bare den måde at kameraet roterer på i starten (hvilket nok vil være en af de sekvenser jeg husker tilbage på når året er omme som den der gjorde størst indtryk) er sindsygt effektivt, og gav en helt svimlende fornemmelse.
Selve filmen er en nydelse at se og høre på.

Men til trods for filmens seriøse tone og alvorlige emne, så følte jeg at den blev lidt for tung og langtrukken.
Manus kunne simpelthen ikke holde til den spilletid filmen nu har, og det ville for mig have været en stærkere oplevelse hvis den var 20-30 minutter kortere.

Men tag ikke fejl, Dronningen har gjort indtryk på mig.
Det er nok ikke en film jeg har lyst til at se igen, men det ville i den grad være synd at snyde sig selv for oplevelsen.
Den lander derfor på 4 store stjerner.

Ma Veetuser/577196

Stærk og meget barsk film, som giver meget stof til eftertanke.

Camilla

Intenst drama og stærkt skuespil fra specielt Trine Dyrholm, som helt klart er værd at se. Eneste ting der gør at Dronningen ikke får seks stjerner, er afslutningen.

Niels Kondrupuser/669074

godt skuespil af især Trine og den unge stedsøn men en grim film, man burde tænke over, om man i det hele taget burde have set eller ej

Peter

Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet - måske en typisk dansk drama. Men jeg endte alligevel med at blive overrasket. Både over handlingens brutalitet, men også over Trine Dyrholms sjældne usympatiske karakter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.