Cookie- og Privatlivspolitik

Dronningen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og konfliktfyldt grundstemning, og den indeholder flere scener med udpenslet skildring af seksuelle situationer. I en scene ses en kvinde give oralsex til en ung mand, og hendes mund ses tydeligt på hans erigerede penis. Andre sexscener er også meget ligefremme og dvælende i deres fremstilling af seksuelle situationer. Filmen indeholder endvidere adskillige scener med dramatisk indhold. I en scene styrter en person ned fra stor højde og i en anden scene kører en person galt i bil. I flere scener er centrale figurer ude af fatning som følge af sorg, skyldfølelse og svigt. Det vurderes, at filmens dramatiske indhold samt den ligefremme fremstilling af seksuelle situationer mellem en kvinde og hendes stedsøn vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn og unge under 15 år. Filmen får derfor en 15års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
28.03.2019
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dronningen
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, DoaS, Seniorbio, Særvisning, Særvisning m. Q&A
|

Det danske drama 'Dronningen' handler om Anne, der på overfladen lever det perfekte liv med en stor karriere og et lykkeligt ægteskab med manden Peter og deres to døtre.

Det hele ændrer sig dog drastisk, da Anne indleder en affære med sin 17-årige stedsøn Gustav, og langsomt bliver viklet ind i et spind af løgne og bedrag.

Derved risikerer Anne alt, hvad hun har kært. Men hvor langt er hun egentlig villig til at gå? Hun må gøre op med sig selv, hvilket slags menneske hun er - og tage de fatale konsekvenser.

'Dronningen' er instrueret af May El-Toukhy (Lang historie kort) og har Trine Dyrholm i den bærende titelrolle.

Filmen har fået stor international opmærksomhed. Således vandt den både publikumsprisen på Sundance Film Festival 2019 samt hovedprisen, publikumsprisen og skuespiller-prisen på Göteborg Film Festival. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (616 votes)
4.6
5.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... hvis ikke 'Dronningen' bliver valgt som årets danske bud på en Oscar [...], er der ingen retfærdighed til." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... når alt kommer til alt, hæver 'Dronningen' sig fra at være virkelig god til fremragende i kraft af Trine Dyrholm, der måske aldrig har været bedre." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Jeg har simpelthen ikke fantasi til at forestille mig, at der kommer nogen bedre og mere rystende dansk film i år. Og når det drejer sig om overgrebets psykologi, skal vi helt tilbage til 'Festen' for at finde noget lige så uforglemmeligt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... det er især i detaljerne, at 'Dronningen' opbygger et dejligt mangfoldigt og komplekst net af små forskydninger mellem mennesker." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "El-Toukhy har fermt greb om alle detaljer i sit fængslende drama, der er en storslået oplevelse og et bevis på, at vi herhjemme har fået endnu en instruktør i absolut verdensklasse." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Når sexdebatten er forstummet, vil 'Dronningen' blive stående som et hovedværk i dansk film." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... en stofrig, eftertænksom og æstetisk meget gennemført film. Et pointillistisk portræt af en paradoksal kvinde og et indlæg i #metoo-opgøret med normer og grænser for overgrebets væsen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maggie Smith

Fantastisk film. Jeg er vild med den, og man trækker vejret mange seancer undervejs, da man simpelthen ikke ved hvad man skal føle og tænke. Det er fremragende skuespil af Trine, men også af børnene - de er simpelthen klasseskuespillere. Så vild en film.

susanne

stærk og barsk film lidt fræk og grænse overskridende håber til det sisdst at hjælpen er på vej
kun 2 stjerne kan ikke lide dem slags mennesker og film

Barbara

Trine Dyrholm spiller godt og historien er interessant... men filmen er for overvurderet...

Peteruser/707641

Her er mit tip til en god oplevelse med "Dronningen". Acceptér at du skal se filmkunst og ikke underholdning, dette er IKKE "Den skaldede frisør" version 2. Vælg en forestilling tidligt på dagen, hvor der er få mennesker i salen og gerne i en cafébiograf. Håb på at de andre har undladt popcorn og bland selv slik (det fås ofte ikke i cafébiografer :-) ), man tager jo heller ikke popcorn med på AROS. Der er tid til popcorn og colaslurp i biffen - helt sikkert, dette er bare ikke sådan et tidspunkt. Giv dig selv muligheden for at kunne høre den subtile lydside, når ubehaget bygges op. Giv dig selv ro til at kunne blive suget ind i filmen og mærk hvordan dit følelsesliv for sig en tur. Denne film kalder på ro, fordybelse og størst mulig chance for at være uforstyrret af andet end det der foregår på det store lærred. God tur i biffen //Peter

TheDayDreamer

Har lige været inde og se "Dronningen" med Trine Dyrholm i hovedrollen, og hold nu op for en oplevelse og emotionel rutschebanetur det var!

Jeg mindes ikke hvornår jeg har set en så god og modig dansk film sidst! God fordi skuespillet i den er helt eminent, og modig fordi den tager et så vanskeligt emne op!

For en gangs skyld vil jeg give anmelderne ret, den her film fortjener fuldt ud de gode anmeldelser, og kunne i mine øjne sågar være et godt bud på en dansk Oscar-kandidat!

Det er VIRKELIG en film som trykker på nogle alarmklokker, og jeg sad ofte med en decideret følelse af ubehag over hvad der skete, men det er en god ting, for når noget formår at fremprovokere en sådan respons hos en, så er det fordi det påvirker en, og dermed noget man kan mærke på egen krop, og som er værd at bide mærke i!

Jeg havde forinden jeg så filmen hørt at den er ret grafisk, og jo, der er da en enkelt scene som kunne betegnes sådan, men det erotiske element har ikke overhængende vægt, det fylder blot en relativt lille del af filmen. Det ligger i det jeg vil kalde det midterste af tre akter - og det der fylder mest, er klart hvad der sker i sidste akt - efterspillet, og det er især her at Trine Dyrholm skinner igennem (og viser hvad man er i stand til når man er presset op i en krog). Hun er en tour de force igennem hele filmen, og det er ikke uden grund at flere har sagt at det er noget af det bedste skuespil de har set fra hende, for hun er virkelig dronningen her, men præcis hvordan den titel skal forstås, er op til en selv at fortolke, for man får ikke noget serveret - der bydes på en masse subtile hints og referencer, men i sidste ende lader instruktøren det være op til os seere at bedømme hvordan VI forstår det der sker - og det er også et af mine kriterier for en god film, at man kan analysere den med andre efterfølgende, og at man i det hele taget har lyst til det!

Samtidig skal det også siges at jeg er meget imponeret og fyren der spiller Trines stedsøn Gustav (skuespiller Gustav Lindh). Han må igennem rigtig RIGTIG meget i den film, og han spiller sin rolle til A+. Min sympati ligger udelukkende hos ham!

Det her er en film som mesterligt navigerer rundt i et vanskeligt emne, og de konsekvenser det kan have, og det er klart en film jeg vil anbefale! Men det er ikke en af dem, hvor handlingen foregår i et hæsblæsende tempo (den kan virke langtrukken for nogle vil jeg tro) - i stedet bygger den langsomt og støt en stemning op. Så man skal være en tålmodig sjæl hvis man begiver sig ind og se den, men i sidste ende er den dét værd synes jeg.

Christina

Jeg er helt ramt af filmen, kan ikke helt ryste den af mig. Og det er nok heller ikke meningen ;-)
Det er den stærkeste og mest barske film jeg længe har set i biograften.
Filmen har så mange lag, er grænseoverskridende, dyster og tankevækkende.
Suverænt skuespil af Trine Dyrholm og den unge Gustav.

Se den! Eller lad være.....

Arneuser/67591

At se det fra kvindens perspektiv er genialt. Bedste danske film - bedste film - set længe

susanneuser/675936

Kedelig historie, let pornografisk, Trine Dyrholm spiller da rollen fantastisk, men synes hun er for “pæn” til at spille rollen.❤️

Peruser/694587

det var ved at blive vel forudsigeligt ;o)

De der sexscener i 'Dronningen' er jo sekundære. Det er hele det beskidte magtspil der kører, da sandheden kommer frem, der 'er' filmen.

Jeg kan ikke undlade at se på faderen Peter (lægen) som den største skurk i det game. Gustav er en noget usikker knægt med mange svigt i bagagen og Anne (fru Dyrholm) er en kynisk og udspekuleret heks. Dr. Peter ved udmærket godt hvad sandheden er (et par scener mere end antyder dette), men vælger at følge adv. Anne’s kyniske løgnehistorier og spin for at undgå, at den pæne overflade skal krakelere. Derved sælger han sin søns hoved på et sølvfad. Næsten bogstaveligt talt.

I sandhed en skiderik.

Loneuser/512689

Virkeligt godt spillet af flere, men især Dyrholm

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.