Cookie- og Privatlivspolitik
De 21 Marvel-film listet fra værst til bedst

De 21 Marvel-film listet fra værst til bedst

Er du enig i vores placeringer?

Stem op!
30
Stem ned!
0
(reset)

Lige om lidt lander den længe ventede Avengers: Endgame i biografen, nemlig den 24. april. Det bliver en stor kulmination på det omfattende Marvel Cinematic Univers (MCU), der tog sin begyndelse med 'Iron Man' tilbage i 2008.

Køb dine billetter til Avengers: Endgame her:


Vi har i den forbindelse påtaget os den nærmest umulige opgave at liste de indtil videre 21 film fra værst til bedst.

Byd endelig ind i kommentarsporet med jeres holdninger til listen.

21. Thor: The Dark World (2013)
Den anden Thor-film var en forglemmelig rodebunke efter den langt mere vellykkede første film om Thor. Det selvom man har gode Chris Hemsworth i rollen som todenguden og Tom Hiddleston som den tvetydige Loke. Lige lidt hjælper det dog på den ligeledes keeedelige film. Øv.

20. Iron Man 2 (2010)
Efter den virkeligt vellykkede første ‘Iron Man’ - der også skød det sidenhen store franchise i gang – var denne anden film slet ikke i samme liga. Langt fra. Godt nok finder man Mickey Rourke i skurkerollen, desværre bare en meget uinteressant en af slagsen.

19. The Incredible Hulk (2008)
Mange har måske helt glemt denne film, der ikke havde Mark Ruffalo i rollen som videnskabsmanden Bruce Banner aka Hulk, men derimod Edward Norton. Desværre er det dog en virkelig slap film og en af de svageste i MCU-universet.

Iron Man i kamp i 'Avengers: Age of Ultron'

18. Avengers: Age of Ultron (2015)
Flokken af Avengers er her for anden gang samlet for at bekæmpe skurkene. Desværre ender filmen som en frustrerende oplevelse, da de gode karakterer er her, men desværre roder historien rundt, mens det hele ramler for alvor i den for lange finale. Det følelse virkelig som en film, der blot eksisterer for at holde universet i tomgang.

17. Iron Man 3 (2013)
Der lægges en mere dyster tone for dagen i dette tredje Iron Man-kapitel. Det klæder faktisk ret godt den mere alvorlige historie, selvom man tidligere har været vant til en mere munter tone. Desværre trækker bl.a. skurken The Mandarin og her twistet ned på oplevelsen. 

16. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
Hvor den første film om den umage gruppe af rumhelte kom veloplagt og morsomt ind fra højre, så efterlader denne fortsættelse desværre en del tilbage at ønske. Historien synes ufokuseret og så er manuskriptet desværre ikke nær så skarpt skrevet.

 Mini-helte i 'Ant-Man and the Wasp'


15. Ant-Man and the Wasp (2018)
Denne efterfølger til den vellykkede og morsomme første ‘Ant-Man’ er ligesom mange andre af efterfølgerne i MCU langt fra ligeså god som den første film. Det er en skam, når nu man ellers har en charmerende og sjov Paul Rudd i titelrollen.

14. Captain America: The First Avenger (2011)
Denne første solo-film med den godhjertede Captain America er den svageste af hans tre solo-film. Det gør den dog heldigvis ikke til den svageste i MCU, men bare heller ikke en af de bedste. Desværre - selvom han i grunden er en interessant helt.
 
13. Doctor Strange (2016)
Det er godt set at caste Benedict Cumberbatch til rollen som den mystiske Doctor Strange. Helt så vellykket er hans første solo-film dog ikke. Den er en smule klodset i sin historiefortælling, og Mads Mikkelsens skurk er desværre ret så kedelig.
 
12. Ant-Man (2015)
Måske en af de mest overraskende castinger, nemlig Paul Rudd som superhelt. Men faktisk giver det rigtig god mening, når man ser ham i hans første solo-film, der er både charmerende, morsom og veloplagt superhelte-og-heist-underholdning.

Thor med hammeren i sin første solo-film


11. Thor (2011)
Chris Hemsworth er rigtig god som tordenguden – det samme er hans første solo-film, der fint balancerer humor med alvor. Så selvom den ikke er på niveau med den senere ‘Thor: Ragnarok’, er det et godt første bud på en solo-film.


10. Black Panther (2018)
Den Oscar-vindende ‘Black Panther’ var et frisk indspark i superhelte-franchisen, der måske sine steder ellers var gået lidt metaltræt. Med et nyt og sprudlende miljø samt ikke mindst en af franchisens bedste skurke i Michael B. Jordans Killmonger, løfter filmen sig.

9. Captain Marvel (2019)
Det nyeste skud på stammen – altså før 'Avengers: Endgame' indtager biograferne – er også den første MCU-film med en kvinde alene i hovedrollen. Det er en stærk debut – og ikke mindst med en kick-ass Brie Larson, som man finder i hovedrollen.

 Den vilde lufthavns-scene i 'Captain America: Civil War'


8. Captain America: Civil War (2016)
Man må sige, at Chris Evans her virkelig er vokset med rollen som Captain America – og så er niveauet også  lige løftet i forhold til hans første solo-film, om end den slås af den anden solo-film, som befinder sig noget højere på denne liste.

7. Spider-Man: Homecoming (2017)
En virkelig velcastet Tom Holland som den kække Spider-Man er både veloplagt, sympatisk og vittig som den svingende superhelt. Og når man så finder en ligeledes veloplagt Michael Keaton som skurken, så klapper det.

6. Thor: Ragnarok (2017)
Ikke alene er dette et frisk pust i MCU-franchisen, det er også en af de klart bedste – og sjoveste. Med instruktør Taika Waititi kom der ny farve på Marvel-paletten, mens en excentrisk Jeff Goldblum også var et morsomt indspark.

 Flokken af Avengers klar til kamp i 'Marvel's The Avengers'


5. Marvel's The Avengers (2012)
Den første Avengers-film er også en af de klart bedste film i universet – bl.a. står skuddet af superheltene, hvor kameraet drejer omkring dem som et af de mest ikoniske i franchisen. Det er ganske enkelt bad-ass – og i det hele taget cool at se heltene samlet.

4. Guardians of the Galaxy (2014)
Den sprudlende ‘Thor: Ragnarok’ havde nok ikke set dagens lys, hvis det ikke havde været for dette ligeledes sprudlende kapitel i franchisen, der satte en helt ny tone. For med en flok både umage og sjove karakterer samt deres veloplagte dynamik, hører denne til i toppen.

3. Iron Man (2008)
Det er svært at sige Iron Man uden også at sige Robert Downey, Jr. Det er også svært at sige Marvel uden at sige Robert Downey, Jr. og Iron Man. For det var her det hele begyndte – og det med en af de stadig absolut bedste film i universet.

2. Avengers: Infinity War (2018)
Det er ikke nemt at liste de 21 MCU-film – og endnu sværere bliver det, jo højere op på listen, man kommer. Men med ‘Avengers: Infinity War’ bliver det næsten ikke bedre. For med Russo-brødrene bag roret rammer filmen den perfekte Marvel-tone og formår faktisk at blancerer så mange karakterer og historier på én gang. Og den slutning altså.. AV for en cliffhanger!

På førstepladsen finder man 'Captain America: The Winter Soldier'


1. Captain America: The Winter Soldier (2014)
Vi er kommet til det. Nummer et på listen. Det var ikke nemt, men her finder man altså den anden solofilm om Captain America og Russo-brødrenes første livtag med Marvel-universet. De rammer her universet til perfektion i både action og karakterarbejde. Stærkt!

Køb dine billetter til Avengers: Endgame her:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Mange kan godt lide Guardians of the Galaxy, men filmene har slet ikke ramt mig positivt. Jeg synes det hele er lidt latterligt og unuanceret og barnligt sat op og skurkene er for mig elendige.
Den nye Spider-man er langt fra den helt jeg kender fra de andre film og tegneserierne og er ikke en jeg synes særligt godt om. Han er alt for grøn i mine øjne, de andre har efter min mening været langt mere vellykkede.

Jeg har endnu ikke set Captain Marvel så her får i min top 20:

1. Captain America: The Winter Soldier
2. The Avengers
3. Avengers: Infinity War
4. Captain America: Civil War
5. Iron Man
6. Thor
7. Thor: Ragnarök
8. The Incredible Hulk
9. Avengers: Age of Ultron
10. Captain America: The First Avenger
11. Iron Man 3
12. Black Panther
13. Iron Man 2
14. Ant-Man
15. Doctor Strange
16. Ant-Man and The Wasp
17. Thor: The Dark World
18. Guardians of the Galaxy
19. Spider-Man: Homecoming
20. Guardians of the Galaxy Vol. 2

VIPER

ENDELIG éen der også kan se igennem alt den ynkelige humor de bruger i GOG. Jeg fatter simpelthen ikke hvorfor alle er så vilde med den gruppe fjolser. Synes de er så barnlige og platte med deres humør at det næsten ikke er til at holde ud at se på nogengange -og en direkte skændsel for Marvel hvis du spørger mig. Det virker på mig som om skuespillerne bare gør grin med Marvel universet, og de er åbenbart selv overbevist om at de er mega sjove, siden de blvier ved. Jeg ville slet ikke have involveret de festoriginaler i dette MCU forløb hvis det havde været mig! Synes også Ant-man & hans crew er lidt over grænsen til irriterende humor, man lyder ikke nødvendigvis smartere bare fordi man taler hurtigt! Desuden er jeg også enig med dig i at den nye Spiderman er alt for grøn, synes Tobey Maguire har været den bedste Peter Parker indtil videre, Andrew Garfield var alt for smart & selvsikker, og det ligger overhovedet ikke til Parkers personlighed efter hvad jeg har læst! Men endelig éen der heller ikke er GOG fan! :-)

Nikolaj

Sjovt at se, hvor forskellige folks mening er om Marvel film. Her er min liste

1. Avengers: Infinity War
2. Iron man
3. Avengers
4. Captain America: Civil War
5. Thor. Ragnarok
6. Doctor Strange
7. Guardians of the galaxy Vol 1
8. Ant-man
9. Captain Marvel
10. Black Panther
11. Spiderman: Homecoming
12. Ant-man and the Wasp
13. Guardians of the galaxy vol. 2
14. Avengers: Age of Ultron
15. Thor
16. Captain America: The Winter Soldier
17. Iron man 3
18. Iron man 2
19. Captain America. The First Avenger
20. The Incredible Hulk
21. Thor. Dark World

Christian

Captain America: Civil War skal meeeget længere op på den liste. Det er en af de ubetinget fedeste, og hvor sjov en film som Thor: Ragnarok end er, så skal den satme ikke rangeres som værende bedre end Civil War, det er jo dybt lame.

Søren Duong

Jeg var ret skuffet over Captain Marvel og Black Panther. Jeg er stor fan af Ryan Coogler som instruktør og var dybt imponeret over Fruitvale Station samt Creed. Men i Black Panther skuffede han (måske studio) mig netop pga. jeg havde nogle andre forventninger samtidig at jeg synes filmen virker for rushed. Den sidste kampscene...visuelt var det meget tydeligt at se det er CGI overuse. Så synes jeg heller ikke at den skulle være nomineret til Best Picture. Det var for overdrevet. Captain Marvel var heller ikke særlig godt for mig, udover mange andre ting så var jeg skuffet over den måde Nick Fury fik klapøjet over en kat, det former The Winter Soldier filmen til en lidt joke? Ingen tvivl om at humoren for det meste virker i Marvel Studios-filmene, men de skal også skrue ned for det. Hvilket de har gjort med Infinity War. Og forhåbentlig holder den tone i Endgame.

1. Captain America: The Winter Soldier
2. Avengers: Infinity War
3. Guardians of the Galaxy
4. Iron Man
5. Captain America: Civil War
6. The Avengers
7. Guardians of the Galaxy Vol. 2
8. Thor
9. Captain America: The First Avenger
10. Spider-Man: Homecoming
11. Doctor Strange
12. Avengers: Age of Ultron
13. Thor: Ragnarök
14. The Incredible Hulk
15. Ant-Man
16. Black Panther
17. Captain Marvel
18. Iron Man 2
19. Ant-Man and The Wasp
20. Iron Man 3
21. Thor: The Dark World

Ham den (ualmindeligt) vrede personuser/12167

1. Avengers: Infinity War
2. Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor, Captain America: The First Avenger, The Avengers, Thor: The Dark World, Iron Man 3, Captain America: The Winter Soldier, Guardians of the Galaxy, Avengers: Age of Ultron, Ant-Man, Captain America: Civil War, Doctor Strange, Guardians of the Galaxy vol.2, Spider-Man: Homecoming, Thor: Ragnarok, Black Panther, Ant-Man & The Wasp, Captain Marvel og sikkert også Avengers: Endgame

Kritikmæssigt finder jeg det altid håbløst at rangere alle andre Marvel film end Infinity War da de allesammen er alt for ensformige til at kunne udskille sig fra hinanden - hvilket lidt forklarer, hvorfor det kun er Infinity War, der formår at ligge højt på IMDbs Top 100, og Guardians of the Galaxy der (med nød og næppe formåede at ramme Top 250). De har måske forskellige historier, hovedroller og stemninger, men selve filmenes strukturer er alt for trættende og ensformige - de er allesammen vanvittigt forudsigelige. Det er dog her, hvor Infinity War skiller sig gevaldigt ud, ved ikke blot at lade det modsatte af de gode have hovedrollen, men også ved at lade den onde have den tilfredsstillende slutning.
Jeg er dermed 100% sikker på, at Endgame rammer kategorien blandt de middelmådige Marvel film, da vi ved, at de gode vinder. At specifikke helte sikkert dør er for mig ikke nok til at overse, at filmens struktur stadig er ensformig.

Det er dog en god liste Kino har fået sammensat, da den i det mindste indeholder argumentationer for, hvorfor specifikke film er placeret hvor, da denne typer lister er pænt ubrugelige uden belæg for rangeringer.

Daniel

Som så mange andre har pointeret, så vil alles lister være forskellige. Der er endda enkelte film, hvor jeg er lodret uenige med jeres begrundelse for, hvorfor filmen var/ikke var god. Det er dog det geniale ved film. Vi får noget forskelligt ud af filmene.
Ikke desto mindre, så er her min nuværende liste:

21: Thor: The darkworld
20: Black Panther
19: Captain Marvel
18: Antman & the Wasp
17: The Incredible hulk
16: Ironman 2
15: Thor
14: Captain America
13: Thor: Ragnarok
12: Doctor Strange
11: Avengers: Age of Ultron
10: Antman
9: Guardiance of the Galaxy vol. 2
8: Ironman 3
7: Spiderman: Homecomming
6: Avengers
5: Ironman
4: Guardiance of the Galaxy
3: Captain America: Winter soldier
2: Captain America: Civil war
1: Avengers: Infinity war

Bjarke Friis Kristensen

Hej Daniel

Fedt! Tak for din spændende liste - altid fedt med at andet take på sådan en rangering :) For ja, vi får alle noget forskelligt ud af film.

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

Christine Marie Roederer

... da 2300+ mennesker blev spurgt om det samme i et spørgeskema for noget tid siden, men jeg må ikke opgive det endnu, da det fremgår i mit speciale :P

Men rigtig go' liste - jeg elsker, at I ikke har placeret The Incredible Hulk i bunden. Den film er da meget god, og jeg sidder stadig og venter på, at Abomination dukker op igen. Måske får Blonsky Red Skull-behandlingen i Endgame...

Og, ingen kan gå galt med CATWS i toppen. Den film er bare verdensklasse ♥

Antaeus

Du kunne vel i princippet også bare tjekke alle filmenes karakter på imdb og stille dem på en liste ud fra det. Og her er materialet endda langt større end 2300+ mennesker.

Og hvor er Din egen liste ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Den største bekymring er helt klart brugen af CGI-effekter, som alle film i dag mere eller mindre er smovset ind i.

10 timer siden
jesperuser/104646
jesperuser/104646

Han instruerede den første film - og ved fiaskoen "Forever" var det ikke ham som instruerede. Så glæder mig til at se resultatet her :D

15 timer siden
Marianne Kirkovics

Billy Elliot er en smuk feel good film, om en drengs mod og kamp for at gøre noget helt anderledens end man ville forvente af en dreng fra den enge

1 dag siden
Jens Peteruser/393169
Jens Peteruser/393169

Elsker gode danske dramaer og Jesper Christensen

1 dag siden
VIPER

Sarah Connor, love ya' style!
-Håber filmen holder!

1 dag siden

Aktive debatter