Cookie- og Privatlivspolitik

Gøg og Gokke

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående humoristisk stemning med en melankolsk undertone og er helt overvejende præget af rolige dialogscener. Der er imidlertid enkelte scener, hvor voksne er i konflikt med hinanden eller udtrykker sørgmodighed. Ligeledes er der en scene, hvor en person falder om med et hjerteanfald. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
25.04.2019
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Stan and Ollie
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Dramaet 'Gøg og Gokke' følger den berømte komikerduo Oliver Hardy og Stan Laurel i perioden efter deres storhedstid.

Se interview med hovedrollerne Steve Coogan og John C. Reilly

Filmstjernerne var i 1930erne det hotteste på det store lærred pga. deres mange små finurlige sketches som karaktererne Gøg og Gokke. Men desværre fik succesen og de gode aftaler med studierne en ende, og 20 år senere er Stan og Oliver reduceret til to forhenværende berømtheder.

Især Stan kæmper med næb og klør for at få duoen tilbage på benene og arrangerer derfor en teater-turne gennem England, der skal give adgang til en kommende filmaftale. Oliver tager mere eller mindre modvilligt med, da forholdet mellem de to længe har været anspændt, og da sandheden er, at turneen nok nærmere bliver en svanesang end et comeback.

Hovedrollerne i 'Gøg og Gokke' spilles med vanvittig lighed af to garvede komikere. John C. Reilly spiller den korporlige charmør, Oliver Hardy, mens Steve Coogan ses som den letbende og mere skrøbelige Stan Laurel. 

Filmen løfter sløret for et ret ukendt kapitel i de to legendariske filmstjerners liv, hvor publikum både får et kærligt gensyn med deres særegne komik, men samtidig også får lov til at forstå dynamikken mellem det umage makkerpar på godt og ondt. (Copyright: kino.dk) 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (159 votes)
4.1
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Visse par gør bare hinanden sjovere. Lige indtil den dag, hvor det ikke er sjovt længere. Den nye film om Gøg og Gokke har blik for begge dele. Og det gør den til en mesterlig oplevelse." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "... det hele glider nemt og rart ned, ikke mindst fordi Steve Coogan og John C. Reilly i hovedrollerne i den grad rammer Gøg og Gokkes udseende, særlige kendetegn og komiske timing." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Man kan sikkert hylde Gøg og Gokke mere originalt og overraskende. Men det kan med garanti ikke gøres meget smukkere. Og med større kærlighed." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "På alle mulige måder er 'Gøg og Gokke' en øm og loyal kærlighedserklæring til verdens sjoveste mænd." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Ved at sætte fokus på mændene bag morskaben giver filmen om deres sensommer Gøg og Gokke en fortjent æresoprejsning med sin dybfølte hyldest til parrets uopslidelige komik." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Gøg og Gokke' er fantastisk seværdig. Den er charmerende, nænsom og meget nostalgisk, men betragter dog verden med knastørre øjne." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Henriette69

hvor ville det være rart, hvis vi i danmark ikke var så håbløst bagud med film.... nej, så hellere beholde flere måneder gamle film på plakaten rundt omkring i biograferne :(

dkkevuser/193552

filmen er med i biografklub danmark, derfor den sene premieredato.
Kæmpe anbefaling til trods alt at se filmen. Den er virkelig skøn

Henriette69

et underligt argument....
At den er med i Biografklub Danmark er da ikke et argument for den meget sene premiere i Danmark.
Min pointe var egentlig, at det er utroligt så mange mange “gamle” film der bliver beholdt på div. biografers programmer, mens nye film ikke kan ses “med det samme”.
Indrømmet, jeg aner intet om hvordan distributionen af film fra udlandet foregår. Men der er sgi da ikke noget at sige til, at streamingtjenester (og ulovlig streaming) bliver en større og større trussel mod biograferne, når man skal vente nærmest halve år, før man kan se filmene i danske biografer.
Men er ikke i tvivl om at den er god, og skal bestemt også se den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.